Ο Μανόλο «τρώει από τα έτοιμα», ο Γκαρθία τώρα «μαγειρεύει»

Ο Μανόλο «τρώει από τα έτοιμα», ο Γκαρθία τώρα «μαγειρεύει»

Με αφορμή το ντέρμπι του κυπέλλου, ο Γιώργος Χελάκης επιχειρεί μια παρουσίαση των ανοικτών θεμάτων που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δυο τεχνικοί ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης μεταξύ τους για το πρωτάθλημα.

Τώρα που σιγά-σιγά κάθεται η σκόνη από το  ντέρμπι της Τετάρτης στο Φάληρο, ορισμένα πράγματα φαίνονται πιο ξεκάθαρα. Το πρώτο είναι πως η ΑΕΚ ψαλίδισε τις φιλοδοξίες της ερχόμενη στον Πειραιά. Παρατάχθηκε φοβισμένη και παθητική θέλοντας να ροκανίσει τον χρόνο και να αποφύγει τον αιφνιδιασμό από τον αντίπαλό της.

Το πέτυχε με έναν συνδυασμό τύχης αλλά και ετοιμότητας του Μπάρκα που ενήργησε σωτηρία στις φάσεις με τον Ζιλέ και τον Τζούρτζεβιτς. Είναι να αναρωτιέται κανείς πιο θα ήταν το σχέδιο του Χιμένεθ για να αντεπιτεθεί στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός έμπαινε μπροστά στο σκορ.

Ωστόσο το θέμα τώρα είναι άλλο: με ποιο σχέδιο θα επανέλθει η ΑΕΚ στο Φάληρο για το ματς πρωταθλήματος εφόσον θα θέλει να νικήσει τον Ολυμπιακό για να τον φτάσει στην βαθμολογία. Θα περιμένει πίσω μπας και κλέψει το ματς ή θα βγει να το παίξει στα ίσια διακινδυνεύοντας να δώσει ελεύθερους χώρους στους ποιοτικούς επιθετικούς των ερυθρόλευκων.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει την παγιωμένη πρόθεση να «σβήνει» τα ματς όταν η ομάδα του αντιμετωπίζει ισοδύναμους και θεωρητικά ανώτερους αντιπάλους. Φροντίζει να καλύπτει τα νώτα του και επιθετικά επαφίεται στις εμπνεύσεις των παικτών του. Στο ματς για το πρωτάθλημα θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα κι κόουτς θα βρεθεί στην ανάγκη να βγάλει την ομάδα από το καβούκι της.

Ο Οσκαρ Γκαρθία ήθελε να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι αλλά δεν τα κατάφερε. Ωστόσο η θέλησή του δεν ήταν η ίδια σε ολόκληρη την διάρκεια του παιχνιδιού. Στο τελευταίο τέταρτο η αντικατάσταση του Μάριν με τον Ανδρούτσο μας δίνει την δυνατότητα να υποθέσουμε πως άλλες προτεραιότητες κυριάρχησαν στο μυαλό του. Σκέφτηκε την καταπόνηση της ομάδας του και ορισμένων παικτών του και αποφάσισε να πάει συντηρητικά.

Είναι φανερό πως έχει ενημερωθεί και έχει κατανοήσει ότι προτεραιότητα για τον σύλλογο είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κατά συνέπεια η νίκη στο ματς του πρωταθλήματος την παραπάνω Κυριακή. Η νίκη στον αγώνα του πρωταθλήματος είναι το σημείο που θα κορυφώσει την ένταση που ζητά να έχει η ομάδα του.

Η μη χρησιμοποίηση στην βασική εντεκάδα του Μιραλάς και του Ανσαριφάρντ ήταν καθαρά θέμα διαχείρισης δυνάμεων. Στο μεταξύ ο καταλανός κόουτς πέτυχε να φέρει στην πρώτη γραμμή τον Ζιλέ που οδηγείτο σε αποστρατεία, να ζεστάνει τον Μποτία και να «αναστήσει» τον Φιγκέιρας. Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για τον Σεμπά αν δεν έκανε μια αποκαρδιωτική εμφάνιση.

Περιμένοντας την αγωνιστική επάνοδο του Οτζίτζα Οφόε που θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα για το ντέρμπι πρωταθλήματος θα καταλάβουμε πως ακριβώς σχεδιάζει τον Ολυμπιακό ο νέος του προπονητής. Για τον Χιμένεθ ξέρουμε. Η διαφορά για τον κόουτς της ΑΕΚ συνίσταται στο ότι πρέπει αφήνοντας τα «έτοιμα» να  παρουσιάσει κάτι καινούριο και επιθετικά φιλόδοξο για να κρατήσει την ομάδα του σε τροχιά τίτλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ