ΠΑΟΚ : Το σεντόνι… να μην στοιχειώσει την ομάδα

ΠΑΟΚ : Το σεντόνι… να μην στοιχειώσει την ομάδα

Ο ΠΑΟΚ σε ένα δικό του παιχνίδι κατέφερε να αυτοπυροβοληθεί και να ξενερώσει για τρίτη φορά τον κόσμο του. Άλλη μια χρυσή ευκαιρία πετάχτηκε στα σκουπίδια, λόγω άγχους, λόγου απειρίας, λόγω αποφάσεων, με αποτέλεσμα το σεντόνι να στοιχειώσει.

Ούτε και φέτος. Ούτε στην τρίτη απόπειρά του. Ο ΠΑΟΚ έφτασε για μία ακόμη φορά στην πηγή, αλλά πάλι νερό δεν ήπιε, παρότι έδειξε ότι είχε τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο.

Η Κράσνονταρ ήταν η χειρότερη ομάδα, σ’ αυτή την φάση, που πέρασε ποτέ από την Τούμπα. Μια ομάδα που στηρίχθηκε σε δύο – τρεις ποδοσφαιριστές (Σαρόνοφ, Καμπέλα και Βιλένα) και από εκεί και πέρα το χάος. Κι όμως χωρίς φάση είδε δύο φορές τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς. Ο Φερέιρα και οι παίκτες του πνίγηκαν σε μια κουταλιά νερό, για την ακρίβεια στο άγχος της τεράστιας προσμονής που έχει ο κόσμος του ΠΑΟΚ εδώ και χρόνια να δει την ομάδα τους στα μεγάλα σαλόνια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Οι λεπτομέρειες καθόρισαν την εξέλιξη και του χθεσινού αγώνα και σ’ αυτές αποδείχθηκαν καλύτεροι οι παίκτες του Μουράτ Μουσάεφ όπως συνέβη και στο πρώτο ματς στην Ρωσία. Ήταν πιο αποτελεσματικοί τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και βοηθήθηκαν από τα λάθη του ΠΑΟΚ σε συγκεκριμένες στιγμές του παιχνιδιού. Το να πεις ότι φταίει ο Μιχαηλίδης για το αυτογκόλ, ο Πέλκας που δεν ευστόχησε στο πέναλτι στο Κράσνονταρ και χθες δεν τράβηξε, ο Φερέιρα για τις λάθος αλλαγές που έκανε, η διοίκηση για τις μεταγραφές που άργησε να κάνει, είναι το μόνο εύκολο. Βιβλίο ολόκληρο μπορεί κανείς να γράψεις.

Η αποτυχία είναι συνολική και κανένας δεν φταίει περισσότερο ή λιγότερο. Το να πει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ έκανε μια καλή εμφάνιση είναι εύκολο, εκείνο που «μετράει», όμως, είναι ότι η ομάδα πλήρωσε τις κακές στιγμές της στη Ρωσία, τα δύο χθεσινά λάθη και την αδυναμία της να ολοκληρώσει τις τελικές της προσπάθειες για να πάρει μια καθαρή νίκη και να εξασφαλίσει την πρόκριση. Τελικά, η κατάρα του σεντονιού έκανε πάλι το θαύμα της. Μια ακόμη πρόκριση χάθηκε μέσα στην Τούμπα, όπως πολλές άλλες στο παρελθόν. Το θέμα είναι η επόμενη μέρα. Ο Δικέφαλος χρειάζεται ενίσχυση, ηρεμία.

Να μη μείνει στο χθες και σ’ αυτό που έχασε, να κοιτάξει μπροστά. Τώρα η ομάδα θέλει στήριξη. Τώρα χρειάζονται οι οπαδοί να ξανά πάνε στο Μακεδονία Παλλάς και να χειροκροτήσουν τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ. Να τους δώσουν κουράγιο, να σηκώσουν κεφάλι. Την Κυριακή (4/10) υποδέχεται στην Τούμπα τον ΟΦΗ. Οι Ασπρόμαυροι χρειάζονται τη νίκη για να ρεφάρουν την χασούρα των τεσσάρων βαθμών που έχασαν με Ατρόμητο και Βόλο. Αν δεν τα καταφέρει και με τους κρητικούς τότε η χρονιά είναι χαμένη.

Ο ΠΑΟΚ έχει πέντε ημέρες για να προχωρήσει σε μεταγραφές.Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και το φωνάζει. Αν υπήρχε χθες ένα χαφ με εμπειρία θα μπορούσε να δώσει πολλές λύσεις στη μεσαία γραμμή. Ο Ελ Καντουρί που ήταν ο MVP του ΠΑΟΚ είχε κλατάρει μετά το 2-1. Κοιτούσε στον πάγκο μήπως και ο Φερέιρα τον «λυπηθεί» και τον περάσει εκτός αγώνα. Όμως ο Πορτογάλος ποιον να περνούσε στη θέση του τον Εσίτι που δεν μπορεί να κάνει μια περιστροφή γύρω από τον άξονα του ή τον Μπίσεσβαρ που άφησε εκτός για αγωνιστικούς λόγους;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ