Ολυμπιακός : Ο «εξάσφαιρος» Ελ Αραμπί και το μήνυμα του Μαρτίνς

Ολυμπιακός : Ο «εξάσφαιρος» Ελ Αραμπί και το μήνυμα του Μαρτίνς

Έβγαλε γούστα ο Ελ Αραμπί που συνέχισε να «ματώνει τα δίχτυα» την ώρα που ο Μαρτίνς έδειξε πράγματα για τη συνέχεια.

Έξι επίσημα ματς στη φετινή σεζόν, έξι γκολ. Άρχισε να… παστελώνει όταν ακριβώς χρειάστηκε. Η «κανονιά» με την Ομόνοια ήταν πρόκριση στους ομίλους για τον Ολυμπιακό. Το… ξεμπούκωμα που αναζητούσε για να πάρει μπροστά το… μυδραλιοφόρο του. Ο Ελ Αραμπί αποτελεί την σταθερά του Ολυμπιακού, τον παίκτη που με μια ενέργεια του μπορεί να αλλάξει την μοίρα της ομάδας. Αυτός είναι και φέτος ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Ο σκόρερ βλέπετε ξεχωρίζει, πόσο δε μάλιστα όταν μιλάμε για τοπ-σκόρερ, για killer όπως ο Μαροκινός.

Έξι επίσημα ματς, έξι γκολ λοιπόν για τον Ελ Αραμπί, που εκτός από τα τρία τεμάχια με τον Ατρόμητο, ήταν αυτός που σκόραρε με τον Παναιτωλικό και έφερε στα ίσα το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Ο Ελ Αραμπί μπήκε «ζεστά» και σε αυτή τη σεζόν και εγγυάται για τον Ολυμπιακό στην επίθεση. Να τον «ταΐζουν» είναι το θέμα και από εκεί και πέρα αυτός έχει την λύση.

Ξέχωρα από τον Ελ Αραμπί και το εύκολο όπως εξελίχθηκε τρίποντο με τον Ατρόμητο, το ματς προσφέρει και για ανάλυση γύρω από τις σκέψεις του Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός έδειξε πως από την στιγμή που δεν μπορεί να μοντάρει την ομάδα με τους νέους παίκτες που ήρθαν θα στηριχθεί στους παλιούς και στους έτοιμους για τα δύο ματς κλειδιά που έρχονται απανωτά στο Τσάμπιονς Λιγκ, με Μαρσέιγ και Πόρτο. Κανείς από τους νέους δεν ήταν έστω στον πάγκο με τον Ατρόμητο και λογικά κανείς δεν θα είναι στα βασικά του πλάνα με την Μαρσέιγ. Όσο για το σύστημα και την επιλογή του να πάει με Φορτούνη και 4-2-3-1, έδειξε πως δεν ήθελε να μπλέξει όπως έγινε στα Γιάννενα. Αν και η επιλογή του δεν δικαιώθηκε καθώς ο Ολυμπιακός δεν λειτούργησε καλά ξανά στο πρώτο ημίχρονο. Είναι ένα θέμα αυτό καθώς έκανε το… 6Χ6 στα πρώτα 45λεπτα. Δεν έχει σκοράρει, ουσιαστικά «πετάει» το ημίχρονο στα «σκουπίδια».

Στην Ελλάδα λοιπόν είναι λογικό ο Μαρτίνς να είδε πως το 4-3-3 με την Εμβιλά που παίζει καθαρά 6αρι, δεν μπορεί να βοηθήσει τόσο όσο ένα πιο επιθετικό σχήμα με τον Φορτούνη μέσα στον ρόλο του δίπλα στον επιθετικό. Με τον Ατρόμητο ήρθε η αποβολή να τα κάνει πιο εύκολα και να δώσει την ευκαιρία στον Μαρτίνς να παίξει φουλ επίθεση από το 39΄ βάζοντας και τον Ελ Αραμπί. Και όλα έγιναν εύκολα μετά το πρώτο γκολ.

Η ουσία είναι πως ο Μαρτίνς παρότι είναι ξεκάθαρο πως θέλει το 4-3-3 για την Ευρώπη, δεν μπορεί να το δουλεύει ουσιαστικά σε ματς σαν αυτό με τον Ατρόμητο ή με τον ΠΑΣ την προηγούμενη αγωνιστική. Το πρόβλημα έχει να κάνει με τις ειδικές συνθήκες που αναγκάστηκε να προετοιμάσει την ομάδα για την τρέχουσα σεζόν. Και τώρα που έρχονται τα ματς με Μαρσέιγ και Πόρτο δείχνει να επιλέγει να πάει με αυτούς που γνωρίζει καλά και έχει έτοιμους, αφήνοντας για την συνέχεια τους υπόλοιπους. Μπαίνοντας σταδιακά στην ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ