Και ο ΠΣΑΠ στο πνεύμα της εποχής

Και ο ΠΣΑΠ στο πνεύμα της εποχής

Εκπλήξεις για τους πολλούς, αλλά όχι για τους λίγους, στις βραβεύσεις του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Ολοφάνερο, πως ο ΠΣΑΠ ακολούθησε κατά βήμα το πνεύμα της εποχής. Το ΠΑΟΚτσίδικο…

Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ, πως με ορισμένες συγκεκριμένες βραβεύσεις «επιχειρήθηκε» να ωραιοποιηθεί η ανάδειξη του ΠΑΟΚ σε Κυπελλούχο 2017. Θα ήταν η αποκορύφωση αυτής της εντύπωσης, αν κορυφαίος ξένος παίκτης  ανακηρυσσόταν ο Βραζιλιάνος Ενρίκε, που σημείωσε το περιβόητο γκολ, από τέτοια αντικανονική θέση, η οποία δεν ξεπεράστηκε ούτε από το εφετινό γκολ του ΠΑΟΚ (στο 19΄οφσάιντ-Πέλκα, που έβγαλε μάτια…), στο κυπελλικό ματς με τον Ατρόμητο. Εκεί αρμόδιος βοηθός ήταν ο Ξανθιώτης Κούλα Χασάν, την διαγραφή του οποίου ζήτησε, από την ΚΕΔ, ο Γιώργος Σπανός.

ΔΕΝ το χόντρυναν, το πράγμα, στον ΠΣΑΠ, με το να προτάξουν τον Ενρίκε, από τον Μάρκους Μπεργκ. Ίσως και διότι ο Βραζιλιάνος αρνήθηκε, αυτό τον μήνα, να επιστρέψει από την Καραμπάχ, στην οποία έχει μετακινηθεί με δανεισμό…

ΟΥΤΕ τα παράκαναν με την ανάδειξη, σε καλύτερο διαιτητή, τον Θεσπρωτό  βοηθό, Καλφόγλου, που ήταν… «Κούλα Χασάν επί 2», στον τελικό του Πανθεσσαλονικού. Το πήγαν στο πιο μαλακό με την «ανέλιξη» του Τάσου Παπαπέτρου! Του Αθηναίου διαιτητή, που συνδέθηκε άμεσα με το αήττητο, ως τώρα, του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ήταν στην 11η αγωνιστική, όταν στο  45΄σκαρφίστηκε «πέναλτι» υπέρ του Μακ και ο Βιεϊρίνια το αξιοποίησε σε βάρος του Ατρόμητου, που υποχρεώθηκε σε άδικη ήττα (με 2-1)

Ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ, που έπαιξε και στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0 (στην 8η αγωνιστική, με σκόρερ τον Βιγιαφάνες, στο 81΄), πιθανό κατά την άποψη αυτής της  βράβευσης , να εξαγνίζεται, αποενοχοποιείται, για τα σοβαρά λάθη, τα οποία έχει διαπράξει και στην εφετινή σεζόν. Και προπάντων, για εκείνο το «περιλάλητο» δήθεν πέναλτι κατά του Ατρόμητου , στην Τούμπα, να ισχύσει «ό,τι έγινε- έγινε»! Επομένως με «το αγαλματίδιο όσκαρ», που μονοπωλούσε τα τελευταία χρόνια ο Τάσος Σιδηρόπουλος, θα μπορεί να επανεμφανιστεί ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη ! Αν μετρούσαν τα αγωνιστικά –διαιτητικά κριτήρια, εννοείται, πως ο γιος του παλαίμαχου διαιτητή, ούτε τέταρτος-πέμπτος, με αντικειμενικά κριτήρια, θα κατατασσόταν.

«ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΗΚΕ» ο Τάσος Παπαπέτρου. Ο Καλφόγλου, αν παρακολούθησε, από την τηλεόραση ,την εκδήλωση σε αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής, ίσως θα παραμιλούσε, πως …βιάστηκε και παραιτήθηκε από την διαιτησία, κατά την επομένη του τελικού-παρωδία στον Βόλο. Ίσως και αυτός να είχε πάρει άφεση αμαρτίας, αλλά και να ηρωποιούταν.

ΑΛΛΩΣΤΕ όλο εκείνο το «σκεύασμα», που ονομάστηκε «τελικός» και κρίθηκε «χάρη» σε ένα από τα πιο σκανδαλώδη λάθη όλων των εποχών της ελληνικής διαιτησίας, καταβάλλεται, από τον Μάιο 2017 ως και σήμερα, συντονισμένη προσπάθεια, για να ξελασπωθεί, να καθαρίσει. Αποδείξεις ως προς αυτό; Ένα σωρό.

«ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ προπονητής» ο Βλάνταν Ίβιτς! Δηλαδή αυτός, που είχε την τεχνική ευθύνη του ΠΑΟΚ, στο Πανθεσσαλικό. «Ο κυπελλούχος», μη το ξεχνάμε. Κι ακριβώς  για να μη το ξεχνάμε έρχεται  ο ΠΣΑΠ και τον χρίζει «κορυφαίο»! Παρότι μόλις λίγο διάστημα μετά και με επιβάρυνση την αποτυχία στα πλέι οφς του πρωταθλήματος, ο Σέρβος κόουτς και ο ΠΑΟΚ υπογράφουν το διαζύγιο.

ΜΑΛΛΟΝ δεν μπόρεσε, ο Βλάνταν, να πείσει ότι το κύπελλο, σε μια βραδιά μέτριας απόδοσης και των δύο ομάδων, κρίθηκε από τη  δική του τεχνική-τακτική και όχι από τον Καλφόγλου. Ήλθε, λοιπόν, ο ΠΣΑΠ και  με την πρωτιά, την οποία χάρισε στον αδελφό του  δημοφιλούς Ιλια – τωρινού πετυχημένου μάνατζερ, τον «φτιασίδωσε».

ΑΛΛΑ εκεί, που οι διακρίσεις του ΠΣΑΠ έριξαν με τις χούφτες την πούδρα και με το κιλό το μακιγιάζ, αφήνοντας με ορθάνοικτο στόμα όλο το  ελληνικό ποδόσφαιρο, ήταν με την απονομή του βραβείου «φερ πλέι» στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ! Και ξέρετε με ποια αιτιολογία; Από … «τα πιο άγραφα», που έχουν αποτυπωθεί ποτέ: Για «την άψογη στάση τους στον τελικό των Καλφόγλου-Ενρίκε»! Και «στον τελικό των αιματηρών συμπλοκών στην βολιώτικη γέφυρα των στεναγμών»!

ΜΕ ΑΥΤΟ το «φερ πλέϊ», που ανέβηκαν στην σκηνή, για να το επισημοποιήσουν, οι Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ) και Λεονάρντ Μάτος (ΠΑΟΚ),το μήνυμα του ΠΣΑΠ: Ο τελικός 2017, με το οποίο ο Ιβάν Σαββίδης ύψωσε πανηγυρικά, ως «το μέτωπο» του Λευκού Πύργου, το πρώτο «γέρας» του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει άλλο ένα «γεγονός», για το οποίο πρέπει να είμαστε περήφανοι!

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ Μουσικής όλα αυτά. Μη εκληφθεί για ειρωνεία, ότι το βραβείο του συγκεκριμένου «φερ πλέι» – για τον συγκεκριμένο τελικό κάλλιστα θα μπορούσε να το είχε απομείνει στους δύο άσους ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, τραγουδιστής και πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Φυσικά με το τελευταίο ντύσιμο του, σαν Ζορό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ