Ο Φερέιρα μπροστά σε μια άσκηση που δεν (του) βγαίνει…

Ο Φερέιρα μπροστά σε μια άσκηση που δεν (του) βγαίνει…

Οι παίκτες που φέρνει από τον πάγκο ο Μαρτίνς έχουν τη δυνατότητα με μια προσωπική ενέργεια να οδηγήσουν την ομάδα του στη νίκη. Στον ΠΑΟΚ -με το περιορισμένο ρόστερ και την έλλειψη παικτών με σπουδαία προσωπικότητα- δεν είναι και τόσο εύκολο.

Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη είναι δύσκολο να τα κρατάς. Ειδικά όταν δεν έχεις συνηθίσει. Στην Ελλάδα κάτι τέτοιο, το κάνει με επιτυχία -χρόνια τώρα- ο Ολυμπιακός. Οι υπόλοιπες ομάδες όταν βρεθούν σε αυτή τη θέση (διότι δεν βρίσκονται παρά σπάνια) έχουν πρόβλημα να το κάνουν. Μετά τις δυο «αναπάντεχες» ισοπαλίες του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα διαβάσαμε πάνω -κάτω τα ίδια σχόλια. Ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν τα κατάφεραν να κερδίσουν διότι οι παίκτες του είχαν το μυαλό τους στα ματς με την Κράσνονταρ.

Όταν μένεις πίσω από τον Ολυμπιακό τέσσερις βαθμούς από τα πρώτα δυο ματς έχεις ήδη υπονομεύσει την βασική σου επιδίωξη να (του) πάρεις το πρωτάθλημα. Δεν ισχυρίζομαι ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα το διεκδικήσει ούτε φυσικά πως είναι ξεγραμμένος επειδή άρχισε με δυο ισοπαλίες. Ο δρόμος θα είναι μακρύς και κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν όλα θα κριθούν στο χορτάρι. Τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της «εξυγίανσης» έχουν δει πολλά τα μάτια μας.

Είναι φανερό ότι στον ΠΑΟΚ έχουν κεντράρει στην είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά. Κι είναι κατανοητό ως ένα βαθμό αλλά με μια διευκρίνιση. Δεν είναι οι παίκτες που έχουν το μυαλό τους στο ματς με την Κράσνονταρ. Είναι ο οργανισμός ΠΑΟΚ που έτσι το αντιλαμβάνεται. Κι όταν αυτό ξεκινά από την διοίκηση περνά στον προπονητή κι από εκεί μπορεί να φτάσει μέχρι τους παίκτες.

Στο ματς με τον Βόλο, ο Αμπελ Φερέιρα παρέταξε μια πειραματική εντεκάδα με πολλούς παίκτες που είναι ζήτημα να έχουν παίξει ποτές μαζί έστω και σε οικογενειακό διπλό. Αλλωστε, ο Ουαγκέ και ο Τσόλακ μετρούν μόλις λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη. Ο Φερέιρα ρίσκαρε με την πειραματική σύνθεσή του. Ισως και να θεώρησε πως ο Βόλος θα ήταν έτσι κι αλλιώς εύκολη λεία. Όταν είδε πως το πράγμα άρχισε να σκουραίνει έφερε από τον πάγκο τους βασικούς χωρίς να καταφέρουν αυτοί να διορθώσουν την κατάσταση.

Κι ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τέτοιες καταστάσεις. Εδώ εντοπίζεται μια ουσιαστική διαφορά. Οι παίκτες που φέρνει από τον πάγκο ο Μαρτίνς έχουν τη δυνατότητα με μια προσωπική ενέργεια να οδηγήσουν την ομάδα του στη νίκη. Στον ΠΑΟΚ με το περιορισμένο ρόστερ και την έλλειψη παικτών με σπουδαία προσωπικότητα δεν είναι και τόσο εύκολο. Κάπως έτσι ήρθαν οι δυο ισοπαλίες. Κάπου εδώ ερχόμαστε εκεί από όπου αρχίσαμε. Τα δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη απαιτούν βαθύ ρόστερ και αυξημένη ποιότητα. Ο ΠΑΟΚ πήρε το ρίσκο και βρέθηκε να πληρώνει ήδη συνέπειες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ