Ήταν και ζήτημα υπερβολικού σεβασμού (ίσως και φόβου)

Ήταν και ζήτημα υπερβολικού σεβασμού (ίσως και φόβου)

Ο ίδιος ο Μαρτίνς δήλωσε ότι η ομάδα του σεβάστηκε υπερβολικά τον αντίπαλο…

Για να πάρεις αποτέλεσμα κόντρα στη Σίτι οφείλεις να κρατήσεις την εστία απαραβίαστη στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός επανέλαβε το κακό εαυτό του. Το δέχτηκε νωρίς και μετά αγκομάχησε. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο έδειχνε από αναποφάσιστος. Σαν να αιωρείτο ανάμεσα στην απόφαση να βγει μπροστά για να ανταποδώσει και να μείνει πίσω για να μην του τύχει κάτι χειρότερο.

Αυτή η αμηχανία είχε ως αποτέλεσμα να εμπιστευτεί ελάχιστα τις δυνατότητες του και να κυριαρχηθεί από τον φόβο να μην ανοιχτεί και δεχτεί κι άλλα γκολ. Την αμηχανία διέλυσε στα αποδυτήρια ο Μαρτίνς ζητώντας από την ομάδα του να βγει μπροστά. Πήρε αυτός τις αποφάσεις και ανέλαβες τα ρίσκα με τις αλλαγές που έκανε.

Το σημειώνω διότι ο κόουτς του Ολυμπιακού γνώριζε πως με τον ευκολότερα μπροστά αλλά αμυντικά θα κάνει την ομάδα του πιο ευάλωτη. Ο Πέπε -ας το ξεκαθαρίσουμε- είναι παίκτης που ξέρει να κινηθεί επιθετικά αλλά αμυντικά μαρκάρει περισσότερο στον χώρο και σπάνια πηγαίνει σε μονομαχία για να την αποσπάσει. Ότι ήταν αν γίνει επιθετικά έγινε.

Οι ερυθρόλευκοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, δημιούργησαν φάσεις και έχασαν ευκαιρίες. Το προσπάθησαν είχαν κατοχή της μπάλας κι έγιναν επικίνδυνος. Δεν του βγήκαν, αστόχησαν Ελ Αραμπί, Χολέμπας και Βαλμπουενά. Το κενό που αναγκαστικά δημιουργήθηκε στον άξονα πληρώθηκε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με δυο γκολ. Ο ίδιος ο Μαρτίνς δήλωσε ότι η ομάδα του σεβάστηκε υπερβολικά τον αντίπαλο. Η παρατήρησή του έχει ιδιαίτερη σημασία. Αν είχε τη δυνατότητα ο Ολυμπιακός να παίζει πιο συχνά με ομάδες όπως η Σίτι δεν θα υπήρχε ο υπερβολικός σεβασμός.

Η εμφάνισή του δευτέρου ημιχρόνου αυτό δείχνει. Πέρα βέβαια από τη… συνήθεια που φέτος απέκτησε ο Ολυμπιακός να παίζει καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο παρά το στο πρώτο. Ο Μαρτίνς έδωσε ένα ενδιαφέρον στατιστικό ότι η ομάδα του έκανε μόλις ένα φάουλ στη Σίτι. Όταν θες να ανακτήσεις την μπάλα και να επιτεθείς κάνεις τουλάχιστον επιθετικά φάουλ. Ούτε τέτοια έγιναν.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό και τη νίκη της Πόρτο επί της Μαρσέιγ το πράγμα δυσκολεύει αναφορικά με τη δεύτερη θέση. Από εκεί και πέρα περιθώρια για να βελτιωθεί ο Ολυμπιακός και να δημιουργήσει πρόβλημα στη Σίτι εντός έδρας υπάρχουν. Οδηγός είναι το δεύτερο ημίχρονο και η υψηλή κατοχή μπάλας….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ