Ο… εφευρέτης Μαρτίνς έχει βρει λύσεις σε δυσκολότερα προβλήματα

Ο… εφευρέτης Μαρτίνς έχει βρει λύσεις σε δυσκολότερα προβλήματα

Ενας προπονητής δεν κρίνεται μόνο από όσα κάνει έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεσή του αλλά και πόσα κάνει όταν του λείπουν βασικοί παίκτες και μάλιστα βασικοί όπως συνέβη με τον Φορτούνη αλλά και τους Σουντανί και Βαλμπουενά κατά τη διάρκεια της περσινής αγωνιστικής περιόδου.

Το πιο εύκολο πράγμα, αν θες να κάνεις κριτική σε έναν προπονητή, είναι να μιλήσεις για πρόσωπα. Συνηθισμένη συζήτηση που φουντώνει πάντα εκ των υστέρων και εστιάζει στο γιατί έπαιξε ο τάδε και δεν έπαιξε ο δείνα. «Αντιμέτωπος» με τέτοιες συζητήσεις έχει έρθει και συνεχίζει να έρχεται ο Πέδρο Μαρτίνς. Η τελευταία χρονικά συζήτηση αφορά την χρησιμοποίηση του Κώστα Φορτούνη. Ισως πρόκειται για τον πιο δημοφιλή ποδοσφαιριστή στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού.

Λογικό είναι οι οπαδοί να αδημονούν να τον δουν να παίζει και να διαπρέπει όπως έκανε για ένα ημίχρονο κόντρα στον Αστέρα. Λογικό είναι όμως ένας προπονητής να ετοιμάζει την ομάδα του έχοντας να συνυπολογίσει πολύ περισσότερα πράγματα από όσα περνούν από το μυαλό ενός οπαδού.

Ενας προπονητής δεν κρίνεται μόνο από όσα κάνει έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεσή του αλλά και πόσα κάνει όταν του λείπουν παίκτες και μάλιστα βασικοί όπως συνέβη με τον Φορτούνη αλλά και τους Σουντανί και Βαλμπουενά κατά τη διάρκεια της περσινής αγωνιστικής περιόδου.

Εκεί ο εφευρέτης Μαρτίνς βρήκε λύσεις και παρουσίασε μια ομάδα της ίδιας ή και μεγαλύτερης ισχύος παρά τις συγκεκριμένες απουσίες. Ο κόουτς του Ολυμπιακού τα κατάφερε μια χαρά. Το ίσιο καλά τα κατάφερε όταν πουλήθηκε ο Ποντένσε, παίκτης με πολύ μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας του. Ο κόουτς για να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις δεν περιορίστηκε να αντικαταστήσει έναν παίκτη με έναν άλλο. Αλλαξε σύστημα και πήγε με άλλη λογική στα παιχνίδι έχοντας την ίδια αποτελεσματικότητά.

Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου, το πρώτο που οφείλει κανείς να πιστώσει στον Μαρτίνς. Σε ότι αφορά τον Φορτούνη είναι σαφές ότι ο κόουτς ψάχνει τρόπους να τον έχει στην εντεκάδα μαζί με τον καλύτερο παίκτη του Ολυμπιακού την περασμένη χρονιά, τον Ματιέ Βαλμπουενά. Αυτή η άσκηση δεν είναι από τις πιο εύκολες. Ούτε είναι σίγουρο ότι μπορεί να βγει. Ειδικά σε παιχνίδι που ο Ολυμπιακό θα δεχτεί πίεση και θα αναγκαστεί να παραχωρήσει έδαφος και πρωτοβουλία κινήσεων. Μιλάμε κυρίως για τα ευρωπαϊκά παιχνίδι με σπουδαίες ομάδες.

Τέτοιες ασκήσεις δεν λύνονται από την μια στιγμή στην άλλη ούτε είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί λύση τελικά. Αν ξεκινούσε ο Φορτούνης στο ματς με τον Αστέρα και η εικόνα της ομάδας ήταν αυτή που είδαν οι φίλοι της στο πρώτο ημίχρονο τώρα η συζήτηση θα γινόταν ανάποδα και οι οπαδοί θα απορούσαν που είχε μείνει έξω ο Βαλμπουενά.

Για όλους αυτούς τους λόγους κι άλλους που δεν γνωρίζουν όσοι δεν ζουν στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια, υπάρχει σιγουριά πως ο Μαρτίνς όπως κάνει δυο χρόνια τώρα, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση θα βρει τη λύση που εξυπηρετεί καλύτερα την ομάδα του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ