Ο Μπαρτζώκας ξαναφτιάχνει την ομαδάρα του Ολυμπιακού

Ο Μπαρτζώκας ξαναφτιάχνει την ομαδάρα του Ολυμπιακού

Οι ερυθρόλευκοι έτρεξαν όποτε τους δόθηκε η δυνατότητα και με την ευκολία που έχουν πλέον στην δημιουργία, κατάφεραν να φτάσουν κοντά τους 90 πόντους.

Ο Ολυμπιακός φώναξε σε όλη την Ευρώπη ότι «χτίζει» μια νέα πολύ δυνατή ομάδα, πετυχαίνοντας μια σπουδαία νίκη κόντρα στην Αρμάνι.

Και ήταν μια τεράστια νίκη για πολλούς λόγους που δημιουργεί μεγάλη ικανοποίηση στην ομάδα του λιμανιού.

Πρώτα απ’ όλα οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πετύχουν την δεύτερη νίκη τους στην Ευρωλίγκα σε τρία παιχνίδια.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να επισημανθεί πως λίγες μέρες μετά τη νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός πέτυχε μια δεύτερη σερί νίκη.

Χρήζει ιδιαίτερης μνείας η επικράτηση των πειραιωτών για έναν ακόμα λόγο. Απέναντι στους ερυθρόλευκους βρέθηκε μια από τις πιο δυνατές ομάδες της φετινής Ευρωλίγκας και μια ομάδα που είναι φορμαρισμένη.

Και ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να νικήσει τους Ιταλούς και μάλιστα με διαφορά έντεκα πόντων.

Ας το κρατήσουμε κι αυτό αν και είναι ακόμα νωρίς.

Αυτό όμως που πρέπει να τονίσουμε είναι πως ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα έπαιξε καλό μπάσκετ για μεγάλο διάστημα του αγώνα και ειδικά στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο.

Με «πύραυλους» τον  ΜακΚίσικ (σε άμυνα και επίθεση) και τον Σλούκα κατάφερε να βρει λύσεις και πήγε το παιχνίδι σε μεγάλο σκορ.

Είναι κι αυτό ένα δείγμα της φιλοσοφίας του Μπαρτζώκα, είναι κάτι που θυμίζει την φιλοσοφία του Έλληνα προπονητή.

Οι ερυθρόλευκοι έτρεξαν όποτε τους δόθηκε η δυνατότητα και με την ευκολία που έχουν πλέον στην δημιουργία, κατάφεραν να φτάσουν κοντά τους 90 πόντους.

Χαρακτηριστικό του νέου ελκυστικού μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός, είναι οι 20 ασίστ με τις οποίες τελείωσαν το παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι.

Και εδώ βέβαια υπάρχει στο κέντρο του «κάδρου» η μορφή του Κώστα Σλούκα, ο οποίος έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι απέναντι στους Ιταλούς.

Ήταν όπως προαναφέραμε μια πολύ μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό και ήταν μια νίκη που βοηθά σημαντικά τους πειραιώτες και στην ψυχολογία.

Έχοντας επικρατήσει του Παναθηναϊκού και της Αρμάνι, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να κοντραριστεί με την Μακάμπι στο ΣΕΦ, το βράδυ της Παρασκευής.

Αν καταφέρει να νικήσει και την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, τότε θα μιλάμε για ένα σούπερ ξεκίνημα και το ζητούμενο φυσικά είναι να δουλέψει το πλάνο του Μπαρτζώκα.

Με βάση τα όσα είδαμε στα δύο παιχνίδια, ο επιλογές που έχουν γίνει από τον προπονητή των ερυθρόλευκων είναι εξαιρετικές.

Υπήρχε ξεκάθαρη στόχευση από τον Έλληνα τεχνικό στους παίκτες που αποκτήθηκαν και είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό, ότι υπάρχει καλή «χημεία» και σωστό μοίρασμα ρόλων.

Είναι προφανές πως ο Ολυμπιακός δεν είναι ακόμα έτοιμος. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι μόλις την τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Είναι όμως στον σωστό δρόμο με βάση την εικόνα που έβγαλε σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ κόντρα στην Αρμάνι κι αυτό είναι το κέρδος για τους ερυθρόλευκους.

Εννοείται βέβαια πως τα πράγματα θα ήταν ιδανικά για τον Ολυμπιακό αν δεν είχε χάσει δικό του παιχνίδι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης απέναντι στην Ζαλγκίρις.

Κανείς όμως δεν πρέπει να ξεχνά ότι μιλάμε για μια διοργάνωση που όλα είναι ανοιχτά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ