Ολυμπιακός : Oh mon Dieu, ένας Ματιέ!

Ολυμπιακός : Oh mon Dieu, ένας Ματιέ!

Μην δίνετε σημασία στην ηλικία του Ματιέ Βαλμπουενά. Δείτε το πάθος, την «κάψα», την τρέλα που έχει για να παίξει μπάλα. Στοιχεία 18αρη…

Η ταυτότητα γράφει ημερομηνία γέννησης 28 Σεπτεμβρίου 1984. Τι ρόλο όμως παίζουν οι ηλικίες στο ποδόσφαιρο; Για το «μικρό ποδήλατο» (σ.σ. petit velo για τους γαλλομαθείς) κανένα απολύτως.

Μην κοιτάτε την ταυτότητα που λέει πως έχει κλείσει τα 36 και ήδη «περπατάει» στα 37 χρόνια της ζωής του. «Γέρος» δηλαδή για το ποδόσφαιρο. Ο Ματιέ Βαλμπουενά, περί ου ο λόγος, δεν έχει τέτοια θέματα. Σε όλη του την σπουδαία καριέρα άλλωστε έχει αποδείξει πως αυτό που τον «φτιάχνει», σαν τον μαγικό ζωμό του Αστερίξ, είναι το πάθος του για το ποδόσφαιρο.

Όταν το καλοκαίρι του 2019 ήρθε στον Ολυμπιακό πολλοί μίλησαν για την ηλικία του. Δεν ήξεραν. Έμαθαν, γρήγορα. Ο Ματιέ Βαλμπουενά μέσα από την εντυπωσιακή περσινή χρονιά κέρδισε με το σπαθί του ένα χρόνο ακόμη στον Ολυμπιακό. Και έτσι όπως πάει και φέτος…

Ο Ματιέ Βαλμπουενά άλλωστε αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα επαγγελματισμού για όλους. Πάθος, «κάψα», τρέλα για να παίξει μπάλα. Πρώτος στην προπόνηση, να «κυλιέται» στα διπλά, πρώτος στους αγώνες να παλεύει μέσα το 90 και βάλε για να νικήσει, για να πετύχει μια ακόμη επιτυχία.

Ο έφηβος Ματιέ, το απόλυτο παράδειγμα ποιότητας, ηγέτη. Το ζωντανό παράδειγμα πως δεν φτάνει μόνο το ταλέντο, που έτσι και αλλιώς «ξεχειλίζει». Πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις, να αφοσιώνεσαι απόλυτα, όπως το «μικρό ποδήλατο» που ως… 18αρης συνεχίζει να «σπάει τα κοντέρ» με τον Ολυμπιακό.

42 συμμετοχές κατέγραψε πέρσι με τα ερυθρόλευκα, χάνοντας μάλιστα λόγω τραυματισμού ένα διάστημα λίγο πριν τα μισά της σεζόν, με κυριότερα τα ματς με Μπάγερν εκτός και Ερυθρό Αστέρα εντός. 2.923 λεπτά συμμετοχής για την ακρίβεια για τον Γάλλο αστέρα.

Φέτος μετράει 11 συμμετοχές στα 11 ματς που έχει δώσει ο Ολυμπιακός. 9 βασικός, μπήκε αλλαγή στα άλλα δύο για να δώσει ώθηση στην ομάδα του ώστε να φτάσει στη νίκη, όπως και έγινε με Παναιτωλικό και Απόλλωνα.

Για τον Πέδρο Μαρτίνς η 11αδα ξεκινά από τον Ματιέ Βαλμπουενά. Γιατί απλά ο Βαλμπουενά το έχει κερδίσει με όλη του την παρουσία στον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ