Ετσι αντιμετωπίζουν οι σοβαρές ομάδες ασόβαρες συμπεριφορές

Ετσι αντιμετωπίζουν οι σοβαρές ομάδες ασόβαρες συμπεριφορές

Ο Ολυμπιακός δεν προσπάθησε να τετραγωνίσει τον κύκλο. Πήρε ξεκάθαρη θέση για ένα θέμα που τον αφορά, στέλνοντας μήνυμα σε όλους, ότι οι Νόμοι του Κράτους και οι κανόνες της ομάδας, δεν μπορούν να τηρούνται κατά το δοκούν.

Μια ποδοσφαιρική ομάδα είναι ζωντανός οργανισμός. Που αποτελείται από δεκάδες μονάδες. Και στόχος είναι να λειτουργούν άπαντες σε αρμονία και υπό ένα συνολικό κανονιστικό πλαίσιο, που καθορίζεται από τη διοίκηση. Όταν μονάδες αυτού του συνόλου παρεκκλίνουν, όχι μόνο από κανονιστικό πλαίσιο, αλλά ακόμη και από τους νόμους του κράτους και προβαίνουν σε ασόβαρες, έως και επικίνδυνες ενέργειες, αυτό δεν μπορεί να περνάει αψήφιστα. Και ο Ολυμπιακός απέδειξε πώς πρέπει να λειτουργεί ένας σοβαρός σύλλογος.

Η αποκάλυψη της συμμετοχής των Ρούμπεν Σεμέδο, Λάζαρ Ραντζέλοβιτς και Μπρούνο σε πάρτι που έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού, προκάλεσε την άμεση και ξεκάθαρη θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που ανακοίνωσε την παραδειγματική τιμωρία των τριών ποδοσφαιριστών. Μια ανακοίνωση που ανέδειξε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζει κάθε σοβαρός σύλλογος τέτοιες ακραίες καταστάσεις.

Ο Ολυμπιακός δεν προσπάθησε να τετραγωνίσει τον κύκλο. Πήρε ξεκάθαρη θέση για ένα θέμα που τον αφορά, στέλνοντας μήνυμα σε όλους, ότι οι Νόμοι του Κράτους και οι κανόνες της ομάδας, δεν μπορούν να τηρούνται κατά το δοκούν. Κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα και πάνω από τους κανόνες. Κανείς δεν μπορεί να παραστρατεί και να αψηφά τις ξεκάθαρες οδηγίες του συλλόγου. Θέτοντας σε κίνδυνο, τόσο τον εαυτό του, όσο και την ομάδα του.

Η απόφαση των Ερυθρόλευκων να δώσουν το ποσό του προστίμου-ρεκόρ που θα κληθούν να πληρώσουν οι ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στο πάρτι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν είναι απλά μια ενέργεια για το θεαθήναι. Είναι μια συνειδητή απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη και της διοίκησης της ΠΑΕ, για να κατανοήσουν όλοι πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα. Και πόσο σοβαροί θα πρέπει να είναι οι ποδοσφαιριστές απέναντι σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει ο πλανήτης.

Ο κάθε Σεμέδο, Ραντζέλοβιτς, Μπρούνο και ο κάθε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, θα πρέπει πρώτα από όλα να λειτουργεί και να πράττει με τη λογική, τηρώντας τους κανόνες και όχι με το «θερμό κεφάλι» που μπορεί να έχει ένας νέος που θέλει να ξεσκάσει και αδιαφορεί για τις συνέπειες. Οι ποδοσφαιριστές, εκτός από τους εαυτούς τους, εκπροσωπούν τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας. Εκπροσωπούν τον σύλλογο, ο ιδιοκτήτης του οποίου ήταν ο πρώτος που είχε το σθένος να παραδεχθεί δημόσια ότι προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό. Ο ίδιος ο Σεμέδο έμεινε εκτός προπονήσεων και κλεισμένος στο σπίτι του σχεδόν 20 ημέρες λόγω του covid-19. Είναι λοιπόν λογικό να απαιτείται η μίνιμουμ σοβαρότητα, αλλά και αίσθηση ευθύνης.

Και είναι σίγουρο ότι αυτές οι τιμωρίες δεν θα είναι το τέλος της υπόθεσης. Ο Ολυμπιακός θα δώσει συνέχεια και θα καταστήσει σαφές προς όλους, ότι τέτοιες συμπεριφορές απλά είναι μη αποδεκτές. Προφανώς οι Ερυθρόλευκοι δεν θα «εξοντώσουν» τους ποδοσφαιριστές τους για μια τεράστια ανοησία που διέπραξαν. Αλλά από την άλλη, δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Και αυτό αφορά και στον Μαρτίς, ο οποίος είναι εξοργισμένος από τους ποδοσφαιριστές του. Και θα φροντίσει να τους το δείξει/πει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ