Η ΑΕΚ, ο Μπάμπης (ο) Τεννές και η επάνοδος του Σιμόες

Η ΑΕΚ, ο Μπάμπης (ο) Τεννές και η επάνοδος του Σιμόες

Έπρεπε να παίξουμε με το καμάρι της Φθιώτιδας, με το στολίδι της Ρούμελης για να υπάρξει μια ενδιαφέρουσα σύσταση ομάδας. Και με το «ενδιαφέρουσα» εννοώ να ξαναδούμε τον Σιμόες να κάνει παιχνίδι (αν και χωρίς τον Μπακάκη η ομάδα, να το παραδεχτούμε, είναι πιο φτωχή).

Κατ’ αρχάς είχες από την αρχή Μασούντ, να σφίξουν λίγο τα γάλατα, να γίνει σαφές ότι ο τύπος είναι ανεκτίμητος. Ότι ξελασπώνει όπως πρέπει και όπου πρέπει. Εν προκειμένω, ήδη από το 4′ πήγε να ανοίξει το σκορ.

Ε, και μέχρι το 40′ ουου, χαμός (καθόλου). Ο Μπάμπης Τεννές δεν ξέρω τι έχει πάθει φέτος, πάντως η Λαμία του κατάφερε μέχρι το 40′ να αφήσει την ΑΕΚ χωρίς γκολ; δομημένες κινήσεις, μελετημένος τρόπος.

Η Ένωση, από την άλλη, σα να παίζει σε προπόνηση, παιδιά. Σε ωραία προπόνηση, δηλαδή, όχι σε χάλια. Δοκιμασμένες κινήσεις, αλλαγές πάσας -μερικές σχεδόν εντυπωσιακές- πώς ήταν στο ματς στο Καραϊσκάκης; Το αντίθετο. Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, δηλαδή, ήταν μία ωραία, συγκροτημένη ομάδα.

Και στο 40′ με μία ωραία συνεργασία Σιμόες – Μπακάκη – Λάζαρου, τσουπ, βούτηξε και το σουτ του Χριστοδουλόπουλου στα δίχτυα.

Πάντως οι καλύτεροι είναι, για άλλοι μια φορά, οι ΑΕΚτζήδες οπαδοί, που όσα δεν μπόρεσαν να πουν στο ματς με τον Ολυμπιακό -αυτά τα εκτός έδρας είναι σκέτη υποταγή- τα είπαν τώρα: Και σκοράρει ο Λάζαρος κόντρα στο καμάρι της Ρούμελης και αρχίζουν τα ρε Μπιν Λάντεν τι να κάνω. Εξαιρετικό. Πέρα για πέρα.

Ε, στο δεύτερο η ΑΕΚ ξεμπλόκαρε, σκόραρε και ο Λιβάγια στο 63′, μπήκε ο Κλωναρίδης αλλαγή στον Λάζαρο κι ο Γιακουμάκης αλλαγή στον Λιβάγια, έπαθε νεύρα ο Μπάμπης Τεννές (ή ο Μπάμπης ο Τεννές, αν προτιμάτε), μετά μπήκε κι ο Αϊντάρεβιτς.

Πάντως, το θέμα είναι αλλού: ΑΕΚ με Σιμόες είναι άλλη ομάδα. Στρώνει αλλιώς το παιχνίδι ο Πορτογάλος, ελέγχει το κέντρο κι έπειτα όλο το γήπεδο -μάλιστα, σε ματς που έχει συνυπάρξει με τον Μπακάκη, έκαναν μία τρομερή συνεργασία οι δυο τους στο επίπεδο του ελέγχου του γηπέδου.

Επίσης, ο Γιακουμάκης, όποτε μπαίνει το παλεύει να μείνει -κάθε φορά να κερδίσει χρόνο, όλο και περισσότερο. Σίγουρα είναι πολύ πιο πεισμωμένος και πολύ πιο ταλαντούχος από άλλους παίκτες που έχει στην διάθεσή του ο Χιμένεθ και θα θέλαμε να τον δούμε σε περισσότερες ευκαιρίες. Ωραίος τύπος – ωραίος παίκτης.

Και, εν κατακλείδι, Σιμόες μην ξανακάτσεις πάγκο ποτέ. Ποτέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ