Στο ίδιο έργο θεατές 

Στο ίδιο έργο θεατές 

Προβληματικό ξεκίνημα, προβλέψιμος, μετριότατη εμφάνιση, αγωνιστικές αδυναμίες, μπλα, μπλα… Ο ΠΑΟΚ, για ένα ακόμα παιχνίδι δεν κάνει βήματα προόδου, όπως θα περίμεναν οι φίλαθλοι του. Παραμένει στάσιμος και βάζει σε κίνδυνο τους στόχους που έχει θέσει σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Το τελευταίο διάστημα έχουμε κληθεί ουκ ολίγες φορές να αναλύσουμε την αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής. Πλην των αναμετρήσεων με Μπεσίκτας, Μπενφίκα και το πρώτο παιχνίδι με την Κράσνονταρ στη Ρωσία, νιώθω πως επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα με τη μόνη διαφορά ο αντίπαλος. Το να καλείσαι να γράψεις τα ίδια πράγματα μου θυμίζει τις τιμωρίες που μας έβαζαν οι δάσκαλοι στο δημοτικό να γράψουμε στο τετράδιο 100 φορές «δεν θα ξανακάνω φασαρία μέσα στην τάξη». 

Ο Δικέφαλος για ένα ακόμα παιχνίδι παρουσιάζει το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο. Σπαταλά ένα ολόκληρο ημίχρονο μέχρι να βρει αγωνιστική συνοχή. Δέχεται γκολ αστεία, καταρρίπτοντας και το αφήγημα του προπονητή του πως με τα τρία στόπερ πίσω θωρακίζει την άμυνα του και συνεχίζει να μη μπορεί να ξεκλειδώσει αντίπαλες άμυνες. Ο ΠΑΟΚ έχει γίνει μια προβλέψιμη ομάδα και μπορεί εύκολα να αναλυθεί από τους αντίπαλους προπονητές ακόμα και από 2-3 λεπτά που δείχνουν κάθε Κυριακή οι αθλητικές εκπομπές.

Εδώ και ενάμιση μήνα περίπου δεν έχουμε δει κάτι νέο κάτι διαφορετικό στον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ. Ακόμα και στις αλλαγές που γίνονται γνωρίζουμε ποιος θα μπει σε ποιανού την θέση και σε πιο χρονικό σημείο.   

Ο ΠΑΟΚ, ανεξάρτητα από ποιους απαρτίζεται η ενδεκάδα, έχει δεδομένες αγωνιστικές αδυναμίες, οι οποίες επαναλαμβάνονται μονότονα σε όλους τους αγώνες. Αυτές είδαμε και στο ματς με την Ομόνοια, αυτές πιθανότατα να δούμε και στη συνέχεια. Αν παίκτες και τεχνικό τιμ δεν δουλέψουν σκληρά τότε αντί για ένα βήμα μπροστά θα έχουμε δύο ίσως και τρία βήματα πίσω και θα αναλωνόμαστε στα ίδια και τα ίδια. Το να γράψεις ότι πόσο λείπει από την ομάδα ο Ελ Καντουρί και ότι δεν μπορεί να βοηθήσει ο Εσίτι που έφερε η διοίκηση είναι δεδομένο. Δεν είναι όμως το ίδιο όταν το σύστημα το οποίο παίζει ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά χαντακώνει την ομάδα. Το 3-4-2-1 είναι ένα σύστημα το οποίο έφερε στον ΠΑΟΚ δύο προκρίσεις και κάποια αρκετά εκατομμύρια εδώ στα ταμεία του συλλόγου.

Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού πλέον δεν είναι ο κατάλληλος για αυτή την ομάδα και αυτό το υλικό. Χρειάζεται ο Φερέιρα να βάλει νερό στο κρασί και να μην είναι μονοδιάστατος. Να δει πιο είναι το καλό του ΠΑΟΚ και φυσικά το δικό του. Αν συνεχίσει να επιμένει στην λογική του 3-4-2-1, ίσως θα πρέπει να αλλάξει ορισμένα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα (να παίζει ο Ντόουγκλας ή ο Νινούα δίπλα στον Σβαμπ μέχρι να αποθεραπευτεί ο Ελ Καντουρί. Να παίζει Σφιντέρσκι αντί του Τσόλακ που ακόμα ψάχνεται μέσα στην ομάδα.

Το ευτύχημα για τους Ασπρόμαυρους είναι πως η ομάδα δεν θα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο και θα δουλέψει ο Φερέιρα με όλους τους ποδοσφαιριστές του. Είναι ευκαιρία λοιπόν για όλους να κάνουν την αυτοκριτική τους προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί καλύτερη στη συνέχεια γιατί ακόμα είναι μέσα στους στόχους της.      

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ