ΠΑΟΚ : Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη… η Κράσνονταρ δεν περνά

ΠΑΟΚ : Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη… η Κράσνονταρ δεν περνά

Ο ΠΑΟΚ, αγωνιστικά έπεισε ότι μπορεί να πάρει την ιστορική πρόκριση, στην Τούμπα και να ανέβει επίπεδο, παρότι στο Κράσνονταρ γνώρισε μια τσάμπα ήττα. Για τον Δικέφαλο αυτό που προέχει τώρα είναι ο Βόλος για να μην δεχθεί άλλη μια «σφαλιάρα» και χάσει κι άλλους βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Αν ο Πέλκας ευστοχούσε στο πέναλτι, αν η μπάλα στο σουτ του Ελ Καντουρί δεν πήγαινε δοκάρι και έξω αλλά δοκάρι και μέσα. Αν ο Γιαννούλης δεν έπεφτε κάπως άγαρμπα με τα γόνατα τους στον Καμπελά, αν δεν υπήρχε η ολιγωρία στο κέντρο της άμυνας στο δεύτερο γκολ της Κράσνονταρ, αλλά με τα αν δεν γίνεται δουλειά. Ο ΠΑΟΚ γνώρισε μια τσάμπα ήττα ενώ θα μπορούσε ακόμα και να κερδίσει το παιχνίδι «κλειδώνοντας» την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.

Η υπόθεση της πρόκρισης, έμεινε «ανοιχτή» για το δεύτερο παιχνίδι, στην Τούμπα, γιατί το γκολ που πέτυχε του δίνει πολλές ελπίδες. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να δουλέψει σκληρά σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο για να μην επαναλάβει αυτά τα μικρά λαθάκια τα οποία αποδείχθηκαν σημαντικά. Και να πάρει τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα, που έχει προβλήματα αμυντικά, αλλά είναι πάρα πολύ επικίνδυνη από τη μέση και μπροστά. Σίγουρα θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να αποφύγει τη χθεσινή ήττα για να είναι πιο εύκολη η αποστολή του στη ρεβάνς.

Το καλό από την αναμέτρηση με την Κράσνονταρ και για όσους είναι προληπτικοί είναι πως δεν έφερε για τρίτη φορά το αγαπημένο του 1-1 στην διαδικασία των play off του Champions League. Αυτό το αποτέλεσμα έχει στοιχειώσει στο παρελθόν τον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω αν και στις δύο φορές με Σάλκε και Μπενφίκα οι παίκτες το είχαν πάρει λόγο χαλαρά, αλλά και στα δύο παιχνίδια είχε γνωρίσει την ήττα, 3-2 με τους Γερμανούς και 4-1 με τους Πορτογάλους. Αυτή η «γλυκιά» ήττα θα ωφελήσει την ομάδα του Αμπελ Φερέιρα για να δει ο ίδιος τα λάθη τα οποία έκανε, αλλά και να επισημάνει αυτά που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του.

Αυτό που λένε από χθες το βράδυ στον Δικέφαλο είναι πως μπορεί να χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία, αλλά στο τέλος, σε μια εβδομάδα από σήμερα, στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ θα γράψει με χρυσά γράμματα στην ιστορίας του ότι πέρασε για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, το μόνο σίγουρο είναι πως η Κράσνονταρ δεν μπορεί να περάσει από την Τούμπα.

Ο οργανισμός του ΠΑΟΚ από σήμερα θα έχει πολύ δουλειά. Όχι μόνο για να είναι όλα έτοιμα για να τον επαναληπτικό, αλλά και να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να γίνει η προετοιμασία της ομάδας σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον. Το ευχάριστο για τον Αμπέλ Φερέιρα είναι ότι θα έχει στην διάθεση του δύο σημαντικές μονάδες τους Τσόλακ και Ουαγιέ. Ο Κροάτης και ο Σενεγαλέζος θα μπουν από σήμερα κιόλας στην ομάδα προκειμένου να είναι έτοιμοι για τον επαναληπτικό.

Κι επειδή μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας το παιχνίδι με τους ρώσους ο ΠΑΟΚ το Σάββατο θα αντιμετωπίζει τον Βόλο. Αν πάει στην πόλη του Αχιλλέα Μπέου έχοντας το μυαλό στον επαναληπτικό τότε να μην κατέβουν γιατί πολύ απλά θα δεχτεί άλλη μια «σφαλιάρα» στο πρωτάθλημα μετά απ’ αυτή του Ατρομήτου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ