ΑΕΚ : Έδειξε αντανακλαστικά, πρέπει να δείξει πως μπορεί και την υπέρβαση

ΑΕΚ : Έδειξε αντανακλαστικά, πρέπει να δείξει πως μπορεί και την υπέρβαση

Η ΑΕΚ κινδύνεψε απέναντι στην Σεντ Γκάλεν, όμως προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις του ματς και με πρωταγωνιστές ξανά τους Τσιντώτα, Βασιλαντωνόπουλο, πήρε την πρόκριση. Για να περάσει και την Βόλφσμπουργκ όμως χρειάζεται αρκετά παραπάνω.

Όποιος είχε την εντύπωση πως η ΑΕΚ θα περνούσε ένα ξεκούραστο βράδυ στην Ελβετία, προσγειώθηκε στην πραγματικότητα πριν καλά-καλά συμπληρωθούν 20 λεπτά αγώνα στο χθεσινό ματς. Η Σεντ Γκάλεν έδειξε πως είναι μια δουλεμένη και σκληροτράχηλη ομάδα, ικανή να κάνει τη ζημιά στην Ένωση.

Οι Κιτρινόμαυροι δεν πλήρωσαν το νωθρό τους ξεκίνημα στο παιχνίδι, έδειξαν αντανακλαστικά, προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις και γύρισαν στην Αθήνα με το εισιτήριο της πρόκρισης στα χέρια. Μιας πρόκρισης πολύ σημαντικής, που κρατά το ευρωπαϊκό όνειρο ζωντανό για τον Δικέφαλο.

Ο Μάσιμο Καρέρα μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος για τις επιλογές του. Ειδικά εκείνη του Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου. Ο 28χρονος άσος έκανε ένα ολοκληρωμένο ματς, δίνοντας βοήθειες παντού και βγάζοντας τρομερή ενέργεια. Είναι σαφές πως έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση από την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο προπονητής του και βγάζει στο γήπεδο τον καλύτερο εαυτό του.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την περίπτωση του Παναγιώτη Τσιντώτα. Ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν ξανά ο κορυφαίος της ΑΕΚ. Με καθοριστικές και δύσκολες επεμβάσεις που γλίτωσαν την Ένωση από σοβαρούς μπελάδες, που μπορεί να έφταναν μέχρι και τον αποκλεισμό της!

Από τη στιγμή που πέρασε η «καταιγίδα» του πρώτου 25λεπτου για την ΑΕΚ η ομάδα άρχισε να αποκτά τον έλεγχο του αγώνα. Να πηγαίνει το ματς εκεί που ήθελε. Κλειστοί χώροι για τον αντίπαλο, η μπάλα στα πόδια των Κιτρινόμαυρων και φάσεις είτε από τα άκρα, είτε από τον άξονα.

Το γκολ έδειχνε θέμα χρόνου και ήρθε, μέσω του πείσματος και της κλάσης του Νέλσον Ολιβέιρα. Έστω και με περιπέτεια. Πλέον η ΑΕΚ κοιτάζει μπροστά. Για να μπει και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ όμως, απαιτείται να κάνει μια υπέρβαση. Στον δρόμο της ΑΕΚ θα βρεθεί η γερμανική Βόλφσμπουργκ. Μια ομάδα με τεράστιο μπάτζετ και ποδοσφαιριστές που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στόχαστρο συλλόγων πρώτης γραμμής, όπως για παράδειγμα η Τότεναμ.

Η ΑΕΚ ξέρει πως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της. Όμως γενικώς έχει δείξει πως είναι μια ομάδα που σε τέτοιες καταστάσεις βρίσκει τους τρόπους να κάνει την έκπληξη. Στην Ένωση πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν την υπέρβαση και να συνεχίσουν το ευρωπαϊκό όνειρο.

Όπως δήλωσε άλλωστε και ο Μάσιμο Καρέρα, για έναν σύλλογο όπως η ΑΕΚ είναι τεράστια υπόθεση η επιστροφή σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αναμφίβολα το γεγονός πως η πρόκριση με τους Γερμανούς θα κριθεί σε μονό ματς την Πέμπτη, στο ΟΑΚΑ, είναι υπέρ των Κιτρινόμαυρων. Όπως επίσης είναι δεδομένο πως για να ξεπεραστεί το εμπόδιο της Βόλφσμπουργκ, θα χρειαστούν αρκετά περισσότερα από όσα έδειξε η ΑΕΚ κόντρα στην Σεντ Γκάλεν.

ΥΓ: Ο Λιβάι Γκαρσία δεν χρειάστηκε παρά μονάχα μερικές επαφές με την μπάλα για να δείξει την κλάση του. Μιλάμε για ένα εξτρέμ… σφαίρα, που ανεβάζει δεδομένα επίπεδο την ΑΕΚ και που θα χαρίσει μπόλικες στιγμές «μαγείας» στον κόσμο. Ένας παίκτης που έλειπε από την Ένωση χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ