Θρυλικός El Profesor

Θρυλικός El Profesor

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς είναι μια ομάδα που μπαίνει στο γήπεδο και έχει πάντα ένα ποδοσφαιρικό σχέδιο…

Θυμάστε πως σχεδίασε ο κύριος καθηγητής την τέλεια ληστεία στο Casa de Papel? Μάζεψε τα άτομα που επέλεξε πολύ προσεκτικά σ’ ένα μοναχικό εξοχικό της ισπανικής υπαίθρου και τους έκανε καθημερινά μάθημα! Μ’ ένα χάρακα στο χέρι και όρθιος μπροστά στον μαυροπίνακα, να τους εξηγεί και να τους αναλύει το παραμικρό!

Τι κι αν κάποιοι, όπως αυτή η τυπάρα ο Ντένβερ για παράδειγμα, ήταν (αρχικά τουλάχιστον…) ανεπίδεκτοι μαθήσεως και είχαν το νου τους στο σεξ και στα ναρκωτικά. Στα χέρια του El Profesor και ο Ντένβερ και όλοι οι άλλοι έγιναν ξεφτέρια!

Στον Ολυμπιακό, ευτυχώς, δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές που να είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Έχει φροντίσει η διοίκηση γι’ αυτό, που στα μέτρα του δυνατού εξοπλίζει την ομάδα με ότι καλύτερο μπορεί. Και να υπήρχαν, όμως, στα χέρια του El Professor του Θρύλου είμαι βέβαιος ότι θα γίνονταν κι αυτοί ξεφτέρια!

Έχει τον τρόπο του ο Πέδρο Μαρτίνς να σχεδιάζει ολόσωστα «ποδοσφαιρικές ληστείες» και να παίρνει από τους ποδοσφαιριστές του το μάξιμουμ.

«Ληστείες» σαν κι αυτή που είδαμε το βράδυ της Τετάρτης στο Καραϊσκάκη, απέναντι σε μια ομάδα που μέχρι να έρθει στον Πειραιά ήταν αήττητη εκτός έδρας. Νίκη στο Παρίσι απέναντι στη μισητή και παντοδύναμη Παρί Σεν Ζερμέν (0-1), νίκη στην έδρα της Μπρεστ μια εβδομάδα νωρίτερα (2-3), αλλά και ισοπαλία στη δύσκολη έδρα της Λιόν (1-1), αν κι από το 19’ έπαιζε με δέκα παίκτες. Στον Πειραιά, όμως, λύγισε…

Και επειδή μιλάμε για «ληστείες» εμπνευσμένοι από το Casa de Papel (σ.σ. από το οποίο παρεμπιπτόντως περιμένουμε με αγωνία τον 5ο και τελευταίο κύκλο), μην πιστέψει κανείς ότι ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς έκλεψε το παιχνίδι. Στα ίσα και παλικαρίσια το πήρε, έχοντας από το πρώτο σφύριγμα του Ορσάτο μέχρι και τις καθυστερήσεις, ένα πλάνο και ένα σωστό ποδοσφαιρικό σχέδιο.

Αν και ο Πορτογάλος καθηγητής στερήθηκε τον Καμαρά, που κακά τα ψέματα είναι η κινητήρια δύναμη της ομάδας στη μεσαία γραμμή, παρέταξε μια ενδεκάδα που περιόρισε στο ελάχιστο τους κινδύνους μπροστά στην εστία του Σα (σ.σ. αν εξαιρεθεί το τετ α τετ του Μπενεντέτο δεν δημιούργησε άλλη σοβαρή ευκαιρία η Μαρσέιγ) και την κατάλληλη στιγμή τα έδωσε όλα για τη νίκη. Μια νίκη που θα μπορούσε να έρθει και νωρίτερα από το 91’, αλλά εκεί ήταν ακόμα πιο γλυκιά…

Το γεγονός ότι ο Μαρτίνς με αυτή τη νίκη έφτασε τις 15 στην Ευρώπη, ξεπερνώντας τον Μπάγεβιτς, ως πρώτη ανάγνωση δεν λέει και πολλά. Κάποια στιγμή θα έσπαγε το ρεκόρ του Μπάγεβιτς. Αυτό που μετράει ακόμα περισσότερο είναι ότι ο El Profesor έφτασε στις 15 ευρωπαϊκές νίκες με τον Ολυμπιακό σε μόλις 31 παιχνίδια, ενώ ο Μπάγεβιτς είχε χρειαστεί 36 για να φτάσει στις 14.

Είναι ο μοναδικός προπονητής που έχει κρατήσει αήττητη την ομάδα σε 12 αγώνες προκριματικών φάσεων, με εννέα νίκες και τρεις ισοπαλίες, είναι αυτός που έκανε το περσινό νταμπλ κόντρα σε όλους και όλα, είναι αυτός που κάθε φορά που βλέπουμε τον Ολυμπιακό του, ξέρουμε ότι θα δούμε μια ομάδα που θα μπει στο γήπεδο και θα τα δώσει όλα για τη νίκη. Και θα το κάνει όχι με γιούρια και πειραιώτικο τσαμπουκά, αλλά με ποδοσφαιρικό σχέδιο. Πλέον αναμένουμε τη συνέχεια στο μαυροπίνακα του Champions League με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ