Ολυμπιακός : Ο Φορτούνης κι ο Ραφίνια δεν επέτρεψαν να συμβεί…

Ολυμπιακός : Ο Φορτούνης κι ο Ραφίνια δεν επέτρεψαν να συμβεί…

Το γκολ που έβαλε ο Φορτούνης δεν μπορεί να το βάλει ο καθένας. Πρέπει να ξέρεις πολλά καντάρια μπάλα για να σουτάρεις με το αριστερό σου πόδι (που δεν είναι καλό) και να την στέλνεις στο παράθυρο.

Είναι αναγκαίο να δημιουργείς ευκαιρίες και είναι απαραίτητο να την αξιοποιείς. Αν δημιουργείς και δεν σκοράρεις έχεις τεράστιο πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός για ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο δημιούργησε κάμποσες. Δεν μπόρεσε όμως να τις μετατρέψει σε γκολ. Αυτή είναι μια δύσκολη δουλειά που δεν μπορεί να την κάνει ο καθένας. Κι η αλήθειά είναι πως το γκολ που έβαλε ο Φορτούνης δεν μπορεί να το βάλει ο καθένας.

Πρέπει να ξέρεις πολλά καντάρια μπάλα για να σουτάρεις με το αριστερό σου πόδι (που δεν είναι καλό) και να την στέλνεις στο παράθυρο. Αναρωτιέμαι πόσοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Σούπερ Λίγκα θα μπορούσαν να κάνουν αυτό που έκανε ο Φορτούνης και δεν πάει το μυαλό μου σε παραπάνω από δυο-τρεις. Κι να υπήρχε μια ουσιώδης διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες την εντοπίζω σε δυο παίκτες.

Ο ένας είναι ο Φορτούνης για τον λόγο που περιγράψαμε κι άλλος είναι ο Ραφίνια. Ο τριάντα εξάχρονος μπακ του Ολυμπιακού που έπαιζε με ανάποδο πόδι σε όλο το παιχνίδι. Στη φάση του γκολ παίζει μπροστά στο όριο του οφσάιντ. Παίρνει την μπάλα και με πέντε βήματα μπαίνει στην περιοχή και σερβίρει στον Μασούρα. Πέντε βήματα που τα έκανε σε διαγώνια γραμμή χωρίς να παρεκκλίνει ούτε εκατοστό. Πάμε τώρα στη φάση του δευτέρου ημιχρόνου που ο Παναθηναϊκός βγαίνει μπροστά με τον Μαουρίσιο κι είναι τρεις πράσινοι με δυο ερυθρόλευκους.

Την στιγμή που ο συμπατριώτης τους μπαίνει στην περιοχή αποφασισμένος να σουτάρει. Ο Ραφίνια κάνει τάκλιν ξέροντας ότι είναι πολύ δύσκολο να φτάσει πρώτος στην μπάλα. Ξέρει όμως, ότι με το τάκλιν αυτό θα αναγκάσει τον Μαουρίσιο να καθυστερήσει, να κάνει ακόμα ένα βήμα και να χάσει το πλεονέκτημα. Όπως και έγινε. Βρείτε εσείς άλλον αμυντικό που θα το έκανε αυτό. Πρέπει να ξέρεις καντάρια μπάλα και να έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι για να έχεις τέτοια συμπεριφορά και να παίρνεις τέτοιες αποφάσεις σε κλάσματα δευτερολέπτου. Γιατί ο Ραφίνια μπορεί να μην είναι πια τόσο ταχύς στα πόδια αλλά είναι ταχύτατος στο να παίρνει αποφάσεις. Δείτε πως (δεν) έπαιξε ο Ντρέγκερ από τα δεξιά και θα καταλάβετε.

Το ασφυκτικό πρέσινγκ του Ολυμπιακού για μισή ώρα αποδιοργάνωσε τους πράσινους και έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακός με την πειραματική του σύνθεση να κυριαρχήσει. Στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι κουράστηκαν νωρίτερα του αναμενομένου, έμειναν από δυνάμεις και περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Τέτοιο κακό ημίχρονο είχαμε καιρό να δούμε από τον γηπεδούχο Ολυμπιακό. Η δε κούραση μάλλον δεν εξηγεί από μόνη της την κατηφόρα που είχε το γήπεδο. Όταν όμως, πας σε ντέρμπι τόσο ελλιπής και κουτσουρεμένος κοιτάς κυρίως το αποτέλεσμα και ετοιμάζεσαι για την μεγάλη μάχη της Τετάρτης χωρίς απώλειες σε βαθμούς και ψυχολογία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ