Ολυμπιακός : Αυτό που έχει μόνο ο Μαρτίνς

Ολυμπιακός : Αυτό που έχει μόνο ο Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός κάνει πράγματα που συνάδελφοι του στην Ελλάδα δεν μπορούν να φανταστούν.

Επτά οι χαμένοι βαθμοί της Σίτι σε έξι αγωνιστικές Πρέμιερ Λιγκ. Οκτώ οι χαμένοι βαθμοί της Πόρτο στη Πριμέιρα Λίγκα σε έξι αγωνιστικές. Εννέα οι χαμένοι βαθμοί της Μαρσέιγ σε οκτώ αγωνιστικές στο Σαμπιονά.

Οι συγκάτοικοι του Ολυμπιακού στο γκρουπ C του Τσάμπιονς Λιγκ πληρώνουν ακριβά το τίμημα στην αφετηρία. Στην προσπάθεια να συντονιστούν με δύο διοργανώσεις σε αυτή την τόσο παράξενη –ελέω covid- συγκυρία.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι το ίδιο. Και πόσο θα διαρκέσει αυτή η εκτροπή δεν το γνωρίζει κανείς. Ειδικά τώρα που το δεύτερο κύμα της πανδημίας απλώνει τον ίσκιο του σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το να καταφέρνεις αυτή την εποχή να κάνεις τη δουλειά σου στους αγωνιστικούς χώρους δίχως ισχυρές αναταράξεις, είναι σπουδαίο. Αγοράζεις χρόνο. Και οι Ερυθρόλευκοι που είναι σε αυτή την «ειδική κατηγορία», των λίγων που το πετυχαίνουν, πρέπει πραγματικά να νιώθουν ικανοποιημένοι.

Οι δύο βαθμοί που χάθηκαν ως τώρα στην Σούπερ Λιγκ είναι αποτέλεσμα VAR (Γιάννενα). Οι τρεις που χάθηκαν στο Τσάμπιονς Λιγκ (Πόρτο) μάλλον παιχνίδι της τύχης: Η Πόρτο την Παρασκευή έχασε από την Πάσος Φερέιρα (3-2), το ματς που δεν έχασε την Τρίτη στο «Ντραγκάο» από τους Πειραιώτες.

Ο Πέδρο Μαρτίνς για να βγάλει αυτή την «παράξενη» περίοδο επιστρατεύει κάτι που δεν διαθέτει άλλος προπονητής στην Ελλάδα. Την άνεση της εμπιστοσύνης που νιώθει, στο περιβάλλον που επιχειρεί: Το παλιομοδίτικο αλλά τόσο ουσιαστικό τρικ με τους δύο «φορ», οι πολλές και γρήγορες αλλαγές, η βεντάλια του rotation που ανοίγει χωρώντας και εκείνους που δεν είναι ακόμη στο 100%.

Προχθές άλλαξε οκτώ στους έντεκα. Χώρεσε για πρώτη φορά στο αρχικό του σχήμα μια σειρά από μεταγραφές (Ντρέγκερ, Βινάγκρε, Πέπε, Μπρούμα). Επιστράτευσε τον Λοβέρα που είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας, τον πολύπειρο Αβραάμ που είχε να αγωνιστεί από τον Ιούλη. Και τι έγινε; Ενάμιση μήνα πριν πήρε το κύπελλο με τον 17άχρονο Τζολάκη και αριστερό μπακ τον νυν τεχνικό διευθυντή Βασίλη Τοροσίδη. Τώρα έφτασε στο Μάντσεστερ δίχως τον Φορτούνη, για μια νύχτα που θα χρειαστεί πολλά τρεξίματα και κυρίως καλές αντιδράσεις στο αμυντικό transition.

Τα κάνει να φαίνονται όλα φυσιολογικά ο κόουτς του Ολυμπιακού και προσμετράτε δεδομένα στα θετικά του.

Το ότι δεν γίνεται ιδιαιτέρως αντιληπτό, δείχνει ότι εξελίσσεται καλά.

Το πώς όλο αυτό θα μεταφραστεί όταν θα έρθει η ώρα; Ίσως αποδειχθεί ανεκτίμητο.

Η ιεράρχηση ήταν και παραμένει συγκεκριμένη. Το πρωτάθλημα. Ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τον Φλεβάρη. Τα υπόλοιπα όταν θα έρθει η ώρα τους…

Και όσο για το «Ιτιχάντ»; Σε αυτές τις περιπτώσεις τα πολλά λόγια μοιάζουν περιττά. Ο Ολυμπιακός αύριο βράδυ στέκεται απέναντι από μεγάλα φώτα. Κάποιοι μια τέτοια πρόκληση την ξεχωρίζουν ως τη δυσκολότερη από όλες. Άλλοι λένε πως είναι το πιο εύκολο βράδυ μιας και δεν έχεις τίποτε να χάσεις.

Το δεδικασμένο Μαρτίνς λέει πως οι Πειραιώτες σε αυτά τα δύο χρόνια και κάτι όπου και αν βρέθηκαν στην Ευρώπη αποδείχθηκαν ικανοποιητικά εξοπλισμένοι.

Ο Πεπ λέει ετοιμάζει τον κύκλο του rotation μιας και ακολουθεί η Λίβερπουλ. Όταν όμως κοιτάζεις την χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ και διαπιστώνεις πως η σούμα λέει 1 δισεκατομμύριο ευρώ, τότε αντιλαμβάνεσαι πως δεν έχει τελικά και τόση σημασία ποιοι θα παίξουν. Αλλά πως…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ