ΑΕΚ : Οι απουσίες της δίνουν ελαφρυντικά, όμως η προσέγγιση ήταν λανθασμένη

ΑΕΚ : Οι απουσίες της δίνουν ελαφρυντικά, όμως η προσέγγιση ήταν λανθασμένη

Η ΑΕΚ που φοβήθηκε περισσότερο από όσο θα έπρεπε τον ΠΑΟΚ, η αλλαγή του Αλμπάνη που άλλαξε τα δεδομένα και η ακτινογραφία των… νέων

Η ΑΕΚ αγωνίστηκε στο χθεσινό ντέρμπι αποδεκατισμένη. Τα πολλά προβλήματα που είχε να διαχειριστεί ο Μάσιμο Καρέρα έγιναν εντονότερα μετά τον τραυματισμό του Σβάρνα. Η Ένωση παρατάχθηκε με μια σύνθεση ανάγκης και φάνηκε πως δεν μπορούσε να κυνηγήσει κάτι περισσότερο από το χθεσινό παιχνίδι.

Ο Καρέρα πήρε ρίσκα που άλλα του βγήκαν και άλλα όχι. Μεταξύ των αποφάσεων που δικαίωσαν τον Ιταλό τεχνικό ήταν το να δώσει φανέλα βασικού στον Τάνκοβιτς. Ο Σουηδός εξτρέμ είναι ένας παίκτης με μεγάλη ποιότητα και φάνηκε αυτό στην προσπάθεια που έκανε στη φάση του 1-0.

Αντίθετα δεν δικαίωσε τον Καρέρα το να ξεκινήσει βασικό τον 17χρονο Μιτάι, δίνοντάς του μάλιστα όλη την πλευρά. Ο νεαρός άσος είχε πολλά προβλήματα και αυτός ήταν και ο λόγος που αντικαταστάθηκε με τη λήξη του ημιχρόνου.

Σε ότι έχει να κάνει με τον τρίτο Κιτρινόμαυρο που έκανε ντεμπούτο χθες, τον Νεντελτσεάρου, ο Ρουμάνος έδειξε πως διαθέτει ικανότητα με την μπάλα στα πόδια και γενικώς ήταν σχετικά σταθερός.

Νομίζω πως αν υπάρχει ένα στοιχείο που προβληματίζει περισσότερο την ΑΕΚ, αυτό έχει να κάνει με την νοοτροπία που έδειξε. Το πόσο φοβισμένη μπήκε στο γήπεδο και το ότι δεν προσπάθησε καν να απειλήσει, μετά το γκολ του Ανσαριφάρντ.

Υπήρχε ένα μεγάλο διάστημα στο ματς που ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν απειλούσε την ΑΕΚ. Αντί η Ένωση να πάρει… θάρρος σε εκείνο το σημείο και να επιδιώξει μια αντεπίθεση που θα της έδινε τη δυνατότητα να «καθαρίσει» τη νίκη, οπισθοχώρησε κι άλλο. Ανεξήγητα. Κάτι που πλήρωσε στο τέλος.

Σίγουρα η Ένωση έχει δικαιολογίες και ελαφρυντικά, όμως η προσέγγιση του αγώνα χθες, ήταν ενδεχομένως υπερβολική. Μια νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ θα έδινε στους Κιτρινόμαυρους πέρα από βαθμούς και ψυχολογία. Αυτό δεν έγινε όμως και βάσει της εξέλιξης του αγώνα, χαμογελαστός από το ΟΑΚΑ έφυγε ο ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν χαρακτήρα και συνάμα πως διαθέτουν ένα ρόστερ με πολλές λύσεις. Οι κινήσεις του Αμπέλ Φερέιρα από τον πάγκο ήταν και εκείνες που έφεραν το γκολ της ισοφάρισης. Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι, Μουργκ.

Από την άλλη, για την ΑΕΚ ήταν καθοριστικής σημασίας ο τραυματισμός του Αλμπάνη, μιας και στο διάστημα που πρόλαβε να αγωνιστεί πονοκεφάλιασε την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Έλληνας εξτρέμ κρατούσε απασχολημένη την άμυνα των Ασπρόμαυρων και η αντικατάστασή του από τον Σαμπανάτζοβιτς είχε αρνητικό αντίκτυπο για την ΑΕΚ.

Η Ένωση έχασε μια ευκαιρία να πετύχει μια νίκη που θα έδινε πολλά. Τώρα πρέπει να κοιτάξει μπροστά και να πάρει αποτέλεσμα στην Πορτογαλία απέναντι στην Μπράγκα. Ένα ματς ειδικών συνθηκών και απαιτήσεων, στο οποίο θα παραταχθεί και με περισσότερες λύσεις.

ΥΓ: Η εκτίμηση πολλών πως ο Νασίμ Χνιντ έκανε σούπερ ματς χθες με βρίσκει αντίθετο. Ο Τυνήσιος στόπερ έβγαλε νευρικότητα στο παιχνίδι του και γενικώς έδειχνε να μην έχει εμπιστοσύνη στις προσπάθειές του. Ενώ φέρει ευθύνη και στη φάση του γκολ του ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ