Ολυμπιακός : Επειδή πάει για νίκη, θα ξεκινήσει από την άμυνα…

Ολυμπιακός : Επειδή πάει για νίκη, θα ξεκινήσει από την άμυνα…

Η ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού θα είναι και πάλι η βάση για να αναπτύξει τις φιλοδοξίες του στο παιχνίδι με την Μαρσέιγ.

Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μαρσέιγ στο Φάληρο, λίγες μέρες μετά την τεσσάρα επί του Ατρομήτου και το show του Ελ Αραμπί. Τι πιο φυσιολογικό η συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από το να και πόσα θα βάλει στους Γάλλους η ομάδα του Μαρτίνς και κυρίως να θα διατηρηθεί ζεστός ο μαροκινός μπόμπερ. Δεν υποβαθμίζω την αξία αυτής της συζήτησης αλλά έχω την εντύπωση ότι έχει μεγαλύτερη σημασία να συζητάμε για την άμυνα. Σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις, οι επιτυχίες ξεκινάνε από τα μετόπισθεν.

Μια νίκη είναι θρίαμβος, μια ήττα είναι οδυνηρή και μια ισοπαλία ένα όχι αρνητικό αποτέλεσμα. Για να πετύχεις το πρώτο και να εξασφαλίσεις το δεύτερο χρειάζεται να δουλέψει η άμυνά σου. Κι όπως είναι γνωστόοι ερυθρόλευκοι εκεί είναι που έχουν να επιδείξουν τα καλύτερα. Η απρόσβλητη άμυνά τους που μετράει ένα γκολ εις βάρος της και πέραν τούτου ουδέν. Εννοείται πως ο βαθμός δυσκολίας όταν αντιμετωπίζεις την Μαρσέιγ αυξάνεται.

Σε κάθε περίπτωση όμως από εκεί αρχίζει να χτίζει ο Μαρτίνς και να προχωράει σχεδιάζοντας τα πλάνα του για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού θα είναι και πάλι η βάση για να αναπτύξει τις φιλοδοξίες του στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Στην άμυνά του βρίσκονται και φέτος έμπειροι παίκτες που ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τους αντιπάλους του έστω κι να για να το πετύχουν χρειάζεται να βγαίνουν λελογισμένα στην επίθεση.

Η νίκη είναι το καλύτερο αποτέλεσμα, η ισοπαλία δεν ισοδυναμεί με καταστροφή. Αποτελεί κοινή πεποίθηση πως Ολυμπιακός, Πόρτο και Μαρσέιγ θα κονταροχτυπηθούν πίσω από την Σίτι για την δεύτερη προνομιούχο θέση. Είναι πολύ πιθανό να χαθούν αρκετοί βαθμοί από όλους. Στο πλαίσιο αυτό όποιος αποφύγει τις απρόβλεπτες ζημιές θα αποκτήσει το βαθμολογικό πλεονέκτημα. Για να μην γίνονται ζημιές επιβάλλεται να λειτουργήσουν οι άμυνες. Στον Ολυμπιακός η σωστή ανασταλτική συμπεριφορά ολόκληρης της ομάδας είναι κεκτημένο. Οι επιλογές του Μαρτίνς για το παιχνίδι με τους Γάλλους θα πρέπει να αντικριστούν κάτω και από αυτό το πρίσμα.

Το ματς με την Μαρσέιγ είναι απλά η αρχή, το πρώτο από τα έξι παιχνίδια που θα κρίνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.Οι ερυθρόλευκοι δυστυχώς δεν θα έχουν ούτε την υποστήριξη των τριών χιλιάδων οπαδών τους .Αυτό όπως ήταν φυσικό δεν άρεσε καθόλου στον Πορτογάλο κόουτς που έχει συνηθίσει όπως τον βρίσκει τον καιρό έτσι να τον αρμενίζει. Οι σχεδιασμοί του πάντως δεν θα άλλαζαν και δεν πρόκειται να αλλάξουν. Από την άμυνα και την ανασταλτική λειτουργία θα ξεκινήσει να σχεδιάζει την επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Μαρσέιγ….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ