Ολυμπιακός : Ανέβασε πιο ψηλά τον πήχη στο Ντραγκάο…

Ολυμπιακός : Ανέβασε πιο ψηλά τον πήχη στο Ντραγκάο…

Ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του με την Πόρτο, πλήρωσε τα λάθη του σε ένα ματς που «πάτησε» τον αντίπαλο στην έδρα του. Έδειξε πως έχει και την Πόρτο μετά την Μαρσέιγ.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των ευρωπαϊκών αγώνων του Ολυμπιακού μακριά από την έδρα του δεν μπορώ ακόμη να θυμηθώ άλλο ματς που να είχε ο Ολυμπιακός αυτή την συντριπτική υπεροχή έναντι του αντιπάλου του όπως είχε στο Ντραγκάο από το 45΄έως και το 70΄. Τέτοια εικόνα παρουσιάζουν τα ματς του Ολυμπιακού με αδύναμες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη. Αυτό το ματς όμως ο Ολυμπιακός το έχασε και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο που θα μπορούσε εν τέλει, καθώς δέχθηκε και δεύτερο γκολ χωρίς να μπορέσει να μειώσει στο φινάλε με την τεράστια ευκαιρία του Χασάν.

Δεν χρειάζεται να επαναλάβω τα γνωστά σε όλους, πόσο δηλαδή στοίχισε το λάθος του Μπουχαλάκη αλλά και συνολικά τα λάθη της ομάδας. Στο γκολ των Πορτογάλων στο 11΄νομίζω ότι η ευθύνη είναι συνολική, ναι ο «Μπουχα» κάνει το βαρύ λάθος όμως built up με 5 Πορτογάλους στην γραμμή της περιοχής σου νομίζω πως δεν κάνεις. Κάνεις το βολέ να τελειώνουμε…

Αυτό το γκολ έβαλε νωρίς άλλες καταστάσεις στο ματς. Ο Ολυμπιακός όμως δεν «μάσησε», όχι απλά δεν «ήπιε θάλασσα» αλλά ξεπέρασε το σοκ και έλεγξε το πρώτο ημίχρονο απέναντι στους Πορτογάλους. Στο δεύτερο η υπεροχή του ήταν ισοπεδωτική. Το σημείο κλειδί του αγώνα, έτσι όπως εξελίχθηκε το γεγονός ότι σε αυτό το διάστημα (45-70) δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ο Κονσεισάο που έβλεπε την ομάδα του στα σκοινιά να… γρονθοκοπείται από τον Ολυμπιακό την βοήθησε στο 70΄με τις αλλαγές του, όταν μαζί έμπαιναν και οι Μπρούμα, Βινάγκρε που όμως δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν.

Ο Μαρτίνς έπαιξε τα ρέστα του από νωρίς, ο Φορτούνης έδωσε μεγαλύτερη ώθηση αλλά αυτό που έπρεπε να έρθει, δεν ήρθε. Το γκολ της ισοφάρισης που θα τα έκανε όλα πιο εύκολα και θα έφερνε και την δικαιοσύνη. Η Πόρτο όμως άντεξε και βρήκε και το δεύτερο γκολ όταν μετά τις αλλαγές του Κονσεϊσάο ισορρόπησε το παιχνίδι. Μένει η πίκρα για τον Ολυμπιακό που από αυτό το ματς, με τέτοια εικόνα, καλύτερος από τον αντίπαλο όχι απλά δεν πήρε τίποτα αλλά έχασε και με δύο γκολ διαφορά.

Το ποτήρι είναι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Οι βαθμοί χάθηκαν όμως ο Ολυμπιακός στο Ντραγκάο ανέβασε τον πήχη πιο ψηλά. Έδειξε στο γήπεδο πως μετά την Μαρσέιγ έχει και την Πόρτο. Και θα μπορέσει την 5η αγωνιστική στη Μασσαλία και την 6η στο Καραϊσκάκη με την Πόρτο να το αποδείξει ξανά ελπίζοντας πως αυτή την φορά θα πάρει και ότι του αξίζει και στα δύο ματς.

Αυτό που θέλει τώρα είναι ίδια αποτελέσματα στα ματς Πόρτο-Μαρσέιγ για να μείνει στο κόλπο της πρόκρισης ότι και αν γίνει στα δικά του πολύ δύσκολα παιχνίδια με την Μάντσεστερ Σίτι. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, το θέμα είναι να υπάρχουν όσο λιγότερες απώλειες γίνεται, γιατί μην ξεχνάμε δεν έπαιζε ο Καμαρά (που έλειψε πολύ) και ο Μπα (που ο Σισέ τον αντικατέστησε επάξια) και να μπουν γρήγορα στο κλίμα της ομάδας και οι νέοι παίκτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ