Ολυμπιακός : Νίκη στο Βελιγράδι; Επανέρχεσαι στις σωστές ράγες

Ολυμπιακός : Νίκη στο Βελιγράδι; Επανέρχεσαι στις σωστές ράγες

Αν θέλει ο Ολυμπιακός το πλεονέκτημα έδρας, τότε απόψε πρέπει να περάσει το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα στη Σερβία.

Το είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού. Το διαβάζουμε παντού. «Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε, να είμαστε συγκεντρωμένοι, για να επιστρέψουμε στις νίκες μετά τις κακές εμφανίσεις και τα ατυχή αποτελέσματα που είχαμε εκτός έδρας», δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατά την αναχώρηση της ομάδας για το Βελιγράδι και τη σημερινή αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα. Σκοπός η ανασύνταξη, το γύρισμα του διακόπτη, η νέα αρχή και πάνω από όλα μία εμφάνιση αντάξια αυτής της ομάδας και όσων έχει καταφέρει τόσα χρόνια στην Ευρωλίγκα.

Ο κλοιός σιγά σιγά σφίγγει και όσο περνάει ο καιρός, τα αναπάντεχα αποτελέσματα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο την ομάδα του Πειραιά.

Εξ αρχής, από τις πρώτες μέρες του θεσμού, άπαντες στον Ολυμπιακό, τονίζουν ότι πρώτο… μαξιλαράκι είναι τα πλέι οφ. Κακά τα ψέματα, μη γελιόμαστε, μπορεί να μην έχει συμπληρώσει τις απαιτούμενες νίκες για να τα εξασφαλίσει, όμως σίγουρα θα τον δούμε εκεί. Επόμενο λοιπόν μαξιλαράκι; Το πλεονέκτημα έδρας. Αν θες λοιπόν να ελπίζεις σε κάτι τέτοιο, τότε απόψε πρέπει να περάσει ο Ολυμπιακός το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα στη Σερβία.

Μία έδρα που δεν άλλες ομάδες θα ένιωθαν… μίσος από το πρώτο δευτερόλεπτο. Εκείνος έχει την τύχη, να νιώσει σαν το σπίτι του, λες και παίζει σε ένα γεμάτο ΣΕΦ, που μπορεί οι αντίπαλοι στις εξέδρες να θέλουν την ήττα του, αλλά παράλληλα δεν μπορούν να εκφράσουν όπως θα ήθελαν την πίεση που συνηθίζει να επικρατεί στο Βελιγράδι για τον φιλοξενούμενο.

Πως θα κερδίσει εκεί όμως είναι το ζητούμενο. Αρχικά να είναι ο εαυτός του. Η απουσία του Παπαπέτρου του αφαιρεί κάποια από την σκληράδα στην περιφέρεια, δίνει παραπάνω αναγκαίο χρόνο στον Τόμπσον, ο οποίος καλείται να επιστρέψει στα επίπεδα που τον μάθαμε. Ο Αμερικανός είναι ο πιο κομβικός παίκτης της αποψινής αναμέτρησης. Έχοντας και τον βραχνά του φετινού Φελντέιν μακριά από το ματς, οφείλει ο Ολυμπιακός να επενδύσει επάνω στον Τόμπσον. Να τον θρέψει με πάσες, να του δώσει επιθέσεις και να τον απελευθερώσει στο παρκέ.

Σημαντικότερο όλων όμως; Επιτέλους να γίνει σκληρό το συγκρότημα τους Σφαιρόπουλου. Θα «φάει»… ξύλο στο Βελιγράδι. Ε να δώσει και αυτός. Θέλουν όντως επιστροφή στην κανονικότητα; Έτσι θα ξεκινήσουν όλα. Το τρανζίσιον δύσκολα να το δώσει ο Ερυθρός Αστέρας στην έδρα του. Οφείλει ο Ολυμπιακός να το δημιουργήσει μόνος του. Να ανοίξει διαδρόμους και να πιστέψεις στις δυνατότητές του. Τώρα ή ποτέ…

ΥΓ1 Οι Μιλουτίνοφ και ΜακΛιν είναι η δύναμη της ομάδας στο Βελιγράδι. Εάν οι δύο σέντερ φθείρουν τη ρακέτα του Αλιμπίγιεβιτς, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν ελπίδες νίκης. Το πώς θα τους εκμεταλλευτεί ο Σπανούλης ίσως όλο το ζουμί του παιχνιδιού.

ΥΓ2 Και ακολουθεί το ματς στο ΟΑΚΑ. Όχι δεν λέει κάτι βαθμολογικά. Το γόητρο όμως καμία φορά υπερέχει της ουσίας και της βαθμολογίας. Μία νίκη μπορεί να γυρίσει για τα καλά τη ψυχολογία της ομάδας. Και ας μην βιαζόμαστε, θεωρώ ότι η Δευτέρα είναι ημέρα ικανή για συμπεράσματα.

ΥΓ3 Όταν ήσουν από την άλλη μεριά χαμογελούσες, τώρα ρίχνεις ευθείες βολές. Εχει ο καιρός γυρίσματα Σαρας..

ΥΓ4 Κάθισα σιωπηλός τόσες μέρες. Ηθελα να δω την αντίδραση του κόσμου. Και βασικά την αντίδραση των συναδέλφων μου. Ειλικρινά τα ακούω βερεσέ αυτά τα περί μπασκετικής τσίπας που γράφονται. Ο Παναθηναϊκός στις γυναίκες αποφάσισε το ακυβέρνητο καράβι του να το αφήσει στη θάλασσα έρμαιο των κυμάτων. Αποφάσισε να βάλει νεανίδες και κοριτσάκια να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης άλλων που κρύβονται πίσω από δικαιολογίες. Είμαι, ήμουν και θα είμαι υπέρμαχος, πως τον αντίπαλο τον σέβεσαι όταν δεν κατεβάζεις ταχύτητα. Όταν στο παρκέ, το γήπεδο, όπου αλλού θέλετε, παίζεται ένας Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, δεν υπάρχουν ηλικίες.

Αυτά είναι για να γράφουμε και να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα. Και έχω ένα ερώτημα. Όταν αποφάσιζε ο Παναθηναϊκός να κατεβάσει παιδάκια στο πρωτάθλημα, δεν το περίμενε αυτό; Δεν σκέφτηκε τις συνέπειες; Δηλαδή από την αντίπαλη πλευρά να συνέβαινε αυτό, θα είχαμε διαφορετική αντιμετώπιση; Παιδιά, μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας. Σας βλέπει ο κόσμος και γελάει… Το φταίξιμο να πάει σε αυτούς που αποφάσισαν να μην ρίξουν την ομάδα. Γιατί αυτά τα περί… πρότζεκτ που άκουσα, απλά με κάνουν να γελάω. Δεν σας φταίνε σε τίποτα τα κορίτσια που τα βάλατε σε αυτήν την διαδικασία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ