Ολυμπιακός : Έγινε ξανά… Εθνική Ελλάδος

Ολυμπιακός : Έγινε ξανά… Εθνική Ελλάδος

Οι Ερυθρόλευκοι διαθέτουν μία σπουδαία γενιά Ελλήνων, δημιουργώντας έναν εξαιρετικό κορμό και περιμένουν τους… επόμενους που μπορούν να ενταχθούν σε αυτήν την παρέα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους κυρίους Αγγελόπουλους για την τιμή που μου έκαναν. Είμαστε μαζί σχεδόν σε όλη μου την μπασκετική διαδρομή, είναι εκείνοι που πρώτοι πίστεψαν σε εμένα και είναι πάντα δίπλα μας.

Το να υπογράφει κάποιος παίκτης επέκταση της συνεργασίας του πριν φτάσει η ολοκλήρωση του συμβολαίου του είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στην ομάδα μας και πραγματικά κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή αυτή την έτσι και αλλιώς ιδιαίτερη στιγμή.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και τον κόουτς Μπαρτζώκα, γιατί προφανώς για να γίνει κάτι τέτοιο είναι και επιλογή του προπονητή».

Τάδε έφη Κώστας Παπανικολάου μετά την ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας του με την ομάδα της καρδιάς του, τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Πειραιά έχει αλλάξει. Δεν το λέμε τυχαία. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν τροποποιήσει την πολιτική τους αναφορικά με πολλά θέματα. Ένα εξ αυτών,  ο τρόπος με τον οποίο πλέον διαχειρίζονται τα συμβόλαια που φτάνουν προς το τέλος τους. Στο παρελθόν, περίμεναν το τέλος της σεζόν για να μιλήσουν με τους αθλητές τους, αφήνοντας τους… διεκδικητές της υπογραφής τους να… παραμονεύουν με άγριες διαθέσεις. Όχι πια…

Όταν πρόκειται περί επένδυσης, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι πλέον δεν το σκέφτονται καθόλου.

Με συνοπτικές διαδικασίες προχώρησαν στην επέκταση του συμβολαίου τους με τον Κώστα Παπανικολάου για το καλοκαίρι του 2023, όταν και αυτός θα… πατάει τα 33 χρόνια της ζωής του και θα ετοιμάζεται σιγά σιγά προς το 34ο έτος της ηλικίας του.

Ο «Παπ» νιώθει ευγνώμων που είναι και θα είναι κάτοικος Πειραιά για πολλά χρόνια ακόμα! Από την αρχή είχε εκφράσει αυτήν επιθυμία.

Ο Ολυμπιακός με την ανανέωση του  δημιουργεί έναν ισχυρότατο ελληνικό κορμό που ήταν και αυτό που από την πρώτη στιγμή ζητούσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Αφήνουμε στην άκρη τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη, οι οποίοι μόνο αυτοί θα αποφασίσουν το πότε θα βάλουν τέλος στην μυθική καριέρα τους.

Μέχρι τότε, η ομάδα του Πειραιά θα έχει στις τάξεις της όλη την ανφάν-γκατέ του ελληνικού μπάσκετ!

Η επιστροφή του Κώστα Σλούκα στο λιμάνι της καρδιάς του ήταν μόνο η αρχή. Ο Έλληνα γκαρντ δεν άφησε τυχαία τη Φενέρμπαχτσε, γεγονός που αποδεικνύεται και από την κίνηση των Ερυθρόλευκων από το καλοκαίρι έως και… σήμερα.
Η ομάδα του Πειραιά ανανέωσε για τα επόμενα δύο χρόνια τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος λογίζεται ως Έλληνας και μέλος του κορμού των Πειραιωτών.

Δεν έχουν μείνει όμως εκεί οι Ερυθρόλευκοι.

Στο ρόστερ του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος είναι ο απόλυτος κουμανταδόρος του μπασκετικού Ολυμπιακού με τις ευλογίες της διοίκησης, βρίσκονται παίκτες που – κι ας μην θέλουν οι Πειραιώτες – αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Εθνικής Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια.

Από το καλοκαίρι ανήκει στον Ολυμπιακό και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ενώ την περσινή σεζόν ανακοινώθηκε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο.

Στην… παρέας των Ελλήνων ανήκει ο Αντώνης Κόνιαρης, ο οποίος είναι από τα παιδιά που πιστεύουν και με το παραπάνω στο Φάληρο, καθώς διαθέτει το ταλέντο για να διακριθεί και να προσφέρει στο εγγύς μέλλον.

Οσο για το ποιοι έρχονται από πίσω στους προαναφερθέντες;

Ας δούμε λίγο την αναπτυξιακή ομάδα των Ερυθρόλευκων, αν και μερικούς από αυτούς τους έχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας και στην πρώτη ομάδα, αυτήν που θα αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός τέλη Ιουνίου του προηγούμενου καλοκαιριού προχώρησε σε μία επένδυση για το μέλλον του.  Άρπαξε από τα χέρια των μνηστήρων τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη. Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Έριξε στα… βαθιά τον νεαρό, καθώς του έδωσε ρόλο και χρόνο στην Α2, τον οποίο εκμεταλλεύτηκε ιδανικά καθώς αγωνίστηκε και στην Ευρωλίγκα με ερυθρόλευκα όντας εντυπωσιακός παρά τα 17  χρόνια της ηλικίας του!

Ο Νικολαΐδης έχει 5 χρόνια ακόμα συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και ουσιαστικά αποτελεί το μέλλον της ελληνικής παροικίας που έχει μαζευτεί και πάλι στον Πειραιά.

Από δίπλα του και ο Βασίλης  Χρηστίδης που ήδη ξεχωρίζει στην Β ομάδα, ενώ προπονείται με τους Πειραιώτες, ενώ εξαιρετικός είναι όλο αυτό το διάστημα, ο Ιωσήφ Κολοβέρος, που αποτελεί και προϊόν των Ακαδημιών.

Στο Λιμάνι έχουν… κυκλώσει την περίπτωση του Λευτέρη Μαντζούκα, έχουν υπογράψει με τον νεαρό Αρφαρά από τον Κολοσσό και έχουν ήδη στις τάξεις του τον Κύπριο, Ζεϊντ Μουόσα, ένα 17χρονο γκαρντ ο οποίος βλέπει τον κόσμο από τα δύο μέτρα και άπαντες μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την προοπτική του και το ταλέντο του.

Είναι πρόδηλο πως στον Πειραιά δεν θα σταματήσουν εκεί. Το πλάνο μιλάει και… φωνάζει Ελληνοποίηση. Κάθε παίκτης από την χώρα μας, που μπορεί από το επόμενο καλοκαίρι να είναι ελεύθερος, είναι στόχος για το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι επενδύουν για το καλό της αγάπης τους, την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού και τίποτα δεν αποκλείεται για το επόμενο καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι θα είναι… καυτό, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις αθλητών που θα ταίριαζαν ταμάμ σε αυτό που «χτίζει» ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Παίκτες όπως ο Κωνσταντίνος Μήτογλου του Παναθηναϊκού μένουν ελεύθεροι και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει πως δεν θα ενδιαφερθεί ο Έλληνας τεχνικός για να τον εντάξει στο ρόστερ του.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει και πάλι κορμό για πολλά χρόνια και αδιαμφισβήτητα κάνει τα πάντα για να κρατήσει τη συνταγή που έφερε τις επιτυχίες όλα αυτά τα χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ