Παναθηναϊκός : Και οι παγκίτες έχουν ψυχή

Παναθηναϊκός : Και οι παγκίτες έχουν ψυχή

Ο Τσάβι Πασκουάλ ανακάτεψε τα χαρτιά βλέποντας ότι οι βασικοί του ήταν σε κακή βραδιά και προσπάθησε να βγει από το πλάνο του. Να παίξει με το ρόστερ του και να παίξει κι αυτός στη σκακιέρα.

Ο Παναθηναϊκός πήρε και αυτό το ντέρμπι, έχει φτάσει πλέον τις τρεις νίκες επί του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν και δείχνει πως εκτός από το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ έχει πάρει και σαφές ψυχολογικό προβάδισμα έναντι των «αιωνίων» αντιπάλων του.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν ψυχωμένοι και αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους και από την απέναντι πλευρά έβλεπαν κάτι τύπους που πίστευαν πως με ένα φύσημα θα έριχναν κάτω τον αντίπαλό τους.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αντιμετώπισαν το παιχνίδι αντιεπαγγελματικά. Εγκλημάτησαν θεωρώντας πως με βόλτες μέσα στη ρακέτα και ράθυμο ύφος θα έπαιρναν το ντέρμπι.

Όταν βρέθηκαν να χάνουν με δέκα πόντους κατάλαβαν πως αν δεν έπεφταν στις λάσπες, δεν θα έβγαιναν ζωντανοί από τη «μάχη».

Ο Πασκουάλ αιφνιδιάστηκε από τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε να αμύνεται ο Ολυμπιακός, καθώς του είχε κόψει το κάθετο πικ εντ ρολ και συνεπώς τη δημιουργία του Καλάθη με φάσεις στον Γκιστ, ενώ ο Ρίβερς είχε πάντοτε παίκτη με το χέρι απλωμένο στα μούτρα του.

Ο Καταλανός όμως «διάβασε» το λάθος του και πέρασε τον Βουγιούκα βάζοντας τη μπάλα στο λόου ποστ, όπου δημιούργησε πολλές φάσεις, ενώ με τον Λεκαβίτσιους προσπάθησε να τρέξει. Να μην αφήσει τον Ολυμπιακό να επιβάλει τον αργό σε «πέντε εναντίον πέντε» ρυθμό του.

Τα κατάφερε βρίσκοντας λύσεις και μπόρεσε να «μαζέψει» τη διαφορά στο ημίχρονο, ενώ στη συνέχεια ρίσκαρε με τον Μήτογλου. Ο νεαρός πήρε τη θέση του αδιάφορου στην άμυνα Σίνγκλετον και έδωσε νεύρο, ενέργεια και συνέπεια στην πεντάδα.

Επτά πόντοι, δυο ριμπάουντ, τρεις καλές άμυνες «χτύπησε» τον Ουίλτζερ στο αδύνατό του σημείο, την άμυνα και έδωσε «ανάσες» στην ομάδα του.

Ο Πασκουάλ ανακάτεψε τα χαρτιά του βλέποντας ότι οι βασικοί του ήταν σε κακή βραδιά και προσπάθησε να βγει από το πλάνο του. Να παίξει με το ρόστερ του και να παίξει κι αυτός στη σκακιέρα.

Δικαιώθηκε με τον Μήτογλου, αλλά και με τον Λεκαβίτσιους, που ήταν το αντίδοτο στην κακή βραδιά του Καλάθη.

Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου ότι 46 πόντους πήρε από τους παγκίτες ο Παναθηναϊκός, και 19 ο Ολυμπιακός.

Όταν το ματς άρχισε να «κλείνει» ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που διέθετε περισσότερη ενέργεια, αν και θεωρητικά απόντος και του Αντετοκούνμπο, θα έπρεπε να έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η υπέρμετρη επιθυμία των παικτών του να τελειώσουν το ματς όσο γίνεται νωρίτερα τους «θόλωνε» το μυαλό με συνέπεια να αναλώνονται σε τρίποντα για να ησυχάσουν μια και καλή.

Τελικά στο 1.20’’ πριν το τέλος με το σκορ 67-60, ο Ουίλτζερ ήταν εκείνος που πήρε την ευθύνη για να κάνει την επίθεση και μάλιστα με πλάτη στο καλάθι. Αστόχησε και όλα τελείωσαν για τους ερυθρόλευκους.

Το παιχνίδι ήταν κακό με τον Παναθηναϊκό να έχει πρόβλημα συγκέντρωσης και καθόλου ρυθμό. Παρόλα αυτά οι «πράσινοι» κέρδισαν και πλέον μαζεύουν τις δυνάμεις τους για το πολύ κρίσιμο παιχνίδι της Παρασκευής με τη Μπάμπεργκ.

Το ματς αυτό έδειξε πως δεν έχει καμία σημασία ποιος ξεκινά στην πεντάδα, αλλά ποιος με την απόδοσή του αποφασίζει για τον νικητή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ