Κάντο για τον Κόμπε…

Κάντο για τον Κόμπε…

Η φιγούρα του Λεμπρόν στο παρκέ του Ορλάντο, οι τελικοί των Λέικερς, τα 10 χρόνια από το τελευταίο δαχτυλίδι και το δείπνο με τον Black Mamba που δεν έγινε ποτέ.

Η σειρά των Λέικερς με τους Νάγκετς είχε ήδη τελειώσει. Στο 4-1, απέναντι σε ένα σύνολο που ενέπνεε σεβασμό σε όλο το ΝΒΑ. Δεν τα παράτησαν ποτέ οι παίκτες του Μάικ Μαλόουν. Δεν υπήρχε και λόγος να το κάνουν, ως το απόλυτο αουτσάιντερ από την αρχή της post season.

Στον αντίποδα, οι παίκτες των Λέικερς γιόρταζαν. Μετά από 10 χρόνια επέστρεφαν στους τελικούς του ΝΒΑ και παρά τις περίεργες συνθήκες που φέρνει η φούσκα και η εποχή του κορωνοϊού, θα διεκδικούσαν το πολυπόθητο δαχτυλίδι της κορυφαίας ομάδας του πλανήτη.

Έβλεπες το πρόσωπο του Ντέιβις που έλαμπε, του Χάουαρντ, του Ρόντο.

Δεν ένιωθαν έτσι όλοι όμως. Ο κορυφαίος από αυτήν την ομάδα, ο άνθρωπος στον οποίο έχουν στηρίξει πλέον το franchise τους οι Λιμνάνθρωποι, ήταν καθισμένος στο παρκέ. ο Λεμπρόν Τζέιμς έμενε αμίλητος. Ασάλευτος και με ένα βλέμμα απλανές. Γνώριζε πως δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα.

Ο στόχος είναι ένας για τους Λέικερς. Η επιστροφή στον θρόνο και η συλλογή ενός ακόμα πρωταθλήματος  της αμερικάνικης λίγκας. Αυτό εννοείται πως ισχύει για την ομάδα του Λος Άντζελες.

Η αποστολή του Λεμπρόν όμως είναι ακόμα πιο ιερή. Παραπάνω και από την ίδια την υστεροφημία του Βασιλιά. Από την όποια εγωπάθεια του που είναι ικανή να διαλύσει κάθε ομάδα όντας ο απόλυτος σόουμαν και ρυθμιστής των πάντων.

Στη μέση είναι το ιερό τοτέμ του Λος Άντζελες. Ο παίκτης που ανάγκασε όλο τον παγκόσμιο αθλητισμό να πέσει σε θλίψη τον Ιανουάριο του 2020. Ο Κόμπε Μπράιαντ.

Ο Λεμπρόν ήταν για ώρα στο παρκέ του Ορλάντο. Ένα είδος διαμαρτυρίας. Λες και σκεφτόταν την αρχή του ταξιδιού του στους Λέικερς,  όταν το 2018 αποφάσισε να αφήσει το Οχάιο για το LA. Τότε που ο Black Mamba του έστειλε ένα μήνυμα και του ζήτησε να έχουν ένα δείπνο μαζί, για να μιλήσουν για το μέλλον της ομάδας και το πόσο μπορεί να αλλάξει αυτό με την άφιξή του.

Πηγές του Yahoo Sports τόνισαν ότι δεν μπόρεσαν ποτέ να συναντηθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Πως δεν μπορούσαν να βρουν την ημερομηνία, καθώς τα ωράριά τους ήταν τόσο χαοτικά που ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για μία τόσο σοβαρή συζήτηση.

Εκτός από την απώλεια του Κόμπε, αυτή η μη συνάντηση, είναι κάτι που ακόμα και σήμερα ενοχλεί τον Λεμπρόν. «Εύχομαι να είχα αυτήν την στιγμή μαζί του», τόνισε ο Βασιλιάς και συνέχισε «ήθελα απλά να πάρω την έγκρισή του. Ήξερα την αποδοχή που είχα από τους Λέικερς, όμως όταν στο λέει αυτό ο Κόμπε τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πρέπει να θυμόμαστε να μην παίρνουμε τη ζωή και τους ανθρώπους ως δεδομένους».

Ήθελε να του απευθύνει πολλά ερωτήματα. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Αυτό το δείπνο, αυτή η στιγμή, δεν ήρθε ποτέ…

Ο Βασιλιάς έχει την ευκαιρία να επιστρέψουν οι Λέικερς στον θρόνο τους μετά από 10 χρόνια, όταν ο αείμνηστος Κόμπ Μπράιαντ με τον Πάου Γκασόλ δίπλα του, πέτυχαν το back to back καθώς είχαν στεφθεί πρωταθλητές και το 2009.

Ο Λεμπρόν έχει πολλούς haters όμως η ιστορία μιλάει από μόνη της. Ο Τζέιμς έχει τη σπάνια ευκαιρία να είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που οδήγησε τρεις διαφορετικές ομάδες σε πρωταθλήματα. Οι Ρόμπερτ Χόρι και Τζον Σάλεϊ είναι οι μόνοι που κέρδισαν δαχτυλίδι με τρεις διαφορετικές ομάδες. Η ειδοποιός διαφορά; Κανείς από αυτούς δεν ήταν πρωταγωνιστής. Αμφότεροι ήταν ρολίστες.

Αυτή θα είναι η 10η τελική του εμφάνιση σε τελικούς του ΝΒΑ. Αποτελεί recordman και είναι είναι αποφασισμένος να κατακτήσει το τέταρτο δαχτυλίδι και 17ο των Λέικερς, οι οποίοι θα φτάσουν τους Σέλτικς.

Δεν θα το προσπαθήσει όμως μόνο για αυτόν ή για την ομάδα του. Ο εγωισμός του από εκείνη την αποφράδα μέρα του Ιανουαρίου έχει μείνει στην άκρη. Εδώ και καιρό.

Αυτή η χρονιά, αυτό το δαχτυλίδι, αυτή η ομάδα, ανήκει μονάχα στον Κόμπε.

Σε αυτόν θα είναι αφιερωμένος ο τίτλος, αυτός είναι ο υποκινητής αυτής της προσπάθειας και αυτός το τεράστιο κίνητρο για την κορυφή.

Για τον Κόμπε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ