Δύσκολη θα πει… καλή

Δύσκολη θα πει… καλή

Μάχη στο 2-3-4 το «μήνυμα» της Γενεύης. Και αυτό προφανώς είναι ένα πολύ καλό νέο για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του.

Δύο τα ράφια των κληρώσεων του Τσάμπιονς Λιγκ για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι «δύσκολες» και οι «απαγορευτικές». Ο Ολυμπιακός των 19+1 συμμετοχών σε αυτό το επίπεδο της διοργάνωσης; Έχει χορτάσει και από τις δύο.

Διαθέτει λοιπόν τόση μεγάλη εμπειρία σαν οργανισμός που ξέρει να «διαβάζει» -σχεδόν- κάθε χρόνο τέτοια μέρα τα μελλούμενα στον πόλεμο των Άστρων. Και κυρίως ξέρει να αποφεύγει τα πολλά λόγια. Δεν έχουν καμία σημασία.

Ποιο είναι λοιπόν το δια ταύτα στα μαντάτα της Γενεύης: Ο όμιλος C όπου συγκατοικούν εδώ και λίγη ώρα οι Ερυθρόλευκοι με την Πόρτο, τη Σίτι και την Μαρσέιγ είναι δύσκολος. Δεν είναι απαγορευτικός.

Και αυτό προφανώς είναι ένα πολύ καλό νέο για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του.

Γκρουπ που δεσπόζει το δημιούργημα του Πεπ, η Σίτι των 270+ βαθμών στις τρεις τελευταίες Πρέμιερ Λιγκ, δίνοντας την αίσθηση πως δεν γεννάται θέμα για την πρώτη θέση. Και πέραν τούδε τρεις ομάδες με τεράστια εμπειρία στη διοργάνωση που μπορούν να προσφέρουν μια αληθινή μάχη για την κατάταξη στο 2-3-4.

Ο Ολυμπιακός ξεκινά από το «4» και ας ήταν στο «3ο» γκρουπ δυναμικότητας. Δεν είναι φαβορί για το εισιτήριο στους «32» Γιουρόπα Λιγκ όπως πέρσι τέτοια ημέρα –ελέω Ερυθρού Αστέρα-. Δεν είναι και καταδικασμένος όμως για το εισιτήριο στους «16» όπως σκεφτήκαμε όλοι όταν ακούσαμε για τη νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν, και την τέως φιναλίστ Τότεναμ.

Υπάρχουν τρεις Πορτογάλοι προπονητές, της ίδιας γενιάς (Μαρτίνς, Βίλας Μπόας, Κονσιεσάο) με παρόμοιες ιδέες για το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν στο ρόστερ του Ολυμπιακού μπόλικοι Πορτογάλοι αλλά και Γάλλοι. Αν το καλοσκεφτείς σχηματίζεται μια πολύ ενδιαφέρουσα η ομοιογένεια. Και ακόμη πιο ενδιαφέρουσα προϊστορία: Το γκολ του Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ με την Πόρτο, η σέντρα του Καραταΐδη με το δεξί στο Ντραγκάο», το γκολ του Φέτφα στο «Βελοντρόμ».

Υπάρχει ο Βαλμπουενά που υπήρξε «αγαπημένος» στη Μασσαλία ως ότου φόρεσε τα χρώματα της Λιόν. Ο Σα που έπαιξε σχεδόν ολόκληρο το Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2017-18 με την Πόρτο σε μια διαδρομή ως τους «16» που σταμάτησε πάνω στην υπερηχητική Λίβερπουλ του Κλοπ.

Υπάρχουν στα αντίπαλα ρόστερ –έστω στο βάθος τους- ο Μήτρογλου και ο Μαρκάνο ή ακόμη και ο Ράντονιτς με τον Ζεϊντού που φέτος είχαν την τιμητική τους στα μεταγραφικά σενάρια.

Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται να το σκεφτεί πολύ. Θα πρέπει να το ευχαριστηθεί. Και να συνεχίζει να ονειρεύεται.

Είναι μια παράξενη χρονιά για όλους πλάι στα απόνερα του covid. Δεν υπάρχουν «έδρες», δεν υπάρχουν μια σειρά από εκείνες τις λεπτομέρειες που κάποιες φορές έκαναν τη διαφορά.

Απόψε στη Γενεύη βρέθηκε με το δικαίωμα να «πολεμήσει».

Τα υπόλοιπα: Στο χορτάρι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ