Ολυμπιακός: Οι αποδείξεις του Γενάρη

Ολυμπιακός: Οι αποδείξεις του Γενάρη

Τα πέντε βήματα και το Ερυθρόλευκο πλάνο που εν πολλοίς υλοποιήθηκε με μεγάλο ποσοστό ευστοχίας, τηρουμένων των αναλογιών και της εποχής

Πέντε άξονες. Πέντε στόχοι στο φινάλε του πρώτου γύρου για τον Ολυμπιακό με θέα στο επόμενο μισό του πρωταθλήματος.

Με σειρά προτεραιότητας:

1) Η απόφαση για τον προπονητή μιας και είχε κατά νου απο καιρό την αντικατάσταση του Τάκη Λεμονή.
2) Η παραμονή του «φευγάτου» Οτζίτζα Οφόε.
3) Η ανάγκη για την απόκτηση ενός «Μιραλάς» στην επίθεση που θα ανέβαζε τον δείκτη ποιότητας και ταυτόχρονα τις επιλογές σε σχηματισμούς κλπ.
4) Η ανάγκη της απομάκρυνσης όλων εκείνων από το ρόστερ που είχε αποφασιστεί πως είναι ήδη περιττοί.
5) Οι προσθήκες… second unit που θα έδιναν την απαραίτητη άνεση στο rotation.

Τι έκανε ο Ολυμπιακός:

1) Έφερε στην Ελλάδα τον Όσκαρ Γκαρθία, έναν προπονητή που λίγους μήνες πριν ήταν ανάμεσα στους υποψηφίους για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Σε καλή ηλικία, με παρελθόν σε ομάδες πρωταθλητισμού σε χώρες (Αυστρία, Ισραήλ) που οι λίγκες τους δεν έχουν μεγάλη διαφορά από τη δική μας.
2) Ο Οφόε είναι στη θέση του. Επέστρεψε στην Ελλάδα και η οικογένεια του που είχε μετακομίσει απο τον Νοέμβρη. Τι σημαίνει αυτή η «παραμονή» μπορεί κάλλιστα να έχει αξία να το συζητήσουμε την Κυριακή, μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ
3) Γύρισε ο ίδιος ο Μιραλάς. Με κίνητρα την οριστική του παραμονή εδώ, την παρουσία του το Μουντιάλ. Ήρθα μάλιστα τόσο νωρίς που ήδη έχει τέσσερις-πέντε συμμετοχές.
4) Μίλιτς, Ζντιέλαρ, Εμενίκε, Μπεν, Φιγκέιρας, Βούκοβιτς, Καρσελά είναι ήδη αλλού. Μόνο ο Καπίνο έμεινε…
5) Ιγκόρ Σίλβα για το δεξί άκρο της άμυνας. Χατζισαφί για το αριστερό αλλά και σαν έξτρα επιλογή στο «6». Ίβουσιτς για να κλείσει η τριάδα των τερματοφυλάκων ως το καλοκαίρι όταν και θα επιστρέψει ο Ανδρέας Γιαννιώτης.

Συμπέρασμα: Ήταν ένας καλός Γενάρης για τους πρωταθλητές. Εντός πλάνου, εντός χρονοδιαγράμματος και με σημαντική αποτελεσματικότητα. Μπορεί για τους δικούς τους λόγους να έμειναν στο παζάρι μέχρι την τελευταία στιγμή, μπορεί να είχαν κατά νου και άλλες προσθήκες ή αλλαγές, αλλά στην ουσία της συζήτησης και με τον συντελεστή δυσκολίας υψηλό τη δουλειά την έκαναν και με το παραπάνω.

Ο μεταγραφικός Γενάρης δεν είναι για να φτιάξεις μια ομάδα από την αρχή. Προσφέρεται για να βελτιώσεις κάποια πράγματα, όχι για να αλλάξεις την εικόνα σου άρδην. Οι Πειραιώτες έβαλαν τον πήχη ψηλότερα από ότι θα περίμενε κανείς. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι σίγουρα ικανοποιητικό έστω και αν τα σωστά και τα λάθη στο ποδόσφαιρο, τα αποφασίζει ο αγωνιστικός χώρος.

Κάποιοι μπορεί να εκτιμούν πως οι πρωταθλητές είχαν ανάγκη έναν καλύτερο αριστεροπόδαρο στόπερ. Άλλοι ότι πίσω απο τον Ρομαό δεν υπάρχει καθαρό «6άρι». Τις αποφάσεις όμως τις πήραν εκείνοι που βρίσκονται στο οργανόγραμμα για αυτή τη δουλειά. Σε τελική ανάλυση απόφαση του Ολυμπιακού ήταν να δώσει δανεικούς τον Βούκοβιτς και τον Ζντιέλαρ χωρίς να τους αντικαταστήσει.

Σίγουρα το καλοκαίρι που έρχεται θα φέρει ανακάτεμα της τράπουλας σε πολύ πιο μεγάλο βαθμό και με τον προπονητή πλέον να μπορεί να πάρει πάνω του όλες τις μεγάλες αποφάσεις ξέροντας τι έχει και κατ επέκταση επιλέγοντας τι χρειάζεται. Μέχρι τότε όμως παίζονται δύο τίτλοι. Την Κυριακή και όλας ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του έναν «τελικό» στη Σούπερ Λιγκ. Ένα από εκείνα τα ματς που αν τα νικήσεις απλώς πας στο επόμενο, αλλά που σε κάθε άλλο αποτέλεσμα μπλέκεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ