Αν είναι όνειρο, μη μας ξυπνάτε

Αν είναι όνειρο, μη μας ξυπνάτε

Το διαβάζεις και δεν μπορείς να το πιστέψεις. Διότι η ταλαιπωρία γύρω από το γηπεδικό ζήτημα του Παναθηναϊκού δεν συγκρίνεται. Όπως δεν συγκρίνεται και η χαρά που νιώθεις βλέποντας τις ανακοινώσεις.

Αν υπάρχει ένας τίτλος που θα μπορούσες να διεκδικήσεις, δε θα ήταν τόσο σημαντικός όσο αυτές οι ανακοινώσεις.

Αν υπάρχει ένα παιχνίδι που θα σου έλεγαν να κερδίσεις, δε θα το έβαζες καν στη ζυγαριά μετά από όλα όσα διαβάσαμε πριν από λίγη ώρα.

Κι αν είναι όνειρο; Μη μας ξυπνήσετε ποτέ. Ήμουν… εννιά και γέρασα. Κυριολεκτικά για κάποιους. Πάνε περισσότερα από 20 χρόνια πια που ακούμε, διαβάζουμε, ρωτάμε, πληροφορούμαστε για γήπεδο του Παναθηναϊκού. Άλλοτε στη Λεωφόρο, άλλοτε στο ΟΑΚΑ. Πότε στο Ελληνικό και πότε στον Βοτανικό.

Προβλήματα, ενστάσεις, ίντριγκες, γκρίνιες ακόμα και εσωτερικά, κοροϊδίες, υποσχέσεις, λόγια. Και από πράξεις τίποτα. Κάθε φορά που λέγαμε… δόξα τω Θεό, το γυρίζαμε σε λίγες μέρες στο βοήθα Παναγιά. Και κάπως έτσι πέρασαν όχι μέρες και μήνες, όχι χρόνια, αλλά δεκαετίες ολόκληρες.

Ετούτη εδώ η ανακοίνωση, ωστόσο, μας δείχνει πως πλέον δεν υπάρχει… γυρισμός. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σπίτι του τα επόμενα χρόνια. Σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, 40.000 θέσεων, με τις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη μαζί και με ένα γήπεδο μπάσκετ – αν όλα πάνε καλά και εδώ – ακριβώς δίπλα. Μια παναθηναϊκή πολιτεία όπως ακριβώς την είχαν ονειρευτεί και οραματιστεί οι φίλοι του και πολλοί από τους παράγοντες που – άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο – προσπάθησαν αλλά δεν τα είχαν καταφέρει.

Και για να είμαστε δίκαιοι; Ο Κώστας Μπακογιάννης θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που από το ξεκίνημα είπε ότι δε θα υποσχεθεί λόγια, αλλά θα κάνει πράξεις. Που εκνεύρισε αρκετό κόσμο λόγω της καθυστέρησης, αλλά παρουσίασε ένα άψογα καταρτισμένο και μελετημένο πλάνο.

Μένει πλέον να περάσει όλο το πρότζεκτ σε φάση υλοποίησης. Να ξεκινήσουν τα έργα, που αναμένονται στο τελευταίο τρίμηνο του 2021 και να παραδοθεί το γήπεδο στον σύλλογο, ο οποίος θα αλλάξει επίπεδο.

Κι αυτή είναι και η μεγάλη του ευκαιρία για να αλλάξει πραγματικά επίπεδο, για να επιστρέψει σε παναθηναϊκή κανονικότητα, για να γίνει ξανά σύλλογος μεγάλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ