Το βράδυ μπορεί να είναι δύσκολο για την Σίτι

Το βράδυ μπορεί να είναι δύσκολο για την Σίτι

Ο Γιώργος Χελάκης εξηγεί γιατί ο Ολυμπιακός έχει τις προϋποθέσεις να κάνει δύσκολη τη ζωή της ομάδας του Γκουαρντιόλα

Το γράφω χωρίς περιστροφές. Τα παιχνίδια με την Αρσεναλ και την Γουλβς ήταν πιο δύσκολα από το αποψινό. Σε εκείνα κρινόταν μια πρόκριση. Στο ματς με την Σίτι δεν κρίνεται. Ούτε για τον Ολυμπιακό ούτε πολύ περισσότερο για τους «πολίτες». Κι είναι σίγουρο πως ο Γκουαρντιόλα το έχει καθαρό αυτό και θα φανεί από την σύνθεση που θα παρατάξει.

Ετσι και τον νικήσει η αήττητη Λίβερπουλ θα του ξεφύγει βαθμολογικά και τρέχα μετά να την πιάσεις. Δεν ισχυρίζομαι βέβαια πως όσοι παίξουν δεν έχουν τη δυνατότητα να καθαρίσουν το ματς. Την έχουν αλλά μια Λίβερπουλ που καραδοκεί είναι πάντα μεγάλο θέμα ειδικά όταν έχει φάει η πλάτη σου χώμα και θέλει σαν πάρεις τη ρεβάνς.

Οι ερυθρόλευκοι, είμαι σίγουρος για αυτό, δεν θα πάνε να παίξουν όπως έπαιξαν πέρσι με την Μπάγερν. Θυμάστε ότι ο Μαρτίνς είχε κατακριθεί διότι έπαιξε φουλ αμυντικά με όλο τον κόσμο πίσω από την μπάλα κι έχασε με 2-0 ενώ οι άλλοι που προηγήθηκαν και ακολούθησαν έκαναν συλλογή από τεσσάρες και πεντάρες.

Η Σίτι στη μέρα της μπορεί να σκοτώσει τον αντίπαλο αλλά έχω την εντύπωση πως αυτή η βραδιά δεν θα είναι η αποψινή. Τουναντίον, θα βρει απέναντί της μια ομάδα καλά ζυγισμένη με τις γραμμές της πολύ κοντά και την προσοχή τεταμένη ώστε να μην την ζαλίσουν οι πάμπολλες πάσες που αλλάζουν οι παίκτες της Σίτι μεταξύ τους μέχρι να εξαπολύσουν την επίθεση.

Κι επειδή το κεντρικό αμυντικό της δίδυμο δεν είναι και από τα πιο σβέλτα του κόσμου θα υπάρξουν φάσεις που ο Ελ Αραμπί θα καταφέρει να τρυπώσει στην περιοχή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατοχή της μπάλας θα είναι καθαρά υπέρ των Αγγλων και η κίνησή τους χωρίς την μπάλα θα τους φέρει αρκετές φορές στην περιοχή του Σα περιμένοντας την πάσα που θα τους βγάλει σε θέση βολής.

Εδώ είναι απαραίτητη η εμπειρία του Ραφίνια και του Χολέμπας. Στον βαθμό που δεν θα βρεθούν εκτεθειμένα τα άκρα της άμυνας θα αυξηθούν οι πιθανότητες αντί να ταλαιπωρηθεί ο Ολυμπιακός να ταλαιπωρηθεί η Σίτι. Όλα αυτά βέβαια που είναι απολύτως έτοιμοι και ο Μπουχαλάκης και ο Καμαρά. Οι δυο τους είναι απαραίτητοι για το τον τρόπο παιχνιδιού με υιοθετεί ο Μαρτίνς σε τέτοια βράδια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ