Ο Γκαρσία συσπείρωσε τον ΠΑΟΚ μέσα σε 48ώρες όταν ο Φερέιρα το πάλευε για 15μήνες

Ο Γκαρσία συσπείρωσε τον ΠΑΟΚ μέσα σε 48ώρες όταν ο Φερέιρα το πάλευε για 15μήνες

Ούτε η αλλαγή στο σύστημα, ούτε τα δύο στόπερ που αγωνίστηκαν στην άμυνα, ούτε ο ανάδρομος Ερμής, ευθύνονται για τη νίκη στο Αγρίνιο. Ο Πάμπλο Γκαρσία κατέφερε να συσπειρώσει τον ΠΑΟΚ μέσα σε 48ώρες και να βγάλουν οι παίκτες του αγωνιστική «τρέλα».

Οι αναλύσεις δίνουν και παίρνουν για το πρώτο διπλό του ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας αναμέτρηση. Ο Δικέφαλος την Κυριακή (1/11) το απόγευμα στο γήπεδο του Παναιτωλικό πήρε ένα παλληκαρήσιο «διπλό» που το έψαξε στο Βόλο, το κυνήγησε στο ΟΑΚΑ και τελικά το βρήκε στο Αγρίνιο.

Οι περισσότεροι, στο ντεμπούτο του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του ΠΑΟΚ, θεωρούν πως κομβικό ρόλο έπαιξε η αλλαγή συστήματος. Από 3-4-2-1 σε 4-2-3-1 και 4-3-3. Αλλά και η χρησιμοποίηση δύο και όχι τριών στόπερ στην άμυνα. Να θυμίσω πως και επί Αμπέλ Φερέιρα οι Ασπρόμαυροι είχαν αγωνιστεί για ένα μεγάλο διάστημα με το συγκεκριμένο σύστημα, όμως δεν έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο αυτά τα πράγματα που ήθελε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν είχε κάποιο μαγικό ραβδάκι που το «χτύπησε» πάνω στους παίκτες του μεταμορφώνοντας τους σε παικταράδες. Απλά έκανε αυτό που είχε κάνει ο Ράζβαν Λουτσέσκου, αλλά κι αν θέλετε να πάμε πιο πίσω ο Άγγελος Αναστασιάδης, έγινε ψυχολόγος. Από την Παρασκευή (30/10) όταν πήρε στα χέρια του την ομάδα μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι μίλησε με όλους τους ποδοσφαιριστές ξεχωριστά σα να ήταν ο φίλος τους, ο αδελφός τους ο πατέρας τους. Τους εξήγησε τι εστί ΠΑΟΚ, τι σημαίνουν για τον ίδιο τα τέσσερα γράμματα που υπηρετεί, αλλά και το τι θέλει από τον καθένα μέσα στο γήπεδο.

Ακόμη και με παίκτες που επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει, όπως η περίπτωση του Ντούγκλας Αουγκούστο που αναδείχθηκε MVP του αγώνα στη Γρανάδα, αλλά έμεινε εκτός αποστολής στο ματς.

Αυτό έκανε «γκελ» στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και φάνηκε ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο που δημιούργησαν και έχασαν πολλές ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» το ματς. Ο Πάμπλο Γκαρσία κατάφερε και πέτυχε μέσα σε 48ώρες, ως ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, τη συσπείρωση στο ποδοσφαιρικό τμήμα που επί 15 μήνες πάλευε και έψαχνε ο Αμπέλ Φερέιρα. Ο «Ινδιάνος», εκτός από το δίπλωμα προπονητή που κατέχει, παίρνει άριστα και ως ψυχολόγος ασχέτως αν δεν το σπούδασε σε κάποιο πανεπιστήμιο. Κατέφερε όμως σε μικρό χρονικό διάστημα να κερδίσει στους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου και να τους κάνει για ένα ημίχρονο ως τοπ ομάδα.

Κι αυτό, ως γεγονός, είναι μια πολύ καλή βάση για να χτίσει πάνω του ο ΠΑΟΚ και να παρουσιάσει μια ομάδα που θα μπει και πάλι σε δρόμο σταθερά επιτυχημένων αποτελεσμάτων και ηρεμίας

Οι Ασπρόμαυροι χρειάζονται παράλληλα και πολύ δουλειά για να βελτιώσει κάποιες χτυπητές αδυναμίες που τις κουβαλάει από την περσινή χρονιά και δεν λένε να τις αποβάλουν. Χθες ήταν η μέρα ανάλυσης του πρώτου τριημέρου της εποχής Γκαρσία. Από σήμερα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα αρχίσει την προετοιμασία για τον αγώνα με την Αϊντχόβεν που έρχεται το μεσημέρι της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Αυτό που θα επιζητήσει ο Ουρουγουανός τεχνικός είναι η ομάδα του παιχνίδι με παιχνίδι να μειώσει τα νεκρά διαστήματα, τα ατομικά λάθη τα οποία στοιχίζουν, αλλά και να αποκτήσει μια αγωνιστική σταθερότητα χωρίς να είναι είτε το ύψους, είτε του βάθους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την δουλειά στις προπονήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ