Ε, όχι και με τρία αμυντικά χαφ κόντρα στην Σλοβενία!

Ε, όχι και με τρία αμυντικά χαφ κόντρα στην Σλοβενία!

Αν αυτοί που έχουν την ικανότητα να πασάρουν θα μετατραπούν σε εκείνους που θα περιμένουν την πάσα κάτι λάθος γίνεται. Αυτό το λάθος ας μην το κάνει απόψε ο Φαν Σιπ.

Δεν είναι ωραίο να παριστάνουμε του μετά Χριστόν προφήτες. Διαβάζουμε διάφορα για τις προθέσεις του Φαν Σιπ αναφορικά με το κρίσιμο παιχνίδι απόψε το βράδυ κόντρα στην Σλοβενία. Ένα από αυτά τα σενάρια θέλει τον Μπακασέτα σέντερ φορ, τον Φορτούνη αριστερά και του Μπουχαλάκη, Ζέκα, Κουρμπέλη στην μεσαία γραμμή.

Το διαβάζεις και έχεις την εντύπωση πως αυτοί που το γράφουν έχουν σκοπό να σου κάνουν πλάκα. Ετσι παίζει κανείς (αν παίζει) όταν αντιμετωπίζει την χτεσινή Εθνική Ισπανίας και φοβάται ότι το κοντέρ δεν θα σταματήσει στα έξι όπως σταμάτησε με τους Γερμανούς αλλά θα γράψει πολύ παραπάνω. Δεν αντιμετωπίζεις την Σλοβενία που ποιοτικά υστερεί σε σύγκριση με την δική σου ομάδα και κατεβαίνει να παίξει για δυο αποτελέσματα.

Ας ελπίσουμε ότι οι ρεπόρτερ κάνουν λάθος αν και δεν το νομίζω. Ας ελπίσουμε ότι περνούν τέτοιες ιδέες από το μυαλό του Ομοσπονδιακού τεχνικού αλλά θα του φύγουν. Διότι αν του μείνουν μιλάμε για αγωνιστικό τραγέλαφο. Για άνευ προηγούμενου μπέρδεμα της Εθνικής με μια διάταξη που δεν την έχει ξαναπαίξει ποτές και που φυσικά δεν ενδείκνυται για ένα παιχνίδι όπου τα παίζεις όλα για όλα ζητώντας μόνο τη νίκη.

Ότι ο κόουτς το έχει… στο αίμα του να αιφνιδιάζεις όχι μόνο τους δημοσιογράφους και τους φιλάθλους αλλά και τους ίδιους τους παίκτες του ας μην το συζητάμε. Όλα όμως έχουν ένα όριο. Αν τολμήσει κάτι τέτοιο είναι σαν δένει την ομάδα κόμπο. Μέσα σε μια εβδομάδα, από το φιλικό με την Κύπρο, ο Φαν Σιπ θα έχει καταφέρει να περάσει από την μια άκρη στην άλλη.

Εκεί που έπαιζε με ένα κλασικό αμυντικό χαφ και δυο μεσοεπιθετικούς να παίξει με τρεις αμυντικούς χα και τους δυο μεσοεπιθετικούς του (Μπακασέτα, Φορτούνη) να τους βάλει στην επίθεση! Απόψε το βράδυ το μόνο που δεν χρειάζεται είναι ποδοσφαιρικοί παραλογισμοί. Κρίνονται πολλά πράγματα σε σχέση με τον διακηρυγμένο στόχο για την συμμετοχή στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Με τρία αμυντικά χαφ το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εμφανιστεί στο γήπεδο μια μπερδεμένη ομάδα χωρίς σαφείς αγωνιστικούς προσανατολισμούς. Εκτός από την πίεση ψηλά (που θεωρητικά εξασφαλίζει αυτό το σχήμα) χρειάζεται οργάνωση παιχνιδιού και πάσες που να βγάζουν τους επιθετικούς σε θέση βολής.

Αν αυτοί που έχουν την ικανότητα να πασάρουν θα μετατραπούν σε εκείνους που θα περιμένουν την πάσα κάτι λάθος γίνεται. Αυτό το λάθος ας μην το κάνει απόψε ο Φαν Σιπ. Αυτό αρκεί για απόψε. Από αύριο με την πρωτιά εξασφαλισμένη θα πρέπει να το ξανασυζητήσουμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ