«Εξυγίανση» και Φαν Σιπ οι αιτίες της αποτυχίας

«Εξυγίανση» και Φαν Σιπ οι αιτίες της αποτυχίας

Σε έναν όμιλο με Σλοβενία, Μολδαβία και Κόσσοβο η Ελλάδα βγήκε δεύτερη. Άλλο ένα… επίτευγμα της «εξυγίανσης» που έχουν ισοπεδώσει την Εθνική «φορτώνοντας» της… Φαν Σιπ για προπονητή.

Ο Φαν Σιπ ζει το όνειρο. Σε αντίθεση με την πλούσια ποδοσφαιρική καριέρα, ως προπονητής έχει αποτύχει παντού. Η Εθνική Ελλάδας, ακόμη και στην παρακμή που ζει στην εποχή της… εξυγίανσης είναι πολυτέλεια. Μια Εθνική όμως που ζει άλλη μια αποτυχία με τον Ολλανδό στον πάγκο της.

Στη Γ΄κατηγορία του ευρωπαικού ποδοσφαίρου παρέμεινε η Εθνική μας εξαιτίας του συγκεκριμένου προπονητή που την αντιμετωπίζει ως… παιχνιδάκι. Μόνο… εμείς δεν έχουμε παίξει σε αυτή την Εθνική. Σε μια σοβαρή ομάδα ο Φαν Σιπ δεν θα είχε πάρει καν την ευκαιρία, και αν την είχε πάρει αν έκανε αυτά που έκανε θα είχε απομακρυνθεί τάχιστα.

Αλλά τι μας φταίει ο Φαν Σιπ όταν αυτοί που τον έφεραν είναι χειρότεροι; Ο Ολλανδός κάνει αυτά που του λένε και συμφέρει. Κάνει όλα τα χατίρια, αποκλείει όποιους δεν κάνουν (γενικά) και προχωρά με πειράματα, αλχημείες και… θαυματουργές εμπνεύσεις. Στην ΕΠΟ της… εξυγίανσης κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Σιγά μην ασχοληθούν με την Εθνική, πότε ασχολήθηκαν; Όταν έβαλαν τον εκλεκτό του «χαλίφη» στην Εθνική ομάδα για να μην φέρουν αντίρρηση στην… εντολή;

Η κατρακύλα της εθνικής τα τελευταία τρία χρόνια οφείλεται στην … εξυγίανση, στην ΕΠΟ του «δικού μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη, Βαγγέλη Γραμμένο! Πριν τρία χρόνια ακριβώς η Εθνική Ελλάδας έπαιζε μπαράζ για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Και αποκλειόταν από την Κροατία που τελικά έφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης. Τρία χρόνια μετά η Εθνική με τον Φαν Σιπ προπονητή δεν μπορεί να βγει πρώτη σε έναν όμιλο με Σλοβενία, Μολδαβία και Κόσσοβο.

Πληρώνοντας ουσιαστικά την ισοπαλία με το Κόσσοβο στο ΟΑΚΑ επειδή ο Φαν Σιπ ήθελε να… παίξει. Να κάνει πειράματα ο άνθρωπος και να μην βάλει τον Φορτούνη βασικό. Γιατί; Μα γιατί ο Φορτούνης ανήκει στον Ολυμπιακό. Στην ομάδα που όποιος έχει σχέση με αυτή απλά μπαίνει στο περιθώριο έως και αποκλείεται. Αυτή είναι η Εθνική της… εξυγίανσης. Την έκανε τσιγγάνα, να παίζει στην Ριζούπολη για να φύγει από το «διαβολικό» Καραισκάκη. Απέκλεισε παίκτες της με το έτσι θέλω, ακόμη και όσους ήταν ή έχουν καλές σχέσεις με Ολυμπιακό.

Παίζει με το εθνόσημο η «εξυγίανση» και δεν ντρέπεται. Κατάντησε την Ελλάδα που τρία χρόνια πριν έπαιζε για το Μουντιάλ να μην μπορεί να πάρει έστω μια άνοδο από την Τρίτη κατηγορία σε τέτοιο όμιλο…
Η Εθνική που ψάχνεις να βρεις που παίζουν οι μισοί παίκτες που επιλέγονται, απλά γιατί νόμιζες ότι είχαν… σταματήσει ή ήταν παντελώς άγνωστοι έως ότου έρθει ο Ολλανδός να μας… σώσει.

Μακάρι ο Φαν Σιπ να με αποστομώσει με την πορεία της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ. Μακάρι να πάρει και το Μουντιάλ. Δεν το βλέπω, θα έλεγα μακάρι να μας αδειάσει την γωνιά αλλά η ΕΠΟ λεφτά δεν έχει για να πάρει έναν κανονικό προπονητή για την Εθνική μας. Τα δίνει εκεί που πρέπει σύμφωνα με τα πιστεύω της. «Εξυγίανση» βλέπετε. Ντροπή, και μόνο ντροπή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ