Ολυμπιακός : Να απαλλαγεί στην Κρήτη από τις βλαβερές του συνήθειες…

Ολυμπιακός : Να απαλλαγεί στην Κρήτη από τις βλαβερές του συνήθειες…

Όταν θέλεις να ξαναπάρεις το πρωτάθλημα δεν έχεις επιλογή δεύτερου αποτελέσματος στην Κρήτη. Δεν νοείται Ολυμπιακός πρωταγωνιστής όταν σκοντάφτει εκτός έδρας.

Οποιος θέλει να πάρει πρωτάθλημα καθαρίζει το πιάτο του στην Κρήτη. Εκεί που κάμποσες φορές τα τελευταία χρόνια (όταν ο ΟΦΗ έπαιζε στην μεγάλη κατηγορία) το άφηνε ακάθαρτο. Ο ΟΦΗ δεν πετάει φέτος αλλά εξακολουθεί να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Βάζει γκολ κι όταν χάνει είναι οι λεπτομέρειες που καθορίζουν το αποτέλεσμα. Απέναντι στον Ολυμπιακό οι Κρητικοί όχι μόνο δεν πρόκειται να χαριστούν αλλά όπως το συνηθίζουν θα θελήσουν να παρουσιάζουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Από εκεί και πέρα το θέμα είναι τι θα κάνει ο καταπονημένος Ολυμπιακός του Μαρτίνς. Τι θα κάνει για να πάρει φέτος την πρώτη του νίκη μακριά από το Φάληρο. Διότι να τα βάλουμε κάτω θα διαπιστώσουμε ότι τη φετινή χρονιά αγνοεί τη νίκη μακριά από την έδρα του. Δεν νίκησε ούτε στα Γιάννενα ούτε στη Λευκωσία. Αφήνω κατά μέρος τις εξόδους στο Πόρτο και το Μάντσεστερ. Όταν θέλεις να ξαναπάρεις το πρωτάθλημα δεν έχεις επιλογή δεύτερου αποτελέσματος στην Κρήτη. Πέρα από αυτό η πρώτη νίκη εκτός έδρας είναι απαραίτητη.

Δεν νοείται Ολυμπιακός πρωταγωνιστής όταν σκοντάφτει εκτός έδρας. Όλα αυτά δεν αποτελούν λαμπρές ιδέες και σκέψεις που δεν έχουν περάσει από το μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς. Προφανώς έχει υπόψη του ότι η ομάδα του δεν έχει νικήσει εκτός έδρας. Το γεγονός μπορεί να είναι συγκυριακό. Ωστόσο ο κόουτς στις δηλώσεις που έκανε μετά το ματς με την Σίτι είχε αναφέρει πως ορισμένοι παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι στον Πειραιά δεν έχουν ακόμα καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Ισως να οφείλεται εκεί μέχρι ένα βαθμό η αδυναμία του Ολυμπιακού να καθαρίσει ματς εκτός έδρας.

Να μπαίνεις φοβισμένος στην αναμέτρηση με την Σίτι εξηγείται. Να πετάς ολόκληρα ημίχρονα στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν δικαιολογείται. Αυτή η βλαβερή συνήθεια μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στον Ολυμπιακό αν δεν τερματιστεί, αρχής γενομένης από την… μάχη της Κρήτης. Πέρσι οι ομάδες που αντιμετώπιζαν τον Ολυμπιακός ήξεραν ότι οι ερυθρόλευκοι τους ζητούσαν να παραδώσουν το πνεύμα τους από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Τώρα ίσως να πιστεύουν ότι ο χρόνος κυλάει υπέρ τους. Για όλους αυτούς τους λόγους το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη είναι κομβικής σημασίας για το πρωτάθλημα. Τα καλά λόγια για την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου στο Μάντσεστερ δεν αρκούν στον Μαρτίνς , όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του. Το χρυσωμένο χάπι είναι για ομάδες με περιορισμένες φιλοδοξίες. Το να φοβηθείς την Σίτι είναι κατανοητό. Να ξαναπετάξεις ένα ημίχρονο κόντρα σε έναν αντίπαλο που (θα πρέπει να) σε φοβάται είναι πρόβλημα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ