Μόνο ο Ολυμπιακός τόσα «αντισώματα»

Μόνο ο Ολυμπιακός τόσα «αντισώματα»

Έπειτα από το 70% της σεζόν κρατά ακόμη την τύχη στα χέρια του και ας μην πέρασε από την Τρίπολη. Όσοι λοιπόν βιάζονται για πρόχειρους υπολογισμούς; Ας καταλάβουν ότι καμία άλλη ομάδα δεν θα μπορούσε να είναι ακόμη στο «κόλπο», έχοντας τους πάντες και τα πάντα εναντίον της  

Έντεκα αγωνιστικές Σούπερ Λιγκ. Συν η ρεβάνς με την ΑΕΚ στο κύπελλο. Η ντουζίνα αναμετρήσεων που δεδομένα έχει ο Ολυμπιακός στο καλεντάρι του ως το φινάλε της σεζόν. Μπορεί τα ματς να φτάσουν ως τα 15 αν οι Πειραιώτες πάνε στον τελικό. Όπως και να έχει όμως τα πολλά… πέρασαν πια. Τα 19 του πρωταθλήματος, τα 10 του Τσάμπιονς Λιγκ, οι πρώτες στροφές κυπέλλου (6). Tα 35 από το μάξιμουμ των… 50.

Γιατί αυτή η προτίμηση στους αριθμούς; Διότι βοηθούν να προκύψει το αυτονόητο ως συμπέρασμα. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έβγαλε το 70% ΑΥΤΗΣ της σεζόν και κρατά ακόμη την τύχη στα χέρια του, προφανώς και είναι ικανός για όλα. Ας έπεσε από την κορυφή. Ας είναι στο -1. Ας παραμείνει εκεί και την επόμενη εβδομάδα ακόμη και αν νικήσει την ΑΕΚ, μιας και ο ΠΑΟΚ –που πάει Γιάννενα- όπως φαίνεται έχει πια τον… τρόπο του και στην επαρχία.

Όχι, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως την Κυριακή ο Ρομαό εμφανίστηκε «σκασμένος» από τα συνεχή ματς. Ότι η επιλογή του Γκαρθία να δώσει τον αριστερό διάδρομο σε Κούτρη και Μάριν έκανε τον Τσιλιανίδη να φαντάζει… σπρίντερ. Ότι ο Σισέ έπαθε… Ντα Κόστα, και πως ο Φιγκέιρας αγωνίστηκε στο ματς που τον κρατούσε μακριά από την πατρίδα σα να κρατούσε τις αποσκευές στα χέρια του. Δεν χρειάζεται μεγαλύτερη συζήτηση για αυτό το 1-1 στην Τρίπολη. Γιατί δεν άλλαξε κάτι τόσο ουσιαστικό.

https://www.youtube.com/watch?v=RNKQ7Hm7aFU

Την γκέλα με τον Αστέρα την έκανε στο Φάληρο (1-1), όχι στην Αρκαδία. Την έκανε με τον Ατρόμητο εντός (0-1) όταν ο Αρετόπουλος έκλεισε τα μάτια σε εκείνο το πέναλτι που έκαναν δύο μαζί, στον Σεμπά. Την έκανε με βάση την απόδοση του στην Ξάνθη (1-1) όταν ο Καλογερόπουλος δεν είδε εκείνο το πέναλτι και αποβολή του Λισγάρα στα πρώτα λεπτά όταν… έδιωξε σαν τερματοφύλακας το σουτ του Φορτούνη. Προχθές -πάντα με βάση την εικόνα τους- οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να έμειναν και ευχαριστημένοι. Όχι μόνο για το βαθμό, αλλά γιατί επί της ουσίας την ανατροπή δεν την επέτρεψε ο αντίπαλος τερματοφύλακας με δύο-τρεις μεγάλες επεμβάσεις του.

Ο Ολυμπιακός στις πρώτες εννέα αγωνιστικές του πρωταθλήματος μάζεψε 14 βαθμούς από τους 27 και εκεί η «εξυγίανση» φρόντισε την αγωνιστική του αδυναμία να την στείλει στο… ταμείο για τους άλλους. Στις επόμενες δέκα οι Πειραιώτες έχουν 28, αλλά πλέον το παιχνίδι παίζεται και σε διαφορετικό… επίπεδο. Το καλοκαίρι όταν θα έρθει η ώρα να πληροφορηθούμε τις επόμενες ομάδες κάποιων νεαρών Ελλήνων άσων ίσως γίνουμε σοφότεροι.

H ουσία όμως δεν αλλάζει. Από τη στιγμή που οι Ερυθρόλευκοι είναι όρθιοι έχοντας κόντρα τα λάθη του, αλλά και ένα ολόκληρο σύστημα που ξεπερνά το ποδόσφαιρο, παραμένουν ικανοί για όλα. Αρκεί να ακολουθήσουν τη συμβουλή του Σίλβιο Προτό (που τείνει να εξελιχθεί στην μεταγραφή της χρονιάς). «Με ενδιαφέρει μόνο να νικήσω στο επόμενο παιχνίδι και στο επόμενο και στο επόμενο… Έτσι θα είμαστε πρωταθλητές. Είναι δύσκολο να κερδίζεις όλα τα παιχνίδια αλλά το ίδιο δύσκολο είναι και για τους άλλους. Το πιο σημαντικό όμως είναι να τα δίνεις όλα, κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση».

Όσοι έχουν μείνει στην σκέψη για το σερί που χάθηκε; Είναι εκτός συζήτησης. Όσοι νομίζουν ότι σημαίνει κάτι παραπάνω αυτό το -1; Επίσης. Στο λιμάνι αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι το επόμενο σερί. Αυτό που εάν και εφόσον θα φέρει και τον τίτλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ