Άρης : Παραμύθι με δράκο, αλλά χωρίς αρχή και τέλος

Άρης : Παραμύθι με δράκο, αλλά χωρίς αρχή και τέλος

Ο Άρης δεν έχασε, στο Αλεξάνδρειο από τον Κόροιβο, γιατί δεν συγκράτησε, δεν υπεράσπισε, την διαφορά των 11 πόντων στο τρίτο δεκάλεπτο, Αλλά γιατί έμελλε στον «δράκο» να ζει ένα «παραμύθι», χωρίς αρχή και τέλος!

Χιλιογραμμένο, ότι το μπάσκετ είναι το ομαδικό σπορ, που έχει συγγένεια α΄βαθμού με το ατομικό αγώνισμα του δρόμου 100 μέτρων, στον στίβο… Κατά πλειοψηφία κρίνεται μόλις πριν ή πάνω στο τελικό νήμα.

ΕΤΣΙ έγινε και στο Άρης-Κόροιβος 66-68, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1ης, στο Αλεξάνδρειο, στο οποίο οι «κίτρινοι» οπαδοί εκμεταλλεύτηκαν, πως η αήττητη και πρωτοπόρος ποδοσφαιρική ομάδα τους νίκησε χωρίς αγώνα τον Αχαρναϊκό . Οι μπασκετογαλουχημένοι πιστοί σχεδόν γέμισαν το παραδοσιακό κλειστό γήπεδο της Θεσσαλονίκης. Δηλαδή ανταποκρίθηκαν πάλι στο μόνιμο κάλεσμα, που τους κάνει ο εμβληματικός μπασκετάνθρωπος, Παναγιώτης Γιαννάκης. Γεγονός, ότι συμπαραστάθηκαν στην ομάδα τους, αλλά πικράθηκαν …στις δύο τελευταίες φάσεις του αγώνα!

Ο ΚΑΡΣΟΝ, με επέλαση παραπλήσια (ως προς την κάλυψη μέτρων στο αγωνιστικό παρκέ) με εκείνη του Νικ Καλάθη, στο Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις, πέτυχε το τελευταίο καλάθι της ομάδας της Αμαλιάδης. Απέμενε 1,7 στην διάθεση του Άρη, που μετά το τάϊμ άουτ και τις οδηγίες, από τον «δράκο», το τελευταίο σουτ ανατέθηκε στον Μποχωρίδη.

ΑΣΤΟΧΗΣΕ ο δανεικός από τον Παναθηναϊκό, σε τρίποντο, που πραγματοποίησε, από την αριστερή γωνία. Οι φιλοξενηθέντες κέρδισαν το αμυντικό ριμπάουντ .Και το παιχνίδι έληξε στα χέρια τους , που αμέσως μετά υψώθηκαν, κατά τον δικαιολογημένο πανηγυρισμό για την πρώτη εκτός έδρας νίκη, με την οποία προχώρησαν δύο βήματα μπροστά , από τον βυθό, στην 12η θέση, ισόβαθμοι με Άρη και Φάρο-Λάρισα.

ΕΠΕΜΕΝΕ ο περιγραφέας της ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης, από την ΕΡΤ1, και ο έξτρα σχολιαστής παλαίμαχος Σωτήρης Νικολαίδης, πως… «Έχασε ο Άρης, παρότι στο τρίτο δεκάλεπτο προηγήθηκε και με έντεκα πόντους»! Μα σήμαινε κάτι το ουσιαστικό και προπάντων το τελεσίδικο, πως ο γηπεδούχος είχε αποκτήσει τότε το «+11»; Τίποτε, βέβαια, αφού υπολειπόταν , αν όχι τόσα πολλά αγωνιστικά λεπτά, σίγουρα όμως τα δύο ή το ένα (!) πριν από την τελευταία κόρνα της γραμματείας!

ΟΣΟ εξασφαλισμένος ήταν ο Λεβαδειακός, που προηγήθηκε 1-0 στην Ξάνθη, κατά το α΄ημίχρονο, αλλά τελικά έχασε 2-1. Ή ο Παναιτωλικός, που «τιμωρήθηκε», από τον «ξεσκονισθέντα», από τη μεγαλόψυχη ΚΕΔ, Γρεβενιώτη Δημήτρη Θάνο, με πέναλτι στο 86΄ κι έτσι ο ΠΑΟΚ έφτασε σε δέκα σερί (!) τις νίκες του στο Αγρίνιο ΄Η και ότι ο Πανιώνιος ήταν 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά στο 90΄δέχτηκε το γκολ της ήττας από το Νέο-Ζηλανδό διεθνή στόπερ Θεμιστοκλή Τζιμόπουλου ( τον πρωτοδιδάξαντα στον τωρινό «Αρσεναλίστα»-Κ20, Κωνσταντίνο Μαυροπάνο, τα γκολ μετά από κόρνερ…)! Όσο δεν είχαν χάσει οι Λεβαδειακός, Παναιτωλικός, Πανιώνιος, άλλο τόσο ο Άρης, κατά πως ισχυρίστηκε, για βασικό μότο της, η περιγραφή της ΕΡΤ1.

ΣΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ οι αγώνες στο σύγχρονο μπάσκετ , που βασίζεται στην ταχύτητα και στα τρίποντα σουτ, κρίνονται πιο νωρίς από το τελευταίο δεκάλεπτο. Το χρώμα του φύλλου αγώνα, για τις ομάδες, καθορίζεται πια , όταν η ανάσα βγαίνει λαχανιασμένη από τους αθλητές, τους κόουτς … και το χρονόμετρο.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ, ότι η ανατροπή του «+11» έγινε, γιατί ο Καλαμπάκος χαμήλωσε το σχήμα της ομάδας και «έτρεξε» τον ΄Αρη. Εμείς δεν θα υποτιμήσουμε τον Παναγιώτη Γιαννάκη, πως δεν είδε, δεν διέκρινε, στο τι κατέφυγε ο αντίπαλος του και πως δεν αντέδρασε. Ο «δράκος» είναι από τους κορυφαίους – και ως τεχνικός – όλων των εποχών στο ελληνικό μπάσκετ.

ΟΜΩΣ, είναι και από τους πιο άτυχους. Γιατί του συνέβη να γυρίσει, ως προπονητής αυτή την φορά, στον Άρη, στον οποίο ως παίκτης, γέμισε την αγκαλιά του με τόσα άστρα, όσα και οι πόντοι, που πέτυχε. Η επιστροφή στην πιο μαύρη διοικητική εποχή του. Κάτι σαν «στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό»! Όπου, εκτός των άλλων, παίκτες-άσοι της ομάδας αποχωρούν, γιατί εξαντλήθηκε η αντοχή τους, απέναντι στην οικονομική ανέχεια. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ένας από αυτούς. Ο σχεδόν αντίστοιχος… του Λούκας Βιγιαφάνες, που αν ήταν το Σάββατο στην Ριζούπολη, δεν θα παρέμενε το στείρο 0-0.

Ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ θεωρείται «βασιλόπουλο του τελευταίου σουτ»! Έχει δώσει, με buzzer batter, στο αττικό λεκανοπέδιο, νίκη στον Άρη, κατά το εφετινό πρωτάθλημα. Με τον Παναγιώτη Γιαννάκη περιχαρή να δηλώνει, στην ρεπόρτερ της ΕΡΤ1. «Τίποτε το περίεργο, αυτού του είδους η ευστοχία του Παναγιώτη. Επειδή «τό χει», επί τούτου αποφάσισα αυτός να κάνει το τελευταίο σουτ»… Πού ήταν, αυτή την Κυριακή, για να επιχειρούσε εκείνος το σουτ, ως πλέον έμπειρος από τον Μποχωρίδη; Ήταν…στα Τρίκαλα, μια ημέρα πριν, ως παίκτης της ΑΕΚ πια και από τους κορυφαίος στο νικηφόρο 82-71 , αποτέλεσμα απόλυτα αναγκαίο στον Μάκη Αγγελόπουλο, για το πρωϊνό ραντεβού του με τα πιτσιρίκια των υποδομών, που τους προσέφερε την παρακολούθηση, σε κινηματογραφική αίθουσα της Κηφισιάς, της επικής ταινίας «1968».

Η ΟΜΑΔΑ του Άρη δεν έχασε, στο Αλεξάνδρειο από τον Κόροιβο, γιατί δεν συγκράτησε, δεν υπεράσπισε, την διαφορά «+11 πόντοι», από το τρίτο δεκάλεπτο, που έληξε με (επί μέρους) 17-8, έναντι 10-23 του τελευταίου. Αλλά γιατί έμελλε στον «δράκο» να ζει ένα «παραμύθι», χωρίς αρχή και τέλος! Με υπαίτιους τωρινούς και πρώην παράγοντες. Όπως και κίτρινους αστέρες, που συμπεριφέρονται σαν «αυτόφωτοι», με σκοπιμότητα να παραγράφουν, πως είναι ετερόφωτοι. Με το φως να το έχουν αντλήσει, ως και σε σημείο να το εξαντλήσουν, από τον άλλοτε εκτυφλωτικά λαμπερό μπασκετικό πλανήτη Άρη!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ