ΑΕΚ : Μήπως πρέπει να πάει στη Ριζούπολη;

ΑΕΚ : Μήπως πρέπει να πάει στη Ριζούπολη;

Ο Κώστας Καίσαρης, αδυνατεί να κατανοήσει τα 4.000 εισιτήρια της ΑΕΚ, με τη Λαμία. Την αδιαφορία του κόσμου, όταν η ομάδα είναι μέσα και στους τρεις στόχους της και προτείνει τη λύση της Ριζούπολης.

ΚΟΙΤΑΣ τα εισιτήρια της ΑΕΚ με τη Λαμία και βλέπεις 4.102. Η Λάρισα την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ έκοψε 5.519. Ο Παναθηναϊκός, που δεν έχει μαντήλι να κλάψει, έκοψε κόντρα στην Κέρκυρα 4.900. Η ΑΕΚ που είναι μέσα και στους τρεις στόχους της, που σε δέκα μέρες παίζει πρωτάθλημα και κύπελλο και που παλεύει για την πρόκριση στο Γιουρόπα, ένα Σάββατο 7:30 το απόγευμα, χωρίς χιόνια και βροχές, κόβει 4.000 εισιτήρια. Κι αν διαβάσεις στα σχόλια στα σάιτ και στα φόρουμ της ΑΕΚ, το μόνο που βλέπεις είναι γκρίνια και μουρμούρα.

ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ. Και δεν λέμε να γυρίσουμε στο 2007, όταν η ΑΕΚ του Ντέμη Νικολαΐδη, είχε 25.945 διαρκείας. Άλλες εποχές αυτές. Όταν οι Παναθηναϊκοί, είχανε πιστέψει τους ψευδοπροφήτες της πολυμετοχικότητας, αφηνιάσανε με τον Σισέ και φτάσανε τις 30.000 διαρκείας. Ο ΠΑΟΚ του Ζαγοράκη, το 2009 έκανε 21.000 διάρκειας. Κι ο Ολυμπιακός, να είναι σολντ-άουτ κάθε Κυριακή. Λέμε για την ΑΕΚ της Γ΄ Εθνικής, πριν τέσσερα χρόνια. Που είχε 12.855 διαρκείας και με όχι φτηνές τιμές. Κι έπαιζε με την Τριγλία και πηγαίνανε στο γήπεδο δώδεκα χιλιάδες. Διπλάσιοι και τριπλάσιοι απ’ όσους πάνε τώρα για να δούνε Λιβάγια και Αραούχο. Δεν έκανε τότε κρύο; Δεν ήτανε Νταχάου τότε το ΟΑΚΑ;

ΚΙ αναρωτιέσαι, τι θέλουν πια αυτοί οι Αεκτζήδες; Οι γκράνκάσες έφυγαν. Οι διαιτητές της εγκληματικής οργάνωσης, σφυρίζουν στα τρένα. Όλες οι προσφυγές για το γήπεδο κερδήθηκαν. Βγήκε η άδεια και άρχισαν τα έργα. Ανακοινώνεται από στιγμή σε στιγμή η κατασκευάστρια εταιρεία. Και το κυριότερο: Η ΑΕΚ χτυπάει στα ίσα το πρωτάθλημα. Δηλαδή, έχουν χορτάσει από πρωταθλήματα όλα αυτά τα χρόνια και τώρα είναι μπλαζέ; Κι αναρωτιέσαι ακόμη, για ποιο λόγο επιμένουν με το ΟΑΚΑ. Όπως έχω ξαναγράψει, μια χαρά θα ήταν στη Ριζούπολη. Δίπλα στα «άγια χώματα», 400 μέτρα από τον ηλεκτρικό, 14.200 θέσεις, προδιαγραφές Τσάμπιονς Λιγκ (αν δεν έχουν αλλάξει από τότε που έπαιζε ο Ολυμπιακός). Σε ποια ματς δηλαδή απ’ αυτά που απομένουν, περιμένουνε να κόψουν πάνω από 14.000 εισιτήρια; Με τον Ολυμπιακό και τη Ντιναμό Κιέβου; Μα, αυτά ακριβώς τα ματς, δε θα ήθελες να τα παίξεις σε γήπεδο-στρούγκα; Και δεν είναι μόνο αυτό. Τα έξοδα από το ΟΑΚΑ θα είναι πολύ λιγότερα. Η Ριζούπολη είναι γήπεδο. Είναι έδρα. Με δέκα χιλιάδες κόσμο θα είναι γεμάτη. Και στο φινάλε, πόσα είναι τα παιχνίδια το χρόνο που χρειάζεται μεγαλύτερο γήπεδο; Πόσα ήτανε τα εισιτήρια εφέτος με τον ΠΑΟΚ κι όταν μάλιστα είχε προηγηθεί το 3-2 επί του Ολυμπιακού; Μόλις και μετά βίας 14.056. Ούτε τη Ριζούπολη δεν γέμιζαν οι παρευρισκόμενοι.

ΚΙ ΕΙΝΑΙ ένα ζήτημα, η επιλογή, για γήπεδο 32.000 θέσεων στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όταν η ΑΕΚ έχει να πάρει πρωτάθλημα 24 χρόνια και στο γήπεδο δεν έρχονται ούτε πέντε χιλιάδες άνθρωποι. Θα δούμε τι θα γίνει, όταν χτιστεί το νέο γήπεδο. Αν χτιζόταν ένα μικρότερο αρχικά γήπεδο, 20.000 θέσεων με προοπτική επέκτασης, μήπως θα ήταν καλύτερα; Έτσι και αλλιώς, λεφτά δεν περισσεύουν. Και θα είχε ήδη χτιστεί μάλιστα, αφού σ’ αυτό το νούμερο είναι σύμφωνος κι δήμαρχος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ