Δεν πρόκειται για Παιδαγωγική Ακαδημία…

Δεν πρόκειται για Παιδαγωγική Ακαδημία…

Στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού υπάρχουν σημαντικές προσωπικότητες για να χειριστούν την κατάσταση και να συνετίσουν τους παίκτες που έβαλαν σε κίνδυνο την υγεία τους και την υγεία των συμπαικτών τους…

Μέρες μετά το περιστατικό και την ανακοίνωση του Ολυμπιακού γράφω για την αποκοτιά του Σεμέδο, του Μπρούνο και του Ραντζέλοβιτς. Στα δικά μου μάτια είναι ακατανόητο ένας νεαρός παίκτης που ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο με την Εθνική Σερβίας και έχει παίξει ματς πρωταθλήματος την Κυριακή, να πηγαίνει σε πάρτι και να ξεφαντώνει μέχρι τα ξημερώματα. Τα ίδια ισχύουν για τον Σεμέδο και τον Μπρούνο.

Επιμένω όμως σε ότι αγορά το νεαρό Σέρβο, διότι αυτός τώρα είναι που επιχειρεί να τροχοδρομήσει την καριέρα του κι έχει πολλά πράγματα να αποδείξει στον εαυτό του και στους άλλους. Σε όλους τους άλλους. Στον προπονητή του στον Ολυμπιακό, στον προπονητή του στην Εθνική Σερβίας στα μάτια που θα ήθελε να καρπωθούν πάνω του. Το λάθος είναι μεγάλο γιατί δεν είναι στιγμιαίο. Η συμμετοχή στο πάρτι συζητήθηκε και συμφωνήθηκε νωρίτερα.

Είναι προφανές βέβαια ότι δεν ήταν ο Ραντζέλοβιτς που πήρε την σχετική πρωτοβουλία. Ο Ολυμπιακός κινήθηκε με ταχύτητα. Αποδοκίμασε δημόσια την πράξη των παικτών, έδωσε τα ονόματά τους στη δημοσιότητα και τους επέβαλλε το ανώτερο χρηματικό πρόστιμο που προβλέπεται από των εσωτερικό κανονισμό. Εκανε δηλαδή όλα όσα έπρεπε να κάνει και με το παραπάνω. Όλα όσα εμείς οι απέξω θα έπρεπε να ξέρουμε τα έκανε.

Από εδώ και πέρα είναι εσωτερικό ζήτημα της ομάδας το πώς θα χειριστεί κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού υπάρχουν σημαντικές προσωπικότητες για να χειριστούν την κατάσταση και να συνετίσουν τους παίκτες που έβαλαν σε κίνδυνο την υγεία τους και την υγεία των συμπαικτών τους. Κι όλα αυτά βέβαια χωρίς αφορισμούς και ισοπεδωτική αντίληψη. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι η τιμωρία δεν είναι αυτοσκοπός.

Ούτε σημαίνει πως όσο πιο βαριά είναι τόσο καλύτερα αποτελέσματα επιφέρει. Ειδικά όταν μιλάμε για νέα παιδιά όπως ο Ραντζέλοβιτς που τώρα διαμορφώνουν όχι μόνο αγωνιστική ταυτότητα αλλά και προσωπικότητα. Η περίπτωση των Μπρούνο και Σεμέδο είναι κατά τη γνώμη μου διαφορετική και ο χειρισμός της οφείλει να είναι διαφορετικός.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι Παιδαγωγική Ακαδημία για να ασχολείται αποκλειστικά με την… Διάπλαση των Παίδων αλλά είναι σίγουρο πως παίρνει ήδη τα μέτρα του για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα. Οσοι νομίζουν πως η λύση ήταν ν α κόψει την μπάλα στους παραστρατήσαντες δεν έχουν περάσει ούτε μια φορά έξω από αποδυτήρια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ