Aπό τον Τσάβι Ρόκα -ίσως- είναι καλύτερος…

Aπό τον Τσάβι Ρόκα -ίσως- είναι καλύτερος…

Κι αν τώρα, ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε μια ουσιαστική κίνηση για να ενισχύσει την ομάδα του κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει ότι λίγους μήνες νωρίτερα πήρε την απόφαση να ξεκληρίσει την προηγούμενη ομάδα μαζί με τις ελπιδοφόρες προοπτικές της…

Η μεταγραφή του Μαουρίσιο είναι πλέον γεγονός και είναι η καλύτερη φετινή για τον Παναθηναϊκό. Παίκτης με παραστάσεις πρωταθλητισμού, δυνατότητα να ελέγχει τον ρυθμό και να απειλεί από μέση και μακρινή απόσταση. Ο Βραζιλιάνος έχει όλο το πακέτο για να παίζει σε ομάδα που πάει για πρωτάθλημα. Για τους πράσινους δεν είναι πολυτέλεια αλλά ένας παίκτης που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Μαουρίσιο έρχεται στο τριφύλλι με πρωτοβουλία, οργάνωση και υλοποίηση Γιάννη Αλαφούζου.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα τότε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ πιστώνεται μια πολύ καλή μεταγραφή. Το πόσο θα του στοιχίσει ο παίκτης δεν το ξέρουμε. Λογικά το συμβόλαιό του θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο όλων των άλλων. Ο παίκτης ήθελε πάνω από ένα εκατομμύριο για να ανανεώσει στον ΠΑΟΚ, οπότε καταλαβαίνετε. Ο κ. Αλαφούζος που αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά και πάλι με την ομάδα του μάλλον πήρε τα μηνύματα των καιρών. Την αρνητική διάθεση του κόσμου απέναντί του γιατί ξήλωσε μια ανερχόμενη ομάδα και ανέθεσε την καινούρια σε δυο ανθρώπους με ελάχιστες εμπειρίες.

Ο Τσάβι Ρόκα είχε κάνει τον τεχνικό διευθυντή μόνο στην Κύπρο και ο Ντάνι Πογιάτος δεν είχε κάνει ποτέ και πουθενά τον τεχνικό διευθυντή. Όταν ξηλώνεις τον Δώνη και πας σε… πρωτάρηδες το ρίσκο που παίρνεις είναι πολύ μεγάλο και το ενδεχόμενο να μη σου βγει, εξαιρετικά πιθανό. Δεν ξέρω πως μπορεί να αισθάνεται τώρα ο Τσάβι Ρίκα που τον… καπελώνει ο ιδιοκτήτης. Ούτε πως θα υποδεχτεί ο Πογιάτος τον Μαουρίσιο. Όπως και να ‘χει ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε για την ομάδα του μια πολύ καλή μεταγραφή.

Πήρε έναν παίκτη που έχει πάρει πρωτάθλημα στην Ελλάδα και μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τη νέα του ομάδα. Προφανώς του στοίχισε κάτι παραπάνω αλλά του δίνει μια διέξοδο. Του επιτρέπει αν αποκαταστήσει (ως ένα βαθμό) τη σχέση του με τον κόσμο του Παναθηναϊκού που διαγραφόταν εκ νέου πολύ άσχημη. Προφανώς δεν του δίνει άφεση για τις τόσες αμαρτίες του παρελθόντος ούτε μετατρέπει τον Παναθηναϊκό σε ομάδα έτοιμη να διεκδικήσει τίτλο.

Με την κίνησή του αυτή φέρνει τον Τσάβι Ρόκα ένα ακόμα βήμα προς την έξοδο και αφήνει μικρά περιθώρια στον Πογιάτος ώστε να αντιστρέψει στην εις βάρος του κατάσταση. Βέβαια ισχύει απολύτως το παρακάτω, Δεν έχει νόημα να επιχειρείς με μικρά βήματα να διορθώσεις μια μεγάλη ζημιά. Κι αν τώρα, ο Γιάννης Αλαφούζος κάνει μια ουσιαστική κίνηση για να ενισχύσει την ομάδα του κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει ότι λίγους μήνες νωρίτερα πήρε την απόφαση να ξεκληρίσει την προηγούμενη ομάδα μαζί με τις ελπιδοφόρες προοπτικές της…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ