Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός : Ναι, αλλά ο Εμβιλά και ο Καμαρά παίζουν…

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός : Ναι, αλλά ο Εμβιλά και ο Καμαρά παίζουν…

Ετσι όπως είναι τώρα οι δυο ομάδες η μεσαία γραμμή είναι που δίνει την δυνατότητα στον Μαρτίνς να χτίσει την υπεροχή και την κυριαρχία της ομάδας του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Κανένας προπονητής θέλει να χάνει βασικούς παίκτες του και μάλιστα ξαφνικά λίγες μέρες πριν από έναν ντέρμπι. Συνέβη στον Πέδρο Μαρτίνς που είναι αναγκασμένος να βρει λύσεις μέσα σε  σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Ολυμπιακός ξέμεινε από σέντερ φορ και του λείπουν οι βασικοί ακραίοι οπισθοφύλακες. Του λείπει επιπλέον ο παίκτη που καθοδηγεί και οργανώνει το παιχνίδι του. Συμβαίνει να του λείπουν οι παίκτες που έχουν σκοράρει τα συντριπτικά περισσότερα γκολ αυτή τη χρονιά.

Στον Πορτογάλο κόουτς έχουν πέσει όλα μαζεμένα. Είναι μήπως η πρώτη φορά που του συμβαίνει; Η απάντηση είναι όχι. Του έχει ξανασυμβεί. Ετσι ξεκίνησε η φετινή χρονιά. Με μισή ομάδα έπαιξε ο Ολυμπιακός στον τελικό του κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ. Με πειραματική άμυνα έπαιξε και νίκησε καθαρό τους κιτρινόμαυρους παίρνοντας το κύπελο και κάνοντας το νταμπλ. Θα μπορούσε να υποστηριχτεί δηλαδή πως ο Μαρτίνς έχει την τεχνογνωσία να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις.

Όλα αυτά είναι θεωρητικά σχήματα. Καμμιά συνθήκη δεν είναι ίδια με τις προηγούμενες. Ο Ολυμπιακός θα παίξει κουτσουρεμένος με τον Παναθηναϊκός και κάπως έτσι θα υποδεχτεί την ερχόμενη Τρίτη την Μάντσεστερ Σίτι σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο κόουτς του Ολυμπιακού δεν έχει να σκεφτεί ένα ματς με σημαντικές απώλειες αλλά τουλάχιστον δυο. Χωρίς φυσικά να έχει περιθώρια να διαλέξει. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στον Ολυμπιακό.

Και στα δυο θα πάει για τη νίκη δίχως δεύτερες σκέψεις αρχής γενομένης από το αποψινό με τον «τραυματισμένο» και πάντα επικίνδυνο Παναθηναϊκό. Είναι περίπου βέβαιο ότι ο εφευρέτης Πέδρο Μαρτίνς κάτι θα σκεφτεί για να παρουσιάσει αποτελεσματική επίθεση χωρίς κλασσικό φορ. Κι είναι περίπου βέβαιο ότι θα στηριχτεί στη μεσαία γραμμή του εκεί που ο Καμαρά και ο Εμβιλά του δίνουν τη δυνατότητα να πιέσει τον αντίπαλο και να κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή κλέβοντας μπάλες ώστε να επιτεθεί με ταχύτητα και σε μικρότερους χώρους.

Ετσι όπως είναι τώρα οι δυο ομάδες η μεσαία γραμμή είναι που δίνει την δυνατότητα στον Μαρτίνς να χτίσει την υπεροχή και την κυριαρχία της ομάδας του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Με Καμαρά και Εμβιλά, ο Μαρτίνς έχει τη δυνατότητα να σχεδιάζει ποντάροντας στην μεσαία γραμμή που θα του δώσει το πλεονέκτημα της κυριαρχίας και της εδαφικής περιοχής. Κι ίσως από τους δυο περιμένει και κάτι παραπάνω σχετικά με το σκοράρισμα…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ