Ο Φορτούνης του… άνοιξε τα μάτια και του έκλεισε το στόμα!

Ο Φορτούνης του… άνοιξε τα μάτια και του έκλεισε το στόμα!

Ο Κώστας πέτυχε την γκολάρα επειδή έβλεπε φάτσα το τέρμα. Από εκεί μπορεί να καθοδηγεί το παιχνίδι. Οταν βγήκε από το ματς φάνηκε η διαφορά.

Δεν παίρνω όρκο ότι ο Φορτούνης θα είναι βασικός στο παιχνίδι με την Σλοβενία. Ο κόουτς εμφανίζει μια δυσανεξία στις υποδείξεις αλλά και στις αποδείξεις. Ειδικά όταν οι τελευταίες προέρχονται από τους ίδιους τους παίκτες του.

Ο Φαν Σιπ θέλει παίκτες που το κεφάλι τους να μην πηγαίνεις πιο ψηλά από το δικό του. Απαιτεί όλοι να υποκλίνονται στην ανύπαρκτη μεγαλοσύνη του κι όποιος τον αμφισβητεί να πηγαίνει από εκεί που ήρθε. Κι αν δεν επρόκειτο για τον Φορτούνη η πόρτα της Εθνικής θα ήταν κλειστή όπως κλειστή παραμένει και για τους άλλους διεθνείς που τους απομάκρυνε. Η ευθύνη βέβαια δεν είναι μόνο δικιά του.

Ο κόουτς θέλει παίκτες στην Εθνική που να θεωρούν ότι τους κάνει χάρη που τους καλεί και ως εκ τούτου θα πρέπει να τους έχουν υποχρέωση. Ο Φορτούνης δεν είναι τέτοια περίπτωση. Ετσι περιφέρεται μεταξύ πάγκου και ολιγόλεπτων συμμετοχών. Κι έχω λόγους να πιστεύω πως αν ήταν διαθέσιμος ο Πέτρος Μάνταλος πάλι από τον πάγκο θα έβλεπε ο διεθνής χαφ το παιχνίδι με την Μολδαβία.

Ο,τι ξέρει όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος αναγκάστηκε να το μάθει το βράδυ της Κυριακής και ο Φαν Σιπ. Ότι ο Φορτούνης είναι ο παίκτης που μπορεί να πάρει από το χέρι την Εθνική και να την οδηγήσει σε νίκες με τέτοιους αντιπάλους. Κι ας τον εξορίζει στα πλάγια ο Ολλανδός διότι θέλει να βάζει τον Μπακασέτα σε ρόλο οργανωτή. Εδώ μια σημείωση: Δεν αμφισβητείται η χρησιμότητα του Μπακασέτα ούτε η θέλησή του να βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις του την Εθνική ομάδα. Να μην παίζει όμως στη φυσική του θέση ο Φορτούνης είναι μεγάλο πρόβλημα.

Ο Κώστας πέτυχε την γκολάρα επειδή έβλεπε φάτσα το τέρμα. Από εκεί μπορεί να καθοδηγεί το παιχνίδι. Οταν βγήκε από το ματς φάνηκε η διαφορά. Ο Φάν Σιπ οφείλει να αφήσει πίσω τις εμμονές και τους εγωισμούς. Ακόμα και τις υποδείξεις εκείνων που θεωρούν ότι η εθνική είναι βιτρίνα για να εκθέτουν τα προς πώληση προϊόντα τους.

Η Σλοβανία είναι πολύ καλύτερη ομάδα από την Μολδαβία. Δεν επιτρέπονται λάθη και πειραματισμοί. Ο Φορτούνης στη θέση του, ο Τσιμίκας στη δική του. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός οφείλει να τακτοποιήσει την ομάδα του στο γήπεδο ώστε να της επιτρέψει να λειτουργήσει ορολογικά με βάση την κοινή ποδοσφαιρική λογική. Αφού δεν μπορεί να την βοηθήσει ουσιαστικά ας μην της κάνει τη ζωή δύσκολη….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ