Ολυμπιακός : Ποια Μάντσεστερ Σίτι;

Ολυμπιακός : Ποια Μάντσεστερ Σίτι;

Αντίστροφα μετράει ο Μαρτίνς και οι παίκτες του για το ξεκίνημα του… «διαβολομήνα» έως το φινάλε του 2020. Με το ματς που ξεχωρίζει να έρχεται νωρίς-νωρίς…

Ο τίτλος είναι παραπλανητικός. Θα μπορούσε να ήταν «έλα μωρέ τώρα, ποια Μάντσεστερ Σίτι» όπως θα έλεγε και ο συγχωρεμένος Νίκος Αλέφαντος. Η ουσία είναι πως η αγγλική ομάδα δεν πρόκειται να απασχολήσει το συγκεκριμένο… πόνημα. Είναι βλέπετε πολύ μακριά το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Όπως και συνολικά ο… διαβολομήνας που περιμένει τον Ολυμπιακό έως το φινάλε του 2020. Ένας μήνας και κάτι εφόσον μάλιστα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν την Λίγκα να βάζει 27-28 Δεκεμβρίου αγώνες, κάποιους από αυτούς που έχουν αναβληθεί, μαζί και το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός θα δώσει σίγουρα 9 αγώνες μέσα σε 30 μέρες. Έναν αγώνα ανά τρεις μέρες ουσιαστικά, με ντέρμπι και μια τετράδα φωτιά με το… καλημέρα.

Το ματς που ξεχωρίζει όμως είναι το πρώτο. Δεν είναι το πιο σημαντικό, δεν είναι αυτό που θα κρίνει και θα διαμορφώσει καταστάσεις, δεν είναι καν το πιο δύσκολο βάσει δυναμικότητας αντιπάλου. Είναι όμως το ντέρμπι με τον ΠΑΟ άρα αυτό από μόνο του, ακόμη και αν οι πράσινοι δεν έχουν καμία σχέση με την κανονικότητά τους, το καθιστά ως το Νο1 ματς για τον Ολυμπιακό.
Η Μάντσεστερ Σίτι που ακολουθεί (για να δικαιολογήσω και λίγο τον τίτλο) δεν υπάρχει…

Δεν πρέπει να υπάρχει αυτή τη στιγμή στο μυαλό καθενός. Θα μου πει, όλα αυτά τα κλισέ συνηθίζονται πριν από τέτοια παιχνίδια. Ο Μαρτίνς πάνω-κάτω στις καθιερωμένες δηλώσεις του πριν από ματς πρωταθλήματος θα επαναλάβει λογικά πως την Μάντσεστερ Σίτι θα σκεφτεί αφού τελειώσει το ντέρμπι. Η αλήθεια βεβαίως θα είναι κάπου στη μέση για τον Πέδρο Μαρτίνς. Ένας προπονητής πάντα κάνει τον προγραμματισμό του, ειδικά όταν έχει μπροστά τόσα δύσκολα και απανωτά παιχνίδια. Από την άλλη όμως λογικά κάνει focus στο πρώτο που έρχεται, ειδικά αν αυτό είναι ματς όπως το ντέρμπι αιωνίων.

Άλλο τι κάνει ο προπονητής, άλλο τι κάνουν οι ποδοσφαιριστές. Είναι υποχρεωμένοι να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο ματς που ακολουθεί. Στο Ρέντη υπάρχει κόσμος εδώ και καιρό. Ξένοι που ξέρουν καλά τι σημαίνει το ματς με τον ΠΑΟ. Ο Βαλμπουενά έστειλε το μήνυμα του, έζησε πέρσι τα ντέρμπι με τους πράσινους και κατανοεί πλήρως την κατάσταση. Θα τα μεταφέρει και στους νέους, όπως όλοι οι παλιοί, όπως ο Μαρτίνς, ο Τοροσίδης, ο Καρεμπέ. Όλοι τους γνωρίζουν την σημασία μιας νίκης επί του ΠΑΟ. Ας είναι και σε αυτή την κατάσταση, ας διανύει τα χειρότερα χρόνια της ιστορίας του, ας βιώνει τα πέτρινά του χρόνια, χωρίς πρωτάθλημα 10 χρόνια και κυρίως χωρίς την παραμικρή ελπίδα-προοπτική πως σύντομα θα μπορεί ξανά, τουλάχιστον, να διεκδικεί.

Αν στον Ολυμπιακό αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟ κρίνοντας την τωρινή πραγματικότητα του τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος. Αν τον δουν ως ΠΑΟ, ως τον μεγάλο αντίπαλο τους, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Το σίγουρο είναι ένα. Για τους απέναντι το ματς του Σαββάτου στο Καραισκάκη είναι ένα από τα 4 ματς που θα τους σώσουν την χρονιά. Για αυτό «ζουν», ξέρουν πως σε αυτή την κατάσταση που είναι ο σύλλογος μόνο αν πάρουν αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό μπορούν να προσφέρουν χαρά στους δικούς τους.
Ο Ολυμπιακός από την άλλη είναι σε άλλο επίπεδο. Το ντέρμπι όμως με τον ΠΑΟ δεν αλλάζει σε όποια κατάσταση αν είναι και οι δύο ομάδες.

Για αυτό λοιπόν και ο τίτλος «Ποια Μάντσεστερ Σίτι;» που τελικά δεν φαίνεται και τόσο παραπλανητικός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ