Σε μικρούς χώρους δεν υπάρχει καλύτερος από τον Σουντανί…

Σε μικρούς χώρους δεν υπάρχει καλύτερος από τον Σουντανί…

Ο Αλγερινός ξέρει που να σταθεί πριν έρθει η μπάλα και τι να την κάνει μόλις φτάσει. Δηλαδή  πριν φτάσει. Είναι ιδανικός να παίζει το «ένα-δυο» σε μικρούς χώρους.

Γούστα είναι αυτά. Για τα δικά μου ο Χιλάλ Σουντανί είναι ένας παίκτης που χαίρομαι να βλέπω. Τον θεωρώ από τους πιο έξυπνους επιθετικούς που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Γράφω επιθετικούς και όχι εξτρέμ διότι ο Αλγερινός δεν είναι. Μπορεί να ήταν πριν από χρόνια αξιοποιώντας την εκρηκτικότητα του. Τώρα που τα χρόνια πέρασαν είναι άτοπο να τον βάζεις πάνω στην γραμμή και να περιμένεις να δεις προκοπή από τα σπριντ που  θα κάνει. 

 Ο Σουντανί με πατημένα τα τριάντα τρία και με σοβαρούς τραυματισμού που του σημάδεψαν την καριέρα και δεν του επέτρεψαν αν την εκτοξεύσει δεν είναι για να ταλαιπωρείται στα πλάγια. Οσες φορές ο Μαρτίνς τον έφερε ή τον άφησε να έρθει προς τα μέσα ο παίκτης του, και μάτωσε τα δίχτυα και μοίρασε ασίστ. Αν δεν τον σταματούσε ο τραυματισμός θα ήταν σίγουρα δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Ελ Αραμπί και πρώτος ή δεύτερος, (μάλλον δεύτερος) στις ασίστ. 

Ο Αλγερινός ξέρει που να σταθεί πριν έρθει η μπάλα και τι να την κάνει μόλις φτάσει. Δηλαδή  πριν φτάσει. Είναι ιδανικός να παίζει το «ένα-δυο» σε μικρούς χώρους. Αλλάζει την μπάλα με ταχύτητα και κινείται στον κενό χώρο για να την ξαναπάρει. Είναι πολύ δυνατός στις εναέριες μονομαχίες και το σουτ εξακολουθεί να μοιάζει φωτοβολίδα όταν το επιχειρεί.

 Είναι αρκετές οι φορές που ο κόουτς Μαρτίνς  μετατρέπει το σύστημα σε 4-4-2 ειδικά όταν ο Ολυμπιακός,  έχει ανάγκη να σκοράρει για να πάρει τα ματς. Ε, σε αυτό το σύστημα δεν υπάρχει ιδανικότερος παρτενέρ του Ελ Αραμπί από τον Σουντανί. Ο Αλγερινός ξέρει να παίζει και στην ίδια ευθεία με τον Μαροκινό και λίγα μέτρα πίσω από αυτόν.Η συζήτηση για τον Σουντανί φούντωσε μετά τη συμμετοχή στου στο φιλικό με τα Χανιά και το πολύ ωραίο γκολ που πέτυχε. Λογικό.

 Ο επιθετικός του Ολυμπιακού μπήκε στην τελική ευθεία για την επιστροφή του μετά την ρήξη χιαστού και την πολύμηνη αποχή του. Βάλτε τον στον γενικό λογαριασμό σαν μια ακόμα μεταγραφή. Στον βαθμό που θα ετοιμαστεί θα πάρει ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής και θα δώσει λύσεις. Αυτό μαρτυρά και η εσπευσμένη συμμετοχή του στην ευρωπαϊκή λίστα του πορτογάλου τεχνικού. 

 Ο Σουντανί δεν είναι στην πρώτη ποδοσφαιρική νιότη του. Ξέρει όμως πολύ μπάλα και έχει τη δυνατότητα σε μικρούς χώρους να σκαρώνει συνεργασίες που θα βγάζουν είτε τον ίδιο είτε τους συμπαίκτες του σε θέση βολής. Αυτό το αγωνιστικό χαρακτηριστικό δεν το έχουν σε επάρκεια οι περισσότεροι των επιθετικών του Ολυμπιακού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ