Παναθηναϊκός : Το κενό του Βιγιαφάνιες θα είναι δυσαναπλήρωτο

Παναθηναϊκός : Το κενό του Βιγιαφάνιες θα είναι δυσαναπλήρωτο

Το αριστερό μπακ το «καμουφλάρεις». Το ίδιο και τον στόπερ. Το να βρεις, όμως, χωρίς χρήματα παίκτη στην αγορά με τα στοιχεία του Βιγιαφάνιες είναι πιο δύσκολο κι από το να πιάσεις το τζόκερ.

Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να διαλέξει ποιοι παίκτες του θα μπουν στην transfer list και ποιων το όνομα θα συνοδεύεται από ένα «δεν πωλείται». Για την ακρίβεια, πλάι σε ολόκληρο το ρόστερ έχει μπει μια φαρδιά – πλατιά ταμπέλα με τη λέξη «πωλείται», ευτυχώς όμως ακόμα το παλεύουν οι άνθρωποι της ομάδας (όσοι τέλος πάντων έχουν μείνει να παλεύουν σε αυτή την κατάσταση) ώστε να εξοικονομήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος μοιάζει πλέον πιο κοντά από κάθε άλλο για να αποχωρήσει από το ρόστερ. Ένα παιδί που γούσταρε πολύ με τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό πριν από δύο χρόνια, που τον είδε ως το μεγαλύτερο άλμα της καριέρας του και που αν μη τι άλλο βγάζει στο γήπεδο όλο του το πάθος και την ψυχή του.

Κι ένας ποδοσφαιριστής που η ποιότητά του δύσκολα αναπληρώνεται τούτη τη στιγμή. Τον αριστερό μπακ (Χουλτ) τον καμουφλάρεις με άλλη επιλογή, τον κεντρικό αμυντικό (Μολέδο) μπορείς να τον αναπληρώσεις πιο εύκολα, όμως τον μοναδικό ποδοσφαιριστή που έχει την ευχέρεια και να περάσει κάθετη μπαλιά και να κουβαλήσει αποτελεσματικά και να σου εκτελεί καλά στημένες μπάλες και να βάζει τα πόδια του στη φωτιά, δύσκολα τον βρίσκεις.

Ο Βιγιαφάνιες είναι ποδοσφαιριστής που ιδιαίτερα σε ένα τέτοιο ρόστερ, κάνει τη διαφορά. Και είναι ικανός να καθορίσει από μόνος του παιχνίδια, όπως έκανε στο ματς με τον Πλατανιά στη Λεωφόρο. Ο «Βίγια» είναι ξενερωμένος με την κατάσταση που βιώνει, όμως δεν το δείχνει στο γήπεδο. Κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό.

Δεν κάνει, για παράδειγμα, ό,τι έκανε ο Χίλιεμαρκ λίγο καιρό πριν, που έπαιζε… μουτρωμένος. Μπαίνοντας στο γήπεδο τα ξεχνάει όλα. Σίγουρα το έχει στο αίμα του. Άλλο ο «ψυχρός» Σουηδός, άλλο ο παθιασμένος Αργεντινός. Υπάρχει διαφορά νοοτροπίας και διαφορετικό ταπεραμέντο.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί κάνει τίποτα και σ’ αυτή την περίπτωση. Παρά μόνο να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα μπορεί από την πώληση του πιο ποιοτικού ποδοσφαιριστή του. Χρήματα που δυστυχώς για τον Μαρίνο Ουζουνίδη δεν θα πάνε για να καλύψουν το κενό που θα αφήσει ο Βιγιαφάνιες, αλλά για να καλύψουν χρωστούμενα, τρύπες και αμαρτίες.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ