Ο Χασάν είναι «δεύτερος» Ελ Αραμπί για τον Ολυμπιακό

Ο Χασάν είναι «δεύτερος» Ελ Αραμπί για τον Ολυμπιακό

Ο Χασάν δείχνει ότι είναι πάντα έτοιμος για να «βγάλει τα κάστανα απ’ την φωτιά» κι αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τον προπονητή των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο του στο ματς με τον Απόλλωνα, επικρατώντας του αντιπάλου του με 2-0, σ’ ένα παιχνίδι που οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κι άλλα γκολ, αλλά… έπεσαν στον εκπληκτικό γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Ο Βέρχουλστ έπιανε τα άπιαστα, αλλά τελικά οι πρωταθλητές βρήκαν την λύση και πήραν τους τρεις πόντους έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χασάν.

Ο Αιγύπτιος επιθετικός έδειξε (ξανά) πόσο πολύτιμος παίκτης είναι για τον Ολυμπιακό και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι σέντερ φορ που πλησιάζει το 50% σε ότι αφορά την αντιστοιχία σε συμμετοχές – γκολ με την φανέλα των ερυθρόλευκων.

Ήταν μια «γεμάτη» εμφάνιση από τον διεθνή επιθετικό του Ολυμπιακού, τον οποίο χρησιμοποίησε στο βασικό σχήμα ο Πέδρο Μαρτίνς.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Χασάν έδειξε χθες με την εμφάνιση του, πως πρέπει να είναι ο σέντερ φορ.

Ο στράικερ των πρωταθλητών ήταν εντυπωσιακός σε όλο το παιχνίδι και έκανε άνω κάτω την άμυνα του Απόλλωνα, απειλώντας συνεχώς την εστία των φιλοξενούμενων.

Με σωστές κινήσεις στην περιοχή, με κίνηση έξω από αυτήν για να ανοίξει «διαδρόμους» και το κυριότερο με επιμονή για να σκοράρει.

Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα είπε «όχι» σε αρκετές περιπτώσεις στον Χασάν (και σε άλλους παίκτες του Ολυμπιακού), αλλά ο Αιγύπτιος είχε το «καθαρό» μυαλό για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Είδε τον πορτιέρε του Απόλλωνα να κάνει μεγάλες αποκρούσεις, αλλά ο Χασάν έκανε αυτό που πρέπει να κάνει ο σέντερ φορ.

Δεν έχασε την πίστη ότι θα βρει δίχτυα και δικαιώθηκε με τα δύο πολύτιμα γκολ που πέτυχε. Και λέμε πολύτιμα γιατί με αυτά τα γκολ οι πρωταθλητές πήραν τρεις βαθμούς σ’ ένα παιχνίδι που έγινε πιο δύσκολο από την στιγμή που οι πρωταθλητές δεν σκόραραν στο πρώτο μέρος.

Ο Χασάν δείχνει ότι είναι πάντα έτοιμος για να «βγάλει τα κάστανα απ’ την φωτιά» κι αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τον προπονητή των πειραιωτών.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει καλά ότι μπορεί να βασιστεί στον Αιγύπτιο σέντερ φορ, είτε τον επιλέξει για ενενήντα λεπτά είτε για τις… καθυστερήσεις ενός αγώνα.

Κι αυτό είναι το μεγάλο «όπλο» του διεθνούς επιθετικού, ότι είναι δηλαδή σε θέση να εκμεταλλευτεί και την μισή ευκαιρία για να σκοράρει.

Ο Ολυμπιακός έχει βρει στο πρόσωπο του Αιγύπτιου έναν εξαιρετικό γκολτζή. Έναν στράικερ που μπορεί να εξυπηρετήσει με πολλούς τρόπους τα πλάνα του προπονητή του κι αυτό είναι κάτι που τον κάνει μοναδικό στα μάτια του Πορτογάλου τεχνικού των ερυθρόλευκων.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Μαρτίνς είναι πολύ τυχερός που έχει στο ρόστερ του έναν επιθετικό με το ταλέντο και την ευχέρεια στο σκοράρισμα που έχει ο Χασάν.

Γιατί έχουμε να κάνουμε μ΄ένα σέντερ φορ που θα μπορούσε να είναι κάλλιστα βασικός κι αυτό αποδεικνύουν οι επιδόσεις του με την φανέλα των ερυθρόλευκων.

Είναι επί της ουσίας ένας «δεύτερος» Ελ Αραμπί για τους πρωταθλητές Ελλάδας κι αυτό το αναγνωρίζουν όλοι στο Ρέντη, με τον Αιγύπτιο να κάνει την διαφορά με τα γκολ που πετυχαίνει.

Βεβαίως κανείς εδώ δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ολυμπιακός έδωσε 2,5 εκατ. ευρώ στην Μπράγκα για την απόκτηση του παίκτη και ορθώς τα έδωσε, βλέποντας τον Αιγύπτιο να είναι κάτι παραπάνω από αποτελεσματικός στο σκοράρισμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ