ΑΕΚ : Δεν μπαίνουν στο ίδιο «τσουβάλι» Ολιβέιρα και Λιβάγια!

ΑΕΚ : Δεν μπαίνουν στο ίδιο «τσουβάλι» Ολιβέιρα και Λιβάγια!

Ο -χωρίς ρέντα- Πορτογάλος φορ χάλασε φάσεις από τη… μανία του να σκοράρει στο ματς με την Μπράγκα, όμως πάλεψε, έτρεξε, έβγαλε πείσμα. Σε αντίθεση με τον Κροάτη άσο που χθες έπρεπε να βγει από το γήπεδο… μόνος του!

Το ματς με την Μπράγκα φέρνει στην ΑΕΚ τρικυμίες. Σαν και εκείνες που αντιμετώπισε η Ένωση από τη στιγμή της αλλαγής διάταξης και μετά. Η απόφαση του Μάσιμο Καρέρα να αφήσει το 3-5-2 για ένα πιο επιθετικό 4-3-3 και να αποσύρει από το γήπεδο τον Τσιγκρίνσκι αποδείχθηκε καταστροφική. Η ΑΕΚ έχασε τα αυγά και τα καλάθια, κάθε κατεβασιά της Μπράγκα ήταν και… φάση και στο τέλος το κοντέρ έγραψε 3-0.

Ένα σκορ βαρύ. Ένα σκορ που καθιστά με το «καλημέρα» στον όμιλο, κάτι παραπάνω από δύσκολη την υπόθεση πρόκριση. Η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα βουνό, όμως νομίζω πως πέραν της πρόκρισης στην επόμενη φάση του ομίλου, έχει πιο σοβαρά ζητήματα να διαχειριστεί. Ζητήματα που προέκυψαν στην Πορτογαλία και άμεσα θα έρθουν για τα καλά στο προσκήνιο.

Σημαντικότερο είναι αναμφίβολα εκείνο του Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης φορ έγινε αλλαγή στην αλλαγή από τον Καρέρα και κατά τη γνώμη μου κακώς. Μιας και θα ήταν προτιμότερο να βγει από το γήπεδο μόνος του! Τέτοια ήταν η εικόνα του Κροάτη άσου στο διάστημα που αγωνίστηκε. Σε αυτά τα 27 λεπτά που ήταν αρκετά για να δώσουν στην Μπράγκα δύο γκολ.

Δεν στέκομαι τόσο στα λάθη του που ξεκίνησαν αυτές τις φάσεις. Και αυτό διότι το να κάνει ανούσιες ντρίμπλες στο κέντρο ο Κροάτης άσος είναι κάτι που φέτος έχει γίνει… συνήθεια. Η αντίδρασή του στο τρίτο γκολ της Μπράγκα είναι εξοργιστική. Δεν θυμάμαι ξανά να βλέπω παίκτη να χάνει την μπάλα και να… κάθεται στο κέντρο, χωρίς καν να σηκώνεται από το χορτάρι! Να περιμένει απλά την εξέλιξη της φάσης, απαθής. Απαράδεκτος…

Είναι ξεκάθαρο πως με τον Λιβάγια υπάρχει θέμα. Και η σύνδεση της φετινής του εικόνας με το ανοικτό θέμα του συμβολαίου του γίνεται αυτόματα. Ακόμα και αν δεν υφίσταται στη βάση της. Δεν νομίζω δηλαδή πως ο Λιβάγια μπαίνει στο γήπεδο και έχει στο μυαλό του τις συζητήσεις με την ΑΕΚ, τα χρήματα που θέλει και δεν βρίσκει στην Ένωση ή κάτι αντίστοιχο. Όμως γενικότερα στην ψυχολογία του και στην διάθεση που δείχνει στην καθημερινότητά του στα Σπάτα, ενδεχομένως να τον επηρεάζει.

Πιθανότατα αυτό να ισχύει και για τον Ολιβέιρα. Όμως δεν μπορώ να βάλω στο ίδιο «τσουβάλι» τους δύο παίκτες. Ο Ολιβέιρα δεν έχει ρέντα, δεν του βγαίνουν οι φάσεις και χθες από τη… μανία του να σκοράρει, χάλασε φάσεις. Είχε τρεις ευκαιρίες να βρει δίχτυα και τις σπατάλησε όλες. Όμως τουλάχιστον πάλεψε. Έτρεξε, κυνήγησε μπάλες, έβγαλε πείσμα στο γήπεδο.

Η ΑΕΚ έχει δύο ανοικτά μέτωπα που πρέπει να κλείσει άμεσα. Είτε έτσι, είτε αλλιώς. Δεν γίνεται να… σέρνεται το θέμα αυτών των δύο συμβολαίων για πολύ ακόμα. Ήδη έχει αργήσει και όσο προκύπτουν αγωνιστικές «σφαλιάρες» όπως η χθεσινή με τους δύο άσους στην κουβέντα (δίκαια ή άδικα), όλο αυτό θα έρχεται στο προσκήνιο. Και μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό και να κυνηγήσει στόχους, δεν μπορεί να αναλώνεται σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα βουνό για να βρει τον δρόμο της και κυρίως να αποκτήσει ξανά ψυχολογία. Η ήττα από τον Ατρόμητο διαδέχθηκε μια ισοπαλία σαν ήττα από τον ΠΑΟΚ και μια συντριβή στην Πορτογαλία. Υπάρχει «θέμα» στην ΑΕΚ και η ομάδα πρέπει να το λύσει. Εδώ και τώρα. Διότι σε διαφορετική περίπτωση μια χρονιά που ξεκίνησε με βλέψεις και προσδοκίες, κινδυνεύει να «καεί» πριν καν φτάσουμε στον χειμώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ