Ο Βαλμπουενά, η Μαρσέιγ και μια παράσταση που περιμένει… 

Ο Βαλμπουενά, η Μαρσέιγ και μια παράσταση που περιμένει… 

Ο μικρόσωμος Γάλλος βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση ποδοσφαιρικής ακμής που του επιτρέπει να πληγώσει την ομάδα που λάτρεψε και τους οπαδούς της που τον λάτρεψαν πολύ πριν τον μισήσουν…

Είναι η ηλικία που δίνει δικαιώματα για επιφυλάξεις. Κι είναι το γήπεδο που δίνονται οι απαντήσεις. Ο Ματιέ Βαλμπουενά ήρθε τριάντα πέντε ετών στον ολυμπιακό. Ο καθένας είχε δικαίωμα να αναρωτιέται αν υπάρχει λάδι στο καντήλι κι να ο μικρόσωμος Γάλλος ήρθε με όρεξη να παίξει μπάλα. Ένα χρόνο μετά δεν υπάρχουν επιφυλάξεις. Ο Βαλμπουενά έδειξε στο γήπεδο ότι μπορεί. Μπορεί βάζοντας νέα στοιχεία στο παιχνίδι του αφού ορισμένα από τα παλιά δεν ήταν δυνατό να υπάρχουν πια στην απαιτούμενη συχνότητα. 

Οσοι τον παρατηρούν για πολλά χρόνια αναγνωρίζουν ότι το πάθος που είχε πριν από μια δεκαετία και παραπάνω παίζοντας στην αγαπημένη του Μαρσέιγ, το έχει και τώρα. Δεν είναι ο τρόπος που παίζει μόνο. Είναι κι ο τρόπος που πανηγυρίζει. Ο διεθνής Γάλλος χαφ το χαίρεται που παίζει ποδόσφαιρο και το χαίρεται που παίζει στον Ολυμπιακό. Όπως δήλωσε στην «L’ Equipe» η νέα του ομάδα του θυμίζει πολύ την πρώτη του αγάπη. Την Μαρσέιγ που τώρα θα την βρει μπροστά του σε δυο αναμετρήσεις για τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Θα την βρει μπροστά του και θα επιχειρήσει να την πικράνει όπως το έκανε όταν αντί να γυρίσει σε αυτή από την Ρωσία, πήγε στη Λιόν. Αυτή την επιλογή δεν του την συγχώρησαν ποτέ οι οπαδοί της Μαρσέιγ κι ας έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε. Κι είναι αλήθεια ότι θα πικραθούν πολύ περισσότερο αν ο Βαλμπουενά τους κλείσει τον δρόμο για διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο ποδόσφαιρο ορισμένα πράγματα δεν εξηγούνται μόνο με το αδιάκοπο τρέξιμο, τις φυσικές δυνάμεις ακόμα και το ταλέντο. Εξηγούνται από την διάθεση το πάθος και τις παραστάσεις. Για παράδειγμα, όλοι αντιλαμβάνονται ότι οχτώ στις δέκα φορές ο Βαλμπουενά θα προσποιηθεί ότι θα φύγει από την εξωτερική και θα κλείσει προς τα μέσα για να ψάξει με το δεξί του πόδι κάποιον ξεμαρκάριστο συμπαίκτη του. Ολοι το ξέρουν αλλά δεν μπορούν να το αποφύγουν. Κι αν ρισκάρουν τότε ο απίστευτος Ματιέ θα φύγει από την εξωτερική κι ο μικρός δισταγμός του προσωπικού αντιπάλου του είναι δυνατό να φέρει τον παίκτη του ολυμπιακού μέσα στη αντίπαλε περιοχή, παρακολουθείστε το παιχνίδι του και θα το διαπιστώσετε.

 Τα παιχνίδια με την Μαρσέιγ πλησιάζουν κι ο Βαλμπουενά ζει για αυτά. Ζει για να επιστρέψει στο γήπεδο που δοξάστηκε και να αποδείξει ότι έχει ακόμα καύσιμο στο ρεζερβουάρ. Ο παίκτης που αγαπούν να μισούν οι οπαδοί της Μαρσέιγ είναι τριάντα έξι χρονών αλλά δεν είναι αποστρατευμένος. Ισα-ίσα βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση ποδοσφαιρικής ακμής που του επιτρέπει να πληγώσει την ομάδα που λάτρεψε και τους οπαδούς που τον λάτρεψαν πολύ πριν τον μισήσουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ