Ουίλτζερ: Ένα ακόμα βέλος στη φαρέτρα του

Ουίλτζερ: Ένα ακόμα βέλος στη φαρέτρα του

Κάιλ Oυίλτζερ: Τι πρέπει να περιμένουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού από το νέο πάουερ φόργουορντ της ομάδας τους.

Το γράφαμε τόσο καιρό. Είχε ψιλομαλιάσει η γλώσσα μας, ή μάλλον καλύτερα πόνεσαν τα χέρια μας από τα πλήκτρα. Ο Ολυμπιακός έψαχνε τεσσάρι και θα έπαιρνε οπωσδήποτε παίκτη για να αντικαταστήσει τον άτυχο Τιλί.

Και το όνομα αυτού: Κάιλ Ουίλτζερ…

Μας παραξένευσε αρχικά το όνομα του νέου παίκτη του Ολυμπιακού, το οποίο αποκάλυψε πρώτος, ο εκλεκτός συνάδελφος, Νίκος Ζέρβας.

Να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ανοίξει τις κεραίες τους και σκάναραν την αγορά για έναν παίκτη που ταιριάζει στα «θέλω» τους, και στο οικονομικό κομμάτι και στο αγωνιστικό. Να υπενθυμίσω γιατί κάποιοι θα προτρέξετε, ο Τιλί, παρότι τραυματίας, ακόμα πληρώνεται και θα πληρώνεται από την ομάδα του.

Συνεχίζω.. Ο Ολυμπιακός επέλεξε τον Ουίλτζερ για το φονικό του τρίποντο. Είναι ένας αθλητής που προέρχεται από δύο κολλέγια που διαθέτουν σοβαρά προγράμματα, οπότε γνωρίζει σίγουρα τα βασικά του μπάσκετ.

Τα scouting report των Αμερικάνων, κάνουν λόγο για έναν παίκτη που μπορεί να ανοίξει τους χώρους, βάζει την μπάλα στο καλάθι, ενώ εννοείται πως έχει αρνητικά που δεν μπορούν να προσπεραστούν. Αργά πόδια, δεν του αρέσουν οι επαφές και δεν… ψήνεται για την άμυνα.

Κρατάω πάντως αυτό που είχε πει νωρίτερα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Δεν θα αποκτηθεί παίκτης για το θεαθήναι είχε πει, άρα ο Ουίλτζερ, κατά τα λεγόμενα του τεχνικού των «ερυθρόλευκων» είναι ο παίκτης που καλύπτει απόλυτα τα ζητούμενα που δημιουργήθηκαν μετά τον τραυματισμό του Τιλί.

Αυτήν την περίοδο, ο Αμερικανοκαναδός θα έρθει ως τρίτος πάουερ φόργουορντ για τους Πειραιώτες. Πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη και πίσω (γιατί το αξίζει βάσει απόδοσης) από τον Δημήτρη Αγραβάνη.

Σιγά σιγά θα μπει στο κλίμα, οι παλιοί θα τον βοηθήσουν για να ενσωματωθεί και να γίνει και αυτός ένα γρανάζι καλοκουρδισμένης μηχανής του Ολυμπιακού. Σκοπός του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες της ομάδας, σε μία περίοδο που δείχνει εντυπωσιακό πρόσωπο, εντός και εκτός συνόρων. Και με την επιστροφή του Σπανούλη αυτό θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνα τα πράγματα σε αυτό το κομμάτι..

ΥΓ1 Την Τρίτη έρχεται ο Ουίλτζερ. Αν θέλει ο Σφαιρόπουλος τον παίρνει μαζί του και στο ταξίδι για την Βαρκελώνη. Χλωμό βέβαια, με την λογική να λέει πως την πρώτη του εμφάνιση θα την πραγματοποιήσει με τον Αρη στο Κύπελλο.

ΥΓ2 Μιλώντας για Άρη, για άλλη μία φορά, είδαμε το βάθος των «ερυθρόλευκων». Επαιξε 14 λεπτά ο Πρίντεζης, 13 ο Τόμπσον, κοντά στα 19 οι Στρέλνιεκς και Ρόμπερτς. Εκτός ο Σπανούλης, ξεκούραση ο Μάντζαρης. Και όμως ο Ολυμπιακός κέρδισε με 25 πόντους..

ΥΓ3 Χαίρομαι πολύ με την άνοδο του Παπαπέτρου. «Δαγκώνει», έχει την ψυχολογία στα ύψη και δεν φοβάται κανέναν. Βελτίωσε και το σουτ του και είναι αμυντικό τοίχος.

ΥΓ4 Ο Βασίλης Τολιόπουλος μπορεί να λάμψει στο μέλλον. Ελληνας παίκτης με αυτό το σουτ και αυτήν την θρασύτητα δεν υπάρχει στην ηλικία του. Τον πιστεύουν υπερβολικά στον Ολυμπιακό, του το δείχνουν όλοι. Από κοντά και ο Αρσενόπουλος, ο οποίος εάν συνεχίσει να δουλεύει, τότε θα είναι το επόμενο δίμετρο γκαρντ του ελληνικού μπάσκετ. Και ακολουθεί στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού ο ύψους 2,11μ ΓΚΑΡΝΤ Ποκουσέφσκι, ο Τσουμάνης και άλλα ακόμα παιδιά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ