Ο Καρέρα το ψάχνει, η ΑΕΚ «ψάχνεται»…

Ο Καρέρα το ψάχνει, η ΑΕΚ «ψάχνεται»…

Για να βρεθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ χρειάζεται να κάνει αγωνιστική υπέρβαση. Ήρθε όμως, η ώρα οι καλοί και δημοφιλείς παίκτες της ΑΕΚ με τα «βαριά» συμβόλαια να την οδηγήσουν σε μια επιτυχία.

Επιβεβαιώθηκε και στο ματς της ΑΕΚ με την Σεντ Γκάλεν. Οι μεγάλες ελληνικές ομάδες βρίσκονται ακόμα σε φάση αναζήτησης της αγωνιστικής τους ταυτότητας. Όταν την αναζητούν και φέρνουν θετικά αποτελέσματα αυτί είναι πολύ ενθαρρυντικό. Ελάχιστοι θα βρεθούν να υποστηρίξουν πως η Ενωση έκανε σπουδαία εμφάνιση στην Ελβετία. Νίκησε, πήρε την πρόκριση κι έχει τον χρόνο και την άνεση να ψαχτεί και να βελτιωθεί. Να ψαχτεί ο  Καρέρα που έχει την ευθύνη. Κι είναι αλήθεια ότι ο κόουτς δεν μένει στα καθιερωμένα. Ψάχνεται συνεχώς και επιχειρεί να ανακαλύψει την ομάδα του. 

Η χρησιμοποίηση του Βασιλαντωνόπουλου σε θέση δεξιού μπακ σε μια τόσο κρίσιμη αναμέτρηση αυτό δείχνει. Έναν προπονητή που αγωνιά, ερευνά και πειραματίζεται. Στο πλαίσιο του προβληματισμού και του πειραματισμού θα πρέπει να εντάξουμε την απόφαση να παίξει με επιθετική τριάδα τους Λιβάγια, Ανσαριφάρντ και Ολιβέιρα. Ηταν φανερό από το πρώτο ημίχρονο ότι αυτό το πείραμα δεν του βγήκε. Οι τρεις του κουτούλαγαν χωρίς σαφείς ρόλους στο γήπεδο και η ομάδα δεν μπορούσε να απλώσει το παιχνίδι της. 

Ο Ιταλός κόουτς έχει τη δυνατότητα να το ψάξει αλλιώς. Του τη δίνει ο Λιβάι Γκαρσία που είναι κλασσικός εξτρέμ με εντελώς διαφορετικά αγωνιστικά στοιχεία από εκείνα του Βέρντερ. Είναι πολύ δυνατός, γρήγορος και μπουκαδόρος.  Ασφαλώς έχει την ικανότητα να διαφοροποιήσει το παιχνίδι της ΑΕΚ και να της δώσει επιπλέον ταχύτητα όπως θα συμβεί και με τον Ανσαριφαρντ. Επί του παρόντος και περιμένοντας την Βόλσφμπουργκ, ο Καρέρα έχει να δει ζητήματα που αφορούν την άμυνά. Εκεί εντοπίζονται αδυναμίες που τις έκαναν να φαίνονται περισσότερο οι επιπολαιότητες του Ινσούα. 

Ο κόουτς έχει να ποντάρει στην αγωνιστική άνοδο του Σιμόες και να περιμένει επιτέλους ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό παιχνίδι από τον Λιβάγια που τον τελευταίο καιρό κινείται σε ρηχά νερά. Η ΑΕΚ έχει όλους να αισθάνεται ανακουφισμένη από την πρόκριση επί της Σεντ Γκάλεν αλλά τώρα είναι που κρίνονται όλα. Για να βρεθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ χρειάζεται να κάνει αγωνιστική υπέρβαση, την ερχόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Ηρθε όμως, η ώρα οι καλοί και δημοφιλείς παίκτες της ΑΕΚ με τα βαριά συμβόλαια να την οδηγήσουν σε μια επιτυχία. Η πρόκριση επί της Βόλσμπουργκ είναι ένα φιλόδοξο στοίχημα για μια ομάδα την οποία φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο Μάσιμο Καρέρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ