Μήπως τα πράγματα είναι όπως τα έλεγε κάποτε ο Αναστασιάδης;

Μήπως τα πράγματα είναι όπως τα έλεγε κάποτε ο Αναστασιάδης;

Ο Γιώργος Χελάκης, με αφορμή τις αποτυχημένες εμφανίσεις του Παναθηναϊκού, επιχειρεί να θέσει το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων

Ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία. Με Μαουρίσιο και Βιγιαφάνες θα είναι καλύτερη ομάδα. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελεί παρηγοριά. Κυρίως γιατί μοιάζει με παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του. Κι η ψυχή του Παναθηναϊκού βγαίνει σε κάθε αγώνα πρωταθλήματος. Κάπως έτσι βγήκε και απέναντι στον Βόλο.

Ο Μπόλονι που κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο θα έπαθε πάλι σοκ διαπιστώνοντας την χαμηλή αυτοπεποίθηση που έχουν αρκετοί από τους παίκτες της ομάδας του. Μιας ομάδας που έστω ασυνείδητα, γύρισε πίσω για να κρατήσει το 1-0. Και δεν το κράτησε. Δεν το κράτησε και φαινόταν αδύναμη να συγκρατήσει τον Ουάρντα και τους συμπαίκτες του.

Αυτή η αδυναμία ίσως να πηγάζει από την εντύπωση που έχουν οι ίδιοι οι παίκτες του τριφυλλιού για τις δυνατότητες τους και συνακόλουθα για τις δυνατότητες της ομάδας τους. Αναρωτιέμαι μήπως οι παίκτες ξέρουν κάτι παραπάνω από όσα ξέρουν ή νομίζουν ότι ξέρουν όσοι τους έφεραν στο Κορωπί. Με άλλα λόγια δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο Σάντσες είναι καλύτερος από τον Γιόχανσον, ο Χουανκάρ από τον Ινσούα, και πάει λέγοντας.

Οσο για τον Αγιούμπ και το βαρύ του συμβόλαιο είναι να γελάει κανείς όπως έλεγε κι ένας κορυφαίος. Προφανώς το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν είναι για να μην κάνει νίκη μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα αλλά για να το δούμε και διαφορετικά: Εχει παίκτη μεσοεπιθετικά το το τριφύλλι που να συναγωνίζεται σε ποιότητα τον Ουάρντα. Για να ξέρουμε τι συζητάμε δηλαδή. Γίνεται φανερό πως και ο Πογιάτος τα έχει κάνει μούσκεμα. Η ομάδα δίνει την εντύπωση εκτός από έλλειμμα ψυχολογίας να έχει και έλλειμμα φυσικών δυνάμεων.

Εδώ θα χρειαστεί να γίνει ειδική δουλειά από τον Λάζλο Μπόλονι και τους συνεργάτες του. Ωστόσο το πρόβλημα της ομάδας δείχνει να είναι περισσότερο πρόβλημα ποιότητας και μετά ψυχολογίας. Με τον Μαουρίσιο και τον Βιγιαφάνες θα αντιμετωπιστεί ως ένα βαθμό. Θα αντιμετωπιστεί επίσης όταν ο κόουτς καταφέρει να βρει διακριτούς ρόλους στον Καρλίτος και τον Μακέντα. Μέχρι εκεί όμως. Από εκεί και πέρα επανερχόμαστε σε όσα γνωρίζαμε.

Πως ο Γιάννης Αλαφούζος άλλαξε μια ομάδα με προοπτικής και δημιούργησε μια νέα από λεγεωνάριους αμφίβολης αξίας ενδεχομένως δε και διάθεσης. Κάπως έτσι ο Βόλος πήρε ισοπαλία και έχει να διαμαρτύρεται ότι του στέρησαν κάτι παραπάνω στη φάση με τον Ουάρντα που δεν δόθηκε πέναλτι. Θυμίζω ότι πέρσι οι πράσινοι φώναζαν στην αρχή της χρονιάς για λάθος διαιτητικές αποφάσεις εις βάρος τους. Τώρα δεν έχουν ούτε αυτή τη δικαιολογία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ