Δύο «κανόνια» για μία θέση!

Δύο «κανόνια» για μία θέση!

Ολιβέιρα και Ανσαριφάρντ θα δώσουν «μάχη» για τη φανέλα του βασικού φορ, μιας και εκεί υπολογίζονται πλέον και οι δύο από τον Καρέρα.

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να ξεκινήσει έναν αγωνιστικό «Γολγοθά» με απαιτητικά και συνεχόμενα παιχνίδια. Ο Μάσιμο Καρέρα διαθέτει παρά τις απουσίες ένα ρόστερ με λύσεις και ποιότητα. Ιδίως στην επιθετική γραμμή. Η Ένωση έχει δημιουργήσει μια γραμμή κρούσης ικανή για σπουδαία πράγματα.

Οι προσθήκες που έγιναν, σε συνδυασμό με τους παίκτες του περυσινού κορμού, συνθέτουν μια «γεμάτη» επίθεση που όμως, δεν μοιάζει εύκολο να διαχειριστεί. Μιας και υπάρχουν παίκτες που είναι εν δυνάμει βασικοί, με τις θέσεις της ενδεκάδας να δείχνουν… λίγες για να χωρέσουν όλοι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το παραπάνω είναι η θέση του σέντερ φορ. Εκεί όπου φαίνεται πως θα υπάρξει… μάχη για το ποιος θα πάρει φανέλα βασικού και σε ποια ματς. Νέλσον Ολιβέιρα και Καρίμ Ανσαριφάρντ είναι δύο πολύ ποιοτικοί επιθετικοί, που όμως δύσκολα θα δούμε να αγωνίζονται μαζί. Μιας και φαίνεται πως και οι δύο υπολογίζονται πλέον από τον Ιταλό τεχνικό για τη θέση στην κορυφή της επίθεσης, ανεξάρτητα από τη διάταξη ή το αγωνιστικό πλάνο που θα επιλεγεί.

Νέλσον Ολιβέιρα

Ο Νέλσον Ολιβέιρα ήρθε πέρυσι στην ΑΕΚ προκειμένου να αντικαταστήσει τον Έκι Πόνσε. Αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να φορτώσει με βάρος τις πλάτες του Πορτογάλου άσου, μιας και ο… προκάτοχός του είχε ανεβάσει πολύ τον πήχη με τα πεπραγμένα του.

Ο Ολιβέιρα ανταποκρίθηκε και παραπάνω στις απαιτήσεις. Έδειξε με το «καλημέρα» πως είναι ένας δεινός σκόρερ, ένας φορ περιοχής, ικανός να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με πολλούς τρόπους. Ο 29χρονος άσος ήταν εντυπωσιακός στην πρώτη του χρονιά στην ΑΕΚ, παρά του ότι αναγκάστηκε να χάσει ένα μεγάλο μέρος της χρονιάς λόγω του τραυματισμού του.

Το πρόβλημα που προέκυψε στους κοιλιακούς είναι από τα πλέον ύπουλα στον χώρο του αθλητισμού. Ο Ολιβέιρα κατάφερε όμως να το ξεπεράσει με σκληρή δουλειά, καταφέρνοντας μάλιστα να αποφύγει και το χειρουργείο.

Το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς βρήκε τον Ολιβέιρα να έχει κερδίσει με το σπαθί του τη θέση του βασικού φορ της ΑΕΚ. Ωστόσο είναι σαφές πως χρειάζεται μια προσεκτική διαχείριση, προκειμένου να μην παρουσιαστεί ξανά το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε πέρυσι. Κάτι που αναμφίβολα έχει κατά νου και ο Μάσιμο Καρέρα.

Μέχρι στιγμής πάντως ο Πορτογάλος δεν δείχνει να είναι στην κατάσταση που μας είχε συνηθίσει. Ενδεχομένως αυτό να έχει μια σχέση και με το ζήτημα του συμβολαίου του που παραμένει στον «αέρα». Ο Ολιβέιρα έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια κουβέντα μεταξύ των δύο πλευρών.

Σε τέσσερις συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, ο Ολιβέιρα έχει βρει δίχτυα μια φορά και αυτή με πέναλτι, στο ματς με την Σεντ Γκάλεν. Είναι σαφές πως ακόμα δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο, όμως ο Καρέρα πιστεύει πως θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο στα μεγάλα ματς που έρχονται.

Καρίμ Ανσαριφάρντ

Το όνομα του Καρίμ Ανσαριφάρντ έσκασε σαν «βόμβα» το καλοκαίρι στη μεταγραφική επικαιρότητα της ΑΕΚ. Ο Ιρανός άσος επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ένωσης, που έγινε η 3η ομάδα της χώρας μας με την οποία αγωνίζεται. Η προσθήκη του μπορεί στα… χαρτιά να φαινόταν ως αντικατάσταση του Σέρχιο Αραούχο, όμως όπως ήδη έχει φανεί, δεν είναι έτσι.

Ο Ανσαριφάρντ είναι ένας επιθετικός υψηλής κλάσης. Ένας στράικερ που αγωνίστηκε βασικός σε όποια ομάδα κι αν βρέθηκε (σ. σ. με εξαίρεση τη Νότιγχαμ) και δεν ήρθε στην ΑΕΚ απλά και μόνο για να δίνει ανάσες στον Ολιβέιρα. Από τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν έχει φανεί πως πλέον για τη θέση του επιθετικού υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός.

Η ποιότητα του Ανσαριφάρντ είναι τέτοια ώστε ο Καρέρα αναγκάστηκε να τον τραβήξει και στις πτέρυγες κάποιες φορές, προκειμένου να τον έχει στην ενδεκάδα. Πλέον αυτό μοιάζει πολύ δύσκολο να συμβεί ξανά. Η Ένωση έχει άλλες λύσεις για τις πτέρυγες και ο Ανσαριφάρντ είναι έτοιμος να πάρει τη θέση που του ταιριάζει στο γήπεδο.

Μέχρι στιγμής ο Ιρανός άσος έχει πετύχει ένα γκολ, που ήταν όμως τεράστιας σημασίας. Εκείνο της πρόκρισης απέναντι στην Βόλφσμπουργκ. Ένα γκολ που ήθελε πολύ, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Πλέον ο Καρέρα αντιμετωπίζει ένα μεγάλο δίλημμα για τη θέση του σέντερ φορ.

Η λογική λέει πως με το πρόγραμμα που έχει μπροστά της η ΑΕΚ, ο χρόνος θα μοιραστεί μεταξύ του Καρίμ και του Ολιβέιρα. Με κάποιον να παίζει περισσότερο στο πρωτάθλημα και κάποιον περισσότερο στην Ευρώπη. Η παρουσία του Ανσαριφάρντ δίνει αυτή τη δυνατότητα στον προπονητή, που πλέον έχει δύο φορ πρώτης γραμμής στη διάθεσή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ