ΑΕΚ : Σάκχοφ, Μαχαίρας και ένας προπονητής που δεν χαμπαριάζει πουθενά!

ΑΕΚ : Σάκχοφ, Μαχαίρας και ένας προπονητής που δεν χαμπαριάζει πουθενά!

Ο Ουκρανός μέσος και ο νεαρός εξτρέμ ήταν τα πιο «φωτεινά» κομμάτια της χθεσινής ΑΕΚ, που είναι ξεκάθαρα ομάδα του Καρέρα.

Είναι τεράστιας σημασίας η νίκη που πέτυχε η ΑΕΚ στα Γιάννενα. Φάνηκε αυτό και από το πώς την… υποδέχθηκαν οι «αντίπαλοι» της Ένωσης. Η ΑΕΚ πέρασε από μια έδρα στην οποία άφησε βαθμούς ο Ολυμπιακός, κόντρα σε μια δουλεμένη ομάδα όπως ο ΠΑΣ. Οι Κιτρινόμαυροι έβγαλαν αντίδραση μετά τα διαδοχικά άσχημα αποτελέσματα, απέκτησαν ψυχολογία και κυρίως την ηρεμία τους.

Δεν θα σταθώ στις διαιτητικές αποφάσεις διότι θεωρώ αστείο ακόμα και να συζητούνται. Πέναλτι μαρς αυτό που δόθηκε στην ΑΕΚ, πεντακάθαρα οφσάιντ τα γκολ του ΠΑΣ και… end of story. Αγωνιστικά η Ένωση έβγαλε χαρακτήρα και φάνηκε πως λειτουργεί πολύ καλύτερα με το 4-3-3. Με δύο παίκτες σε κάθε πτέρυγα και τον Μάνταλο σε αυτόν τον ρόλο μεταξύ «οκταριού» και
«δεκαριού».

Ο αρχηγός της ΑΕΚ έκανε καλό ματς, αλλά ακόμα καλύτερο έκανε ο Σάκχοφ. Ο Ουκρανός μέσος ήταν όλα τα λεφτά χθες για τον Δικέφαλο. Έκανε στο γήπεδο τα πάντα, έβγαλε ενέργεια, μοίρασε παιχνίδι, έκοψε μπάλες. Ο Σάκχοφ αποτελεί τεράστια μεταγραφική προσθήκη για την ΑΕΚ και ας πέρασε κάπως στα… ψιλά η απόκτησή του, το καλοκαίρι.

Πέραν του Ουκρανού ξεχώρισα τον Μαχαίρα. Ο νεαρός άσος αρπάζει από τα μαλλιά κάθε ευκαιρία που του δίνει ο Μάσιμο Καρέρα και δείχνει σε κάθε ματς το πόσο σπουδαίο ταλέντο διαθέτει. Ταχύς, τεχνίτης, με «φαρμακερό» σουτ και τρομερό ποδοσφαιρικό θράσος. Η ΑΕΚ χτίζει ήδη πάνω του και πολύ καλά κάνει. Και δεν θα αποτελέσει έκπληξη να τον δούμε βασικό και με την Λέστερ.

Για την ΑΕΚ υπήρχαν όμως και αρνητικά χθες. Αδυναμία στα γεμίσματα προς την περιοχή, αστάθεια ανασταλτικά και ο Ολιβέιρα να επιβεβαιώνει πως έχει θέμα ψυχολογίας. Η φάση που σπατάλησε δείχνει ακριβώς αυτό. Ήταν ένα τελείωμα με την πίεση να σκοράρει και πρέπει να το λύσει.

Ο Καρέρα πολύ καλά κάνει τη δεδομένη στιγμή και επιλέγει για την κορυφή τον Ανσαριφάρντ. Όπως καλά έκανε και άφησε στον πάγκο τον Λιβάγια. Ο προπονητής του Δικεφάλου έδειξε πως δεν χαμπαριάζει από χαρακτήρες και αντιδράσεις. Κοιτάζει τα πράγματα αμιγώς ποδοσφαιρικά και με γνώμονα να πετύχει αυτό που θέλει.

Ο Κροάτης φορ ήταν καλός πάντως στο διάστημα που αγωνίστηκε και νομίζω πως με τη Λέστερ θα τον δούμε βασικό. Το κέρδισε με την εμφάνισή του χθες και η ΑΕΚ θα τον έχει μεγάλη ανάγκη σε αυτό το ματς. Ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες και δυσκολίες, που η Ένωση όμως μπορεί να χτυπήσει. Αρκεί να μην το φοβηθεί και να παρουσιάσει μια βελτιωμένη εκδοχή της χθεσινής, καλής συνολικά εικόνας της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ